ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділю, 14 лютого 2016 р.

Кращі романтичні книги
  Книги про любов написані для того, щоб утілювати найзаповітніші фантазії. Вони – криниця бракуючих емоцій, джерело романтичних ідей. Є серед них історії романтичні та надихаючі, реалістичні та фантастичні, розповіді про силу краси і силі духу, романи про протистояння умів і потяг сердець. Читати про кохання треба завжди, а не тільки до Дня Святого Валентина. Для читача із стажем – це відмінна можливість перевірити свій багаж і усунути пропуски. Пропонуємо вашій увазі 10 книжок, які стануть чудовим подарунком коханим і рідним до 14 лютого.
 Дара Корній "Тому, що ти є"
   Захопливе поєднання містичного та реального! Ніколи не рано закохатися. Сашко з дитсадка марив Оксаною, та вони прожили життя нарізно. Але ніколи не пізно щось змінити. Справжнє кохання ламає всі перешкоди, навіть перемагає смерть. Чи то так здається? Сашко, втративши кохану, заходить у кімнату номер безкінечність і отримує шанс почати все спочатку. Яку дату він обере, щоб виправити минуле: день її весілля чи єдину пристрасну ніч, яку вони провели разом?
 Надія Гуменюк "Коханий волоцюга"
  Вісім повістей про кохання, які пронизують кожне серце, зігрівають добротою і дарують спокій та гармонію. У кожного з нас є історія, переживши яку розумієш, що вже ніколи не будеш таким, як раніше. Книжка це спогади про життя і роздуми про кохання, які допоможуть зрозуміти себе і навчитися пробачати... Він любить дикий присмак мандрів і понад усе цінує волю, але з усіх усюд знову і знову повертається до тієї, яка так і не сказала йому: "Залишся!"... 
   "Теплі історії про дива, коханих і рідних"
  У книжці зібрані короткі оповідання й ліричні замальовки різних авторів, об’єднані теплим настроєм, затишком і позитивом. Автори розповідають про найрізноманітніші дива у житті їхніх персонажів, як от диво пізнання Бога чи диво дружби бізнес-леді з бідним хлопчиком, що збирає пляшки біля смітників; про диво кохання з першого погляду чи трепетної подружньої любові аж до старості; про зцілення серця домашнім затишком, ковтком пахучої кави або прогулянкою улюбленим містом; про найрідніших на світі людей і про те, як бути щасливими.
Олена Печорна “Фортеця для серця” 
  Після загибелі батька та зникнення матері маленька Леся Райська опинилася в селі у бабусі, яка була їй не дуже рада. Дівчинка вірила, що колись мама повернеться… Єдиною втіхою самотньої дитини стало малювання Леся мала неабиякий хист… але ніхто в селі цього не розумів. Уже доросла, Леся залишилася так само нетутешньою для односельців. Вона вміла намалювати сніг, дощ і найзаповітнішу мрію та не могла стати для них більш зрозумілою. Одне слово художниця! Та доля веде дівчину тільки їй одній знаними шляхами, і рано чи пізно до Лесі прийде і радість визнання, і справжнє кохання, і сенс життя…
 Тетяна Белімова "Трояндовий джем"
  Історії у цій книзі об'єднує доброта та бажання розрадити читача у нашому непростому сьогоденні. Всі історії тут невигадані, вони дійсно були пережиті їхніми героями, а вже самі персонажі потім по секрету розказали їх авторці у різний, інколи досить несподіваний спосіб.
Тетяна Брукс "Бережіть янголів своїх" 
   Кожного з нас від самого народження веде по життю янгол-охоронець, який оберігає в небезпечних ситуаціях, допомагає подолати труднощі й уникнути горя. Але що може примусити янгола зректися людини? І для чого насправді нам даються важкі життєві випробування? Про це розмірковує у своєму романі Тетяна Брукс, розповідаючи нам історію звичайної жінки, яка відчайдушно хотіла бути щасливою. Присвятивши всю себе сім'ї, одного дня вона дізналася про зраду чоловіка... А далі, немов сніжний ком: нещасний випадок, розлучення та повний крах звичного укладу...  
 Василь Шкляр "Тінь сови"
   Одвічна історія про кохання та журбу! Історія кохання двох молодих людей — Степана Побережного та Катерини, життя яких сповнене світлої поезії і драматизму. Не було в Степана людини ближчої, ніж кохана. Але чи в її серці палає такий самий вогонь любові?
 Джоанн Харріс "Шоколад"
  Роман-смаколик, сповнений ароматами шоколаду, тягучої карамелі, свіжих тістечок і таємниці. Вітром карнавалу в глухе містечко Ланскнесу-Тан занесло двох прекрасних незнайомок, маму і дочку. Вони відкривають в місті кондитерську і життя тутешніх мешканців змінюється назавжди. Прекрасна книга про те, що трохи магії живе в кожній жінці, головне вміти її правильно застосовувати.
Ніколас Спаркс "Краще в мені"
  Вони не бачилися 25 років. За цей час багато що змінилося. Ніхто з них не прожив своє життя так, як сподівався. Але що, як вони насправді були призначені одне для одного? Що, коли роки минулися одним глибоким подихом і не згасили те кохання, що воно якось осяяло їхні серця? Чи зможуть Аманда та Доусон вибачити одне одному помилки юності й чи знайдуть відповідь на питання про здатність кохання перекреслити минуле?
 Елізабет Гілберт "Їсти, молитися, кохати"
 "Їсти, молитися, кохати" надзвичайно щира розповідь жінки про духовне переродження і позитивні зміни у житті. Героїня її роману письменниця Ліз – розчарована у сімейному житті та зневірена в особистому щасті. Жінка втрачає головне: сенс та смак до життя. Аби набратися сил та повернутися до життя, Ліз вирішує подорожувати. На її шляху три країни: Італія, Індонезія та Індія. Там вона вчиться їсти зі смаком, молитися з відкритим серцем та кохати, наче вперше.
  Роб Скоттон "Закоханий Сплет"
  А наостанок про ніжне перше кохання. Цей неймовірний кіт Сплет став улюбленцем понад 5 мільйонів дітей та дорослих, тому можна сміливо дарувати книжку про нього не лише малюкам. Котяра підкуповує своєю безпосередністю та пухнастістю. Його кохання до Кицюні не залишить байдужим навіть найчерствіші серця. Там все як у дорослих: невпевненість, суперник, ревнощі і неприступна дівчина. Чи допоможе Сплетові святкова й щира валентинка завоювати лапку та серце Кицюні?…