ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

суботу, 20 липня 2019 р.

10 книжкових новинок для 
перетину екватора літа
https://womo.ua/wp-content/uploads/2018/05/1-4-670x351.jpg 
  Вже половина літа минула, поділіться, скільки книжок ви прочитали. Одну, дві, п’ять чи, може, десять? Або й двадцять? Підрахуйте та готуйтесь до нових книжкових вражень. У Yakaboo вже є кілька ідей. 
Ксенія Циганчук 
"Кривавими слідами"
Фото - Кривавими слідами 
  Молода дівчина несподівано знаходить свого нареченого вбитим. За розслідування береться дотошний слідчий Єгор Скляр та не менш уперта патрульна Власта Коваль. Для Єгора розкрити злочин справа честі, адже ще жодне вбивство він не лишив нерозв’язаним. Більше того, на новому місці роботи йому потрібно підтвердити свій статус крутого слідчого. Та справа далеко не така проста, як може здатися на перший погляд. Практично всі, хто так чи інакше пов’язаний з убитим італійцем, мають алібі. То хто ж злочинець? Хтось із найближчих друзів та родичів чи все-таки невідомий, який приїхав із самої Італії, аби завершити справи минулого? Книга заснована на реальних подіях. 
Андрій Кокотюха 
"Вигнанець і чорна вдова" 
https://img.yakaboo.ua/media/catalog/product/cache/2/image/398x565/234c7c011ba026e66d29567e1be1d1f7/i/m/img849_104.jpg
  Весна 1909 року. Київський сищик Платон Чечель іде по сліду жорстокого убивці юних дівчат. Ним виявляється донька таємного радника з Петербурга. Згодом панянка гине за тих же обставин, що й її жертви. Тож впливові родичі звинувачують поліцейського в наклепі. Для всіх Платон стає вигнанцем. Єдиний вихід не опинитися на каторзі це врятувати життя мільйонера фон Шлессера. Йому нібито загрожує молода дружина, що встигла здобути славу чорної вдови. Однак барон помирає, і це лише початок серії майбутніх холоднокровних убивств. Під підозрою всі спадкоємці і навіть сам Платон Вигнанець змушений розплутати клубок смертей та дізнатись, хто винен у злодійстві. Щоб не тільки запобігти новим злочинам, а й врятувати себе.
Амелі Нотомб 
"Токійська наречена" 
Фото - Токійська наречена 
  Амелі приїздить у Японію, щоб пізнати культуру цієї країни та вивчити японську мову. Рінрі – японець, студент факультету французької філології. Вони обоє – немов люди із різних світів, але Рінрі закохується в цю дивну дівчину, таку близьку й далеку водночас. Амелі має мрію: зійти на Фудзіяму і зустріти на вершині цієї гори перші промені ранкової зорі. Лише так вона зможе глибше пізнати Японію і краще зрозуміти себе. Мрія Рінрі – одружитися з Амелі. Кожен із них іде до своєї мети, досягаючи власних вершин і пізнаючи себе, і врешті віднаходить щось більше, ніж кохання.
Джеральдін Брукс 
"Хранителі книги" 
Фото - Хранителі книги 
  Пригодницький роман поведе читачів у подорож минулим, де абсолютно різні за вірою, культурою та національністю люди захищали безцінну Книгу. Сараєво, 1996. Ханна Гіт досліджує середньовічний манускрипт Сараєвську Агаду. Між його сторінок вона знаходить фрагмент крильця метелика, дрібку солі, білу волосинку, які занурюють читачів в історії людей, що зберігали Книгу протягом століть. Несподівано манускрипт викликає інтерес у влади Боснії й агента Моссаду, і жінка опиняється у вирі політичних інтриг, які має розплутати. 
Алекс Майклідіс 
"Мовчазна пацієнтка" 
Результат пошуку зображень за запитом "Алекс Майклідіс "Мовчазна пацієнтка"" 
  Життя Алісії Беренсон ідеальне. Успішна художниця та щаслива дружина, вона мешкає у великому будинку в найкращому районі Лондона. Аж поки одного вечора не всаджує п'ять куль в обличчя свого чоловіка. Жодного пояснення, жодного виправдання протягом наступних шести років Алісія не вимовить ані слова. Тривале мовчання жінки і її таємничий автопортрет перетворили це вбивство на загадку для суспільства. Психотерапевт Тео Фабер переконаний, що зможе розкрити таємницю злочину й вилікувати Алісію. Та причини її мовчання заховані куди глибше, ніж він гадав. І якщо вона заговорить чи захоче лікар почути правду?
Ліан Таннер 
"Музей крадіїв" 
Фото - Музей крадіїв 
  Ласкаво просимо до тиранічного міста Джуел, де за усіма дітьми слідкують Благословенні Стражі, а нетерпіння та сміливість вважається злочином. Ґолді Рот живе в Джуелі все своє життя. Як і будь-яка дитина в місті, вона носить срібні ланцюги й не може виходити без них на вулицю аж до самого Дня Розділення. Але один день змінює все її життя. День Розділення раптово скасовують, і Ґолді, яка завжди була нетерплячою і сміливою, втікає, ризикуючи не тільки власним життям, але й життям тих, кого вона любить. У цьому хаосі вона натрапляє на таємничий Музей Данта, де зустрічає хлопчика Тоудспіта і виявляє страшні таємниці... 
Анастасія Мельниченко 
"Що знаходять у Хрулях"
https://bookzone.com.ua/upload/iblock/f4a/f4ac88b58eeed096d93e4683971f1c6a.jpg 
  Хочете трохи магії у своєму житті? Досі тужите, що так і не отримали лист з Гоґвортсу? Може, ще не все втрачене. Будьте готові, що вас спочатку випробують на міцність та душевну доброту, а вже потім дарують справжню могутьність. Двоє хлопців у селі мають нагоду попрактикуватись у магії, адже опиняються в епіцентрі відьмацького ремесла. Чаклунка баба Надешка вміє здивувати завданнями – як вона взагалі вигадує таку дич… Що Святик і Сашко знайдуть у Хрулях і чи вдасться їм прийняти магію? 
Деніел Сміт "Думати, 
як Шерлок Холмс" 
Фото - Думати, як Шерлок Холмс 
  Зазирніть до геніального мозку найвідомішого детектива усіх часів! Чи можна навчитися мислити так само чітко і раціонально, як Шерлок Холмс, або його бездоганна логіка і кришталева ясність розуму лише вигадка письменника? У книжці "Думай як Шерлок Холмс" ви дізнаєтесь, як розвинути спостережливість, пам'ять та логіку за допомогою методів і прийомів найвідомішого у світі детектива. Ознайомишся із сучасними техніками та теоріями з найрізноманітніших напрямків, таких, як методи НЛП, розвиток пам'яті, мова тіла, обробка інформації та швидкісне читання. Ця дивовижно практична книжка дозволить вам побачити світ по-новому і, що ще важливе, вразити людей навколо вас. 
Ненсі Еткофф " Виживання 
найгарніших. Наука краси" 
Фото - Виживання найгарніших. Наука краси 
  Чим насправді є людська одержимість красою? Чому нас непереборно ваблять певні наборів фізичних рис та ознак? Що змушує людей зазирати у дзеркало, вибілювати шкіру чи засмагати, цікавитись модними трендами? Доктор психології, дослідниця і викладачка Гарвардської школи медицини, практикуюча психологиня Ненсі Еткофф, стверджує, що це не є виявами зіпсутості, матеріалізму, бездуховності, марнославства чи поверхневості. Спираючись на десятки наукових праць та результати сотень авторитетних досліджень на перетині соціальної психології, соціометрії, біології та фізіології, авторка пояснює чіткі взаємозв’язки між тим, що люди універсально вважають красивим, та еволюційними потребами нашого виду.
Бенджамін Гарді "Не примушуй 
себе. Альтернатива силі волі" 
Фото - Не примушуй себе. Альтернатива силі волі 
  Щодня ми намагаємося боротися з поганими звичками: менше залипати у смартфони, відмовитися від пізніх походів до холодильника, кинути курити. Ми обіцяємо собі "з наступного тижня" більше рухатися, здоровіше харчуватися чи раніше лягати спати. А коли все це не вдається звинувачуємо себе, списуючи на слабку силу волі. Автор цієї книжки переконує: припиніть силувати себе і спробуйте змінити коло спілкування. Коли ми активно впливаємо на умови навколо нас, наприклад, оточуємо себе новими людьми, іншими стають і наші емоції, думки та цінності.