ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

суботу, 25 червня 2016 р.

25 порад для дуже книжкового літа
  Читання книг – один із способів розвиватися практично безкоштовно. Книги – це нові знання. Відповіді на практично всі життєві ситуації можна знайти в книгах. Ще за допомогою книг можна дізнатися і пережити те, що не трапиться з вами в реальному житті, переміщатися в часі і ненав'язливо зануритися в чиєсь життя, розвинути власну уяву. 
 Пропонуємо 25 порад, які допоможуть зробити це літо ще більш літературним та книжковим. Надихайтесь і обирайте улюблені поради!
  1. Робіть кожного тижня свою "п'ятірку" 5 найкращих книг, 5 авторів, 5 цитат, 5 літературних статей або відео, 5 книг, які б ви порадили друзям, 5 найкращих обкладинок тощо. Обирайте усе книжкове, що надихало вас саме ці сім днів.
 2. Віддайте місцевій бібліотеці усі книжки, які ви вже прочитали, або купіть декілька на розпродажі, і віддайте туди ж.
 3. Робіть фото на презентаціях та інших заходах, пов'язаних із літературою та книжками. А в кінці літа зробіть із них літній колаж.
 4. Кожного тижня або місяця обирайте тему для читання. Можливо, ви будете читати лише книжки із жовтими, білими або блакитними обкладинками, або лише поезію. Меж для фантазування немає.
 5. Підпишіться на читацьку програму в бібліотеці. Якщо маєте дітей, запишіть їх теж. Ходіть в бібліотеку хоча б раз на тиждень.
 6. Читайте те, що не читали раніш. Наприклад, візьміться за новий жанр.
 7. Візьміться за книжкову серію, яку любили в дитинстві. І перечитайте). Якщо маєте дітей, читайте разом із ними.
8. Відвідайте декілька літературних музеїв у місті. Якщо плануєте подорож, заплануйте прогулянку в літературне місце і там.
 9. Прогуляйтесь до найближчого парку з книжкою. Читайте на галявині, або на лавці. Чим довше, тим краще. Також гарний варіант зробити це під час обідньої перерви.
 10. Скуштуйте декілька напоїв, що згадуються у відомих книжках. Оберіть улюблений.

середу, 22 червня 2016 р.

 Книжки, які святкують ювілей
у 2016 році
   Кожен рік наповнений знаменними і пам’ятними подіями. Календар 2016 року також має багато ювілейних дат. Згадаймо разом відомі зразки української, зарубіжної, давньоруської літератури, які в цьому році святкують ювілей.
940 років Ізборник Святослава (1076)
 
  Ізборник 1076 р. містить статті релігійно-морального характеру. Також тут є матеріали з граматики, поетики, риторики. Ізборник Святослава цінний ще й тим, що він стверджує користь знань і читання книжок. Читати он-лайн. 
                        900 років Друга редакція "Повісті минулих літ" (1116) 
  Літопис створювався впродовж тривалого часу багатьма митцями, але на початку XII ст. завершив, упорядкував і дав назву літопису київський монах – чернець Нестор. Найвдалішою прийнято вважати саме редакцію Нестора Літописця. "Повість минулих літ" називають ще "Початковим літописом". Читати он-лайн.
                         695 років Данте Алігьєрі "Божественна комедія" (1321) 
  "Божественна комедія" – вершина творчості Данте Аліґ'єрі. Цей твір став не лише підсумком творчої діяльності письменника, а й підсумком розвитку художньої, філософської та релігійної думки Середньовіччя. Головною ідеєю твору є постійний пошук людиною нового шляху в житті. Читати он-лайн.

неділю, 19 червня 2016 р.

Вітаємо зі святом Святої Трійці!
  Від щирого серця вітаємо усіх з одним із головних християнських свят – Днем Святої Трійці! Це традиційне свято, коли храми та оселі прикрашають свіжоскошеною травою й квітами, запах яких нагадує усім нам про сходження Святого Духа.
  Хай у цей день зміцняться наші надії на гідне майбутнє, а Боже благословення допоможе втілити у життя найкращі замисли; щоб усі ми та наші діти щасливо жили у розквітаючій Україні. Тож хай серця наші наповнюються добром та любов’ю до ближніх. І нехай в кожній оселі, в кожній хаті на Зелені свята пахне м'ятою та затишком! Добробуту всім і теплого, сонячного літа!

пʼятницю, 10 червня 2016 р.

Відкриття літнього майданчика "Бібліотечне літо"
  Із закінченням навчального року по­чинаються довгоочікувані літні канікули! Літній відпочинок – це не тільки сонце, свіже повітря та приємні враження, це ще й невід’ємний компонент покращення здоров’я та духовного зростання підростаючого покоління. Літній відпочинок дітей не є бездумним гаянням часу, байдику­ванням, адже золотих теплих днів вистачить не тільки на річку, море, заняття спортом та рухливими іграми, його вистачить і на активне читання.
   10 червня 2016 року бібліотека-філія№3 спільно із Хмельницькою дитячою школою мистецтв "Райдуга" відкрили дитячий майданчик "Сонечко" та організувала свято "Острів читання на планеті – Літо!" для дітей мікрорайону Гречани. На свято завітали діти різного віку, для яких була оформлена книжкова виставка "Бути розумним це круто".
 
 Працівники бібліотеки-філії №3 підготували змістовну розважальну програму. Діти з радістю брали участь у вікторині "Хто краще знає казку", змагалися у конкурсі "Кращий малюнок на асфальті", грали в різноманітні ігри. Крім цього юні глядачі із задоволенням переглянули концертну програму за участю колективів школи мистецтв "Райдуга". 
  Наприкінці свята усі юні художники, спритні та веселі діти отримали у подарунок солодощі. Як запевнив юний читач Войтов Павло: "Весь Український народ, а також ми діти бажаємо Україні миру, а дитинство це чудова пора сподівань та здійснення усіх бажань. До нових зустрічей, сонячного настрою усім".

четвер, 2 червня 2016 р.

Оригінальні книжкові закладки, які 
можна зробити власноруч
  Книголюби знають, що "стихійні" закладки, як от автобусні квитки чи рекламні брошури, якимось дивним чином зникають, а в потрібний момент їх немає під рукою. На щастя, варіантів оригінальних закладок безліч. Зробити їх своїми руками доволі просто.
  Найпростіші варіанти, які при цьому досить міцно тримаються на сторінках – плоскі закладки з виступами, що чіпляються за лист. Зробити їх самостійно дуже легко:
 Наступний варіант – той, за якого пласка частина закладки лежить в книзі, а зовні знаходиться будь-який об'ємний елемент. Простір для творчості тут просто неймовірний.
   Такі закладки можуть бути зв'язані гачком:
  Виліплені з полімерної глини: