ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

субота, 14 серпня 2021 р.

 Читання на вихідні: 
книжкові новинки серпня
https://kalamar.ua/wp-content/uploads/1-3.jpg 
   Блог сайту Yakaboo запрошує ознайомитися з традиційною добіркою новинок, в якій і містика, й історії про стосунки, і пригоди, від яких захоплює дух, а ще низка книжок, які допоможуть прокачати свої знання у різноманітних сферах. 
Колін Гувер 
"Веріті" 

  Лоувен молода письменниця, в якої ні цента за душею. Та одного дня до неї звертається Джеремі Кроуфорд, чоловік Веріті авторки романів-бестселерів. Джеремі пропонує Лоувен завершити цикл книжок Веріті, адже та паралізована після автокатастрофи. Лоувен приїжджає до будинку Кроуфордів, щоб переглянути чернетки письменниці, які допоможуть у роботі, і випадково знаходить автобіографію Веріті. Здається, Веріті не планувала, що хтось її прочитає… Рукопис рясніє відвертими подробицями життя подружжя і розповідає, що насправді трапилося того дня, коли померла їхня дочка. 
Ніл Макгрегор 
"Історія світу в 100 предметах"

  Історія – наука дуже суб’єктивна: що в ній буде – вирішують переможці. Тому відшукати історичну правду – задача з зірочкою. Ніл Макгрегор пропонує інший підхід: вивчати історію через артефакти. Власне, в цій книжці мова про 100 предметів, які зберігаються в Британському музеї. Вони дуже різні, вони з різних епох та куточків світу. Є там і монета часів Александра Македонського і цілком сучасна кредитка. Ці речові свідки історичних подій зберігають більше інформації, ніж може здатись на перший погляд. 
Урсула Познанскі
"Секулум" 

  Гурт хлопців і дівчат вирушає на п’ять днів у дикий ліс зіграти рольову гру у стилі Середньовіччя: ані мобілок, ані сучасного одягу, навіть окулярів з собою брати не можна, натомість лляні свитки та дерев’яні мечі. Бастіан, студент з репутацією заучки, на відміну від усього гурту, у грі новачок, та й Середньовіччям не вельми цікавиться, його привела у гру симпатія до Сандри. Зі скепсисом він вислуховує легенду про місцевість, де відбудеться гра, але вже з першого дня його спантеличують дивні і непояснювані ситуації, що загрожують реальному життю і здоров’ю учасників. 
 Келлі Гармс
 "Запізніле життя Емі Байлер"

  Затуркана роботою та щоденними клопотами мати-одиначка Емі нарешті має можливість перепочити: колишній чоловік, який несподівано повертається в її життя після трирічної розлуки, пропонує подбати про дітей. Жінка пристає на пропозицію та їде з провінційної Пенсильванії до Нью-Йорка міста, яке ніколи не спить. Попереду на неї чекає ціле літо без мамських справ і переживань. Емі змінює імідж, відвідує мистецькі заходи, ходить на побачення й урешті знайомиться з Деніелом. Нове кохання вже стукає у двері, та чи захоче жінка змінити все назавжди, чи повернеться до звичного життя?
Захарі Карлсен, Джордан Майклмен 
"Нові кавові правила"

  Сучасний світ не мислить свого життя без кави. Її п’ють вдома до сніданку, під час ділових бранчів, у мандрах; каву смакують, про неї говорять з насолодою, створюють музеї кави та вдосконалюють її виробництво. У цій книжці зібрано 55 кавових правил та рекомендацій про основи варіння кави, її зберігання, а ще міфи про каву, різні цікавинки та особливості нової міжнародної культури виробництва і споживання кави. Автори, засновники популярного американського блогу Sprudge, впевнені, що книжка надихне до появи не однієї кавової ідеї, і сподіваються, що читач отримає від прочитання радість і насолоду так само, як і від горнятка доброї кави.