ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 19 січня 2017 р.

20 ознак книжкової залежності
 Полюбляєте читати і не можете "відірватися" від книги до останньої сторінки? Книга для вас – найкращий подарунок, друг та порадник. Взагалі не бачите своє життя без читання? Мабуть, у вас книжкова залежність. Пропонуємо до вашої уваги 20 ознак, які притаманні справжнім любителям книг.
 1. Ви часто відмовляєтеся від запрошень кудись піти, надаючи перевагу читанню нової книги.
 2. У книгарні ви можете перебувати годинами.
 3. Ви приходите на роботу невиспаним, бо всю ніч читали.
 4. Ви доводите оточуючих до потрясіння, постійно зачитуючи їм вголос цитати з книги, яка зараз у вас в руках.
 5. Ви з нетерпінням чекаєте на вихідні, щоб мати можливість почитати, не відволікаючись.
 6. Вам траплялося закохуватися у літературних персонажів.
 7. Ви із задоволенням чекаєте довгих подорожей, тому що вже маєте, що почитати в поїздці.
 8. Через читання ви часто пропускаєте свою зупинку, коли їдете у громадському транспорті.
 9. Ви можете спізнитися на роботу, тому що дочитували книгу.
 10. Ви лягаєте пізніше своїх близьких, щоб ще трохи почитати.
 11. Ви заздалегідь впевнені, що книга краще екранізації.
 12. Навіть на вечірку ви берете з собою книгу.
 13. За останній час ви прочитали книг більше, ніж подивилися фільмів.
 14. Під час обідньої перерви ви переважно залишаєтесь на самоті, щоб трошки почитати між супом чи кавою.
 15. В кожній кімнаті вашого будинку є книжкові полиці.
 16. Ви купуєте набагато більше книг, ніж можете прочитати.
 17. Більшу частину відпустки ви провели з книжкою в руках.
 18. Іноді ви наполегливо радити друзям прочитати ту чи іншу книгу.
 19. Ви забуваєте їсти, спати і дихати, діставшись до кульмінації роману.
 20. Ви проводите за читанням книг часу більше, ніж у Інтернет-мережі.

вівторок, 17 січня 2017 р.

16 таємних правил книжкових фанатів
  Кожен з нас являється справжнім фанатом своєї улюбленої справи. Сьогодні, ми розповімо про книжкових фанів, для яких книга – це не просто макулатура, а справжнє диво, сповнене радості, неочікуваних сюжетів та нових відкриттів. Видавництво Buzzfead презентує 16 речей, якими користуються віддані книжкові фанати, про які більшість людей навіть не здогадуються.
  Оригінальні у своїх висловлюваннях, думках та баченнях, справжні вболівальники книг обов’язково:
 1. В публічних місцях спостерігають за іншими читачами, які обирають нову книгу для того, щоб оцінити їх смак, в певній мірі порівняти зі своїм та розкритикувати вибір.
 2. Читають останню сторінку щойно придбаної книжки, і відразу про це шкодують.
 3. Вгадують, ким є людина із відомої серії пригод ось справжнє заняття книголюба.
 4. Заздрять тим, хто тільки почав читати, їхню улюблену книжку.
 5. Ще більше заздрять, коли комусь дарують купу сертифікатів на книги.
 6. Скасовують усі плани, відкладають всі заплановані справи задля того, щоб наодинці залишитися з справжнім другом – книгою.
 7. Вигадують назви розділів для власних оповідей або ж реальних подій минулого.
 8. Читають книги, очікуючи своєї черги у приймальні лікарні, магазині чи іншому місці.
 9. Приховують за подвійною обкладинкою “не зовсім пристойну” книжку в громадських місцях.
 10. Витрачають купу часу, щоб зробити ідеальне фото книжки, яку читають, для Instagram.
 11. Починають зішкрябувати цінник з книги аж доки він не відклеїться повністю, щоб повністю зберегти естетичний вигляд обкладинки.
 12. Випадково виливають чай чи каву на книжку і переживають панічну міні-атаку.
 13.  Перечитують "обрану" книгу безліч разів до повного її "розпаду".
 14. У відпустку беруть книг більше, ніж одягу.
 15. Купують декілька копій однієї і тієї самої книжки – в електронному вигляді, в твердій та м’якій обкладинці. Бо вони різні!
16.  І звісно, незалежно від типу книги, оцінюють її за обкладинкою.

пʼятницю, 13 січня 2017 р.

Найдивовижніші книги світу
  Щодня люди стикаються з книгами. Сьогодні все частіше з електронними. Однак, серед друкованих видань зустрічаються такі поліграфічні шедеври, пройти мимо яких складно. Їх читають, збирають для колекції, дарують, тим більше гарна книга завжди вважалася найкращим подарунком. Як  про людину, не можна судити за одягом, так і про книгу не можна судити за обкладинкою. Адже, крім звичайних книг, є книги так званих подарункових видань, а також що ще цікавіше - книги-шедеври, які є витворами мистецтва. Тож пропоную познайомитися, з цими незвичними книгами.
  Книжка 360°.  Думаю, вам прийдеться до смаку творчість японського художника Юсуке Ооно. Книги, які він створює, носять назву "360 ° book", оскільки їх дійсно можна розгорнути на всі 360 градусів. У результаті перед глядачем захоплюючий "паперовий спектакль". Кожна книга складається з 40 сторінок, фігури вирізані з паперу за допомогою лазера. Художник копітко працює над кожною сценою, а після – "зшиває" готові картинки-діорами. Розмір самих книг мініатюрний – вони запросто поміщаються на долоні.
   Кулінарна книга-запіканка. Хорватські дизайнери створили дивовижний збірник рецептів Well Done. На чистих сторінках текст і зображення з'являються тільки після того, як книга "запечеться" в духовці. Рецепти надруковані на спеціальному термостійкому папері, і для того, щоб дізнатися секрет приготування страви слід загорнути її у фольгу і відправити її у духову шафу на 25 хвилин. Температура повинна бути не нижче 100 градусів.  Під впливом тепла на термочутливих сторінках з'являються рецепти. Правда, готувати доведеться швидко: як тільки книга охолоне, букви і картинки знову зникнути.
  Сто тисяч мільярдів віршів. У книзі Раймонда Квінау всього 10 сонетів, але кожен з них розрізаний на тонкі смужки в один рядок довжиною. Читач може комбінувати смужки в будь-якому порядку – ритмічний малюнок від цього не змінюється, а смисловий малюнок придбає досить несподівані відтінки. Якщо читач захоче скласти всі можливі комбінації і буде читати їх вголос цілодобово, у нього на це піде приблизно 200 000 років.
  Книжкові шедеври. Американець Брайан Деттмер створює дивовижні композиції з книг. Він займається "бук-карвінгом" різьбою по книгах, створюючи справді унікальні речі: вражаючі, дивовижно гарні скульптури з книг, при цьому не вносячи жодних змін у зміст цих книг. Ножиці, скальпель і пінцет ось і все, що потрібно майстрові для створення власних книжкових шедеврів.

четвер, 12 січня 2017 р.

10 книг про бізнес, успіх та мотивацію
  Сьогодні книжкові магазини рясніють безліччю видань, орієнтованих на особистісний розвиток, самоосвіту, ефективний менеджмент та розповідають про історії успіху великих. Книги надають безмежні можливості не тільки для отримання нових знань, але і для повного перегляду ставлення до себе та інших. Тим, хто подумує про зміну місця роботи або мріє рухатися далі по кар'єрних сходах, відчуваючи, що при цьому стоїть на місці, варто звернути увагу на літературні твори для професійної мотивації, які допоможуть самовдосконалюватися і рухатися далі по життю з упевненістю у власних силах.
Брене Браун “Стань сильнішим” 
  Цей світ любить переможців. Але практично кожен з нас пережив періоди як влетів так і падінь. Тільки різниця  тому, що деякі люди  зазнав поразки швидко оговтуються і рішуче приступають до нової справи, а багато хто зневірюється у власних силах, впадає у депресію та не наважується робити нові кроки. Як правильно діяти у такий ситуації? Автор цього бестселера, Брене Браун, вважає, що ні один психолог не відчує так нюансів вашого психологічного стану як ви самі. Потрібно не ховати емоції, не намагатися їх пригнітити, а навпаки уважно поспостерігати за ними, проаналізувати та зробити висновки. Кожна життєва ситуація здатна багато чого нас навчити. Правильно пережиті емоції роблять людину мудрішою.
Дік Свааб “Ми – це наш мозок”
  Науково-популярна книга всесвітньо відомого нідерландського нейробіолога й одного з найавторитетніших у світі дослідників мозку є захоплюючою мандрівкою в цю справжню terra incognita людини. Спочатку ця науково-популярна книга стала бестселером на батьківщині автора, а з часом і у всьому світі. На її сторінках Свааб описує як і де люди відчувають щастя, як поведінка батьків впливає на дитину, чи можна протистояти хворобі Альцгеймера та багато іншого. Щоб відповісти на всі ці запитання, вчений, який є співавтором близько 200 книжок і справжнім фанатом мозку, прослідковує людське життя від зачаття і до смерті, описуючи це в простій формі.
Ешлі Венс “Ілон Маск. Tesla, SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє”
  Серед легенд технологічного бізнесу, мабуть, саме Ілона Маска найбільше обдаровують гучними епітетами та приголомшливими порівняннями: його називають і Леонардо да Вінчі нашої епохи, і новим Стівом Джобсом. Без нього не було би ані платіжної системи PayPal, ані електромобілів Tesla, ані перших приватних космічних польотів. Він замірився не тільки пересадити людство на електромобілі, зняти його з нафтової голки завдяки сонячній енергії та мережі супер-зарядок для електромобілів, але й розпочати колонізацію Марса та зробити людську цивілізацію міжпланетною. Ця книга є біографією Ілона Маска, написана Ешлі Венсом та видана у 2015 році. Книга описує життя Маска від його дитинства і аж до часу, що він провів у Zip2 та PayPal, а потім у SpaceX, Tesla та SolarCity. Венс написав книгу на основі інтерв'ю з Маском, його близькими та людьми, які були поряд з ним у найважливіші миті життя.

вівторок, 10 січня 2017 р.

Рослини з коміксів
 Комікси мають тисячі прихильників у всьому світі, а ринок цих видань щороку оцінюють у сотні мільйонів доларів. Манга це японські комікси. В Японії мангу читають люди різного віку, вона шанована і як форма образотворчого мистецтва, і як літературне явище, тому існує безліч творів найрізноманітніших жанрів і на найрізноманітніші теми: пригоди, романтика, спорт, історія, гумор, наукова фантастика, жахи, бізнес та інші.
 З 1950-х років манга перетворилася на велику галузь японського книговидавництва. Вона стала популярною і в решті світу, особливо в США. 
 Щоб дати нове життя старим манга, японський митець Koshi Kawachi вигадав незвичайне рішення: вирощувати у них рослини. Проект отримав назву "Manga Farming". Технологія манга-вирощування рослин заснована на вторинній переробці друкованої продукції. Якщо говорити більш конкретно митець бере старі японські комікси "манга", і робить з них квіткові горщики. Виявляється, що старий мокрий папір є відмінним живильним середовищем для рослин. 

пʼятницю, 6 січня 2017 р.


 Прийміть найщиріші вітання з нагоди світлого й радісного християнського свята, сповненого особливим духом мрій і сподівань – Різдвом Христовим! Різдво символізує початок нового життя, що закликає до миру та злагоди. Нехай з цим величним святом у кожен дім, кожну сім’ю прийдуть віра і любов, щастя і душевне тепло. 
  Бажаємо вам радісних різдвяних свят, гарного настрою, світлих усмішок, родинного добробуту та благополуччя. Нехай здійсняться всі ваші найзаповітніші прагнення та побажання!
З різдвом Христовим, з щирою радістю душі і доброї благодаттю! Бажаю миру за вікном і світлого щастя в будинку, затишної атмосфери і дружної сім'ї, незвичайних чудес і щедрих подарунків, відкритої душі і м'якого серця. Нехай Різдво подарує яскраву надію і міцну віру, красиву казку і вірну любов.
Повний текст читайте тут: https://styler.rbc.ua/ukr/zhizn/pozdravleniya-rozhdestvom-stihah-proze-1483082858.html

четвер, 5 січня 2017 р.

Вікторина "Зимова круговерть"
 Новий рік – радісний момент, до святкування якого готуються заздалегідь. Але для того, щоб воно було вдалим, потрібно, аби було цікаво. А яке ж свято, а тим більше – Новий рік, без веселих ігор та конкурсів?
 4 січня бібліотекарі бібліотеки-філії №3 для своїх читачів провели вікторину "Зимова круговерть", щоби більше дітей залучити до читання. Користувачі бібліотеки радо ділилися традиціями святкуванням зимових свят у своїх родинах та взяли активну участь у вікторині, за що й отримали новорічні сувеніри.