ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

понеділок, 30 листопада 2015 р.

"Сніжні" книги
     Хоча на календарі останні дні осені, але за вікном вже випав перший сніг і вдарили перші морози. Саме час взяти до рук книгу, сісти  в затишне крісло з чашкою чаю, щоб створити собі особливий настрій й атмосферу для читання хорошої літератури.
     В очікуванні  сніжної зими ми пропонуємо Вам "сніжні" книги. Якщо у перші грудневі дні  Вам не вистачає снігу за вікном або морозних візерунків на склі – прочитайте будь-яку з них, там цього достатньо.
 Петер Хьоґ "Смілла та її відчуття снігу"
   Найвідоміший твір письменника, який одразу після публікації став бестселером. За його сюжетом було створено художній фільм. 37-річна Смілла — напівдатчанка, напівескімоска, яка читає заради розваги Евклідові "Начала", знає 70 тлумачень слова "сніг" і завжди перемагає у рукопашному бою з професіоналами-чоловіками, — розпочинає власне розслідування дивної загибелі сусідського хлопчика-ескімоса, що зірвався з даху будинку. У Смілли особливе відчуття снігу, вона вміє читати сліди. Однак головне для неї — не тільки розслідування вбивства, а й спроба вийти з власної глибокої кризи, розібратися зі своїм минулим, знайти нарешті власне "я".
Орхан Памук "Сніг"
  Роман лауреата Нобелівської премії історія самотності, страху залишитися одному серед людей. Книга розповідає про складне розуміння віри, про нерозуміння себе у світі. Молодий журналіст вирішив розслідувати серію дивних самогубств молодих дівчат провінційного містечка Каре. Але місто перетворилося на пастку сніг завалив всі дороги і виїхати не може ніхто ...

Василь Слапчук "Жінка зі снігу"
   Людина за своєю природою схильна до пошуку ідеалу у всьому, а тим паче в коханні. Особливо, якщо це — молодий романтичний поет-перфекціоніст, яким бачимо героя нового роману Василя Слапчука. Не приймаючи прагматизм та рутинність у стосунках, він прагне віднайти свій ідеал у коханні — виліпити жінку зі снігу. Але ж сніг — такий тендітний і непевний матеріал: щойно герой створить свою сніжну Галатею, як образ може розтанути.
Дзвінка Матіяш "День Сніговика" 
 
   День сніговика – фантастична повість-алегорія для дітей, дія в якій відбувається в умовному тоталітарному суспільстві. У цьому світі давно панує лише сірий колір; сни, сміх, домашні тварини і навіть натуральна їжа заборонені. У Медовому місті живе Ірма, яка дуже хоче стати математиком і вчитися в Особливій математичній школі у Великому місті. Ірма володіє особливим даром, а виявити його може "перевірка снігом", яку одного дня проводять в Ірминому місті. І тепер на дівчину чекають випробування, які можна подолати тільки з допомогою друзів та свого особливого дару. Можливо, одного дня на головній площі Великого міста таки виросте Сніговик?
Філіп Пуллман "Північне сяйво" 
  Філіп Пуллман вважається гідним продовжувачем традицій Дж. Р. Р. Толкієна. Не випадково права на екранізацію трилогії "Темні початки" придбала кінокомпанія, яка нещодавно екранізувала суперпопулярну трилогію "Володар перснів".
    Запрошуємо до паралельного світу, де існують янголи та примари, у небі шугають відьми, а на півночі живуть ведмеді в обладунках. Дівчинка Ліра Красномовна, якій до рук потрапив магічний предмет, що допомагає передбачати майбутнє, хоче дізнатися, що таке Пил. З цього починаються дивовижні пригоди…
Іван Андрусяк "Третій сніг"
   Ця книжка – нова казка про лісову школу (навіть не одну) і її кмітливих, пустотливих і до всього цікавих учнів. А водночас ця книжка – хвацько "закручений" дитячий детектив зі справжнім злочином (навіть не одним) і справжнім розслідуванням, яке веде неймовірно розумний і хижий учитель. Але й цього мало – бо "Третій сніг" також про те, як реагують сучасні діти на гострі, актуальні, болісні проблеми в житті нинішньої України…
Мері Мейп Додж "Срібні ковзани"
    Улюблена з дитинства повість Мері Мейп Додж про казкову Голландію — країну тюльпанів і гребель, де взимку всі катаються на ковзанах, а на Різдво трапляються дива. Цей твір перекладений багатьма мовами і відомий в усьому світі. Розповідаючи зворушливу історію з життя голландських школярів минулого століття, письменниця запрошує у захопливу подорож країною, наводить цікаві відомості з географії та історії Голландії, описує звичаї жителів цього самобутнього краю.