ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

субота, 14 серпня 2021 р.

 Подарунок першокласнику 
на 1 вересня
В перший клас: які документи потрібні, щоб відправити дитину в школу, і коли 
  Діти з особливим трепетом, а може, й острахом, чекають на 1 вересня, адже цього року вони підуть у перший клас. Щоб відразу сформувати позитивне сприйняття школи та зменшити рівень стресу, свого першачка варто підготувати. Бажано розповісти, що буде у перші дні, заздалегідь запровадити новий режим дня, аби дитина звикла вставати і лягати раненько, а ще – подумати про подарунок. Ілюстровані та не нудні енциклопедії, комплект для спортсменів, безпрограшна класика, а також книжка, що змусить полюбити читання, – у добірці Yakaboo ви знайдете те, що сподобається вашому чаду. 
Джером Мартін, Еліс Джеймс, Дарран Стоббарт, 
Том Мамбрей "100 фактів про планету Земля" 

  Це новинка із серії енциклопедій від видавництва #книголав, що висвітлюють надзвичайно цікаві факти про навколишній світ. У цьому ілюстрованому виданню міститься 100 неймовірних фактів про нашу планету, які не тільки пояснюють, чому вона така, як треба, а й як поводитись, щоб вона такою залишилась. Дітвора із захопленням буде дізнаватися нові факти та годинами вдивлятиметься в ілюстрації. 
Мінна Лейсі 
"Велика книга про тіло"

  Завдяки цій книзі з величезними розкладними сторінками і яскравими ілюстраціями, діти зможуть дізнатися про чудові способи роботи людського тіла. Наприклад, вони можуть досліджувати структуру гігантського скелета, дізнатися, як ваше серце качає кров, з'ясуйте, що у вас в голові, і подивитися, що відбувається з їжею, яку ви їсте. Для дітей будова тіла занадто складна для розуміння, саме тому Мінна Лейсі створила книгу, в якій просто, зрозуміло і завдяки детальним і яскравим ілюстраціям ще й наглядно, розповідається дітям про тіло. 
Джеймс Маклейн "Велика 
ілюстрована енциклопедія цікавинок"
Велика ілюстрована енциклопедія цікавинок
  Книга містить оптимальний набір цікавих фактів для знайомства з різними галузями знань. Інформацію надано невеликими блоками та яскраво проілюстровано, тому вона легко запам'ятовується.Після перегляду енциклопедії дитина довідається багато-багато нового. Ця енциклопедія здивує, зацікавить і розважить. 
Бертран Фішу 
"Ненудна наука"

  Ця дивовижна книжка дасть відповіді на безліч складних питань із багатьох галузей науки: астрономії, фізики, природничих наук, технологій, історії... Відповіді й роз’яснення, створені журналістами-науковцями, подано простою мовою, цікаво й дотепно. А смішні ілюстрації не дадуть занудьгувати. "Ненудна наука" найкращий подарунок усім, хто хоче дізнатися якомога більше про світ навколо! 
Олеся Кешеля-Ісак, Юрій та Тетяна Гайдай 
"Комплект для спортивних дітей"
Дитячі книжки про спорт
  Це весела і зворушлива історія для дітей про біг, любов, дружбу, підтримку, про пізнання себе та навколишнього світу. Головний герой Тео не вміє сидіти на місці і найдужче любить бігати. Точнісінько, як його мама, для якої біг – невід’ємна частина життя. Тео знає багато про бігунів, та все ж, коли він готується взяти участь у дитячому забігу, в його голові зринає безліч запитань. Що потрібно для того, аби стати чемпіоном? Як навчитися завжди бути першим? А головне – як і коли відкрити мамі свою таємницю, яка пояснить, чому ж він такий "непосидючка"?..
 Всеволод Нестайко 
"Усі дивовижні пригоди в лісовій школі"
Усі дивовижні пригоди в лісовій школі
  Книжки видатного українського письменника Всеволода Нестайка ніколи не втратять своєї актуальності. У цій серії за парти сіли не звичайні учні, а лісові мешканці. Навчання ж ведуть ведмежою мовою. Дитина дізнається про дотепні пригоди Косі Вуханя, Кольки Колючки та їхніх однокласників. У комплект входить 4 книжки, картонний бокс і розклад уроків з персонажами, який дитина зможе заповнити самостійно. Це додає особливого подарункового вигляду.
 Франсуаза Буше "Книжка, 
яка допоможе полюбити книжки"
 
  У книжці дотепної Франсуази Буше знайдеться купа порад (корисних і не дуже) про те, як усе життя ковтати книжки і при цьому не товстішати. Доведено авторкою: краще щодня мати на вечерю книжку, а не тістечка чи сардельки! У ній ти знайдеш відповідь на такі запитання: Чи впливає читання на твій ріст? Де та за якої погоди читати найкраще? Чи можна захворіти від надмірного читання? Що робити, якщо ти все ж таки не любиш читати? 
Анна Гресь "Школа навиворіт. 
Що робити, якщо…? Ситуації, 
які можуть трапитися з дитиною в школі"
Школа навиворіт
  Ця книга адресована всім мамам і татусям, а також учителям, які допомагають дітям навчитися бути учнями. "Перший раз у перший клас" це досить складне випробування для дитини. Шкільне життя для маленького учня часто видається нелегким. І справа взагалі не в оцінках. У книзі для дбайливих дорослих наведені підказки щодо того, як не допустити проблему, як допомогти, якщо вона вже виникла, а також пропонований аналіз найпоширеніших проблем, які можуть виникнути в дитини як у перші шкільні дні, так і пізніше.