ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

суботу, 19 вересня 2015 р.

Книги з ароматом кави
   Погодьтеся, магія кавового напою не полишає байдужим нікого, й навіть, якщо ви не відносите себе до кавоманів, що моляться на "горнятко пробудження" щоранку, у вас обов’язково має бути улюблений кавовий напій, певний особливий рецепт, або ж вам просто подобається незрівнянний запах кавових зерен. І хоча тема кави присутня в мистецтві та літературі вже не одну сотню років, книги кавових оповідань (бо що може бути кращим, аніж коротенька історія якраз до філіжанки кави?) з’явилися тільки в останні десять років, і цілком незалежно одна від одної. 

Надійка Гербіш "Теплі історії до кави"

    З легкої руки письменниці Надійки Гербіш "Теплі історії" перетворилися на цілу мультиавторську серію приємних і добрих книжок. І хоча рецепт її успіху простий — нести казку у звичну буденність — але так елегантно й невимушено виконати його вдається далеко не кожному автору.
    У "Теплих історіях до кави" йдеться про головне — про любов, у різних її проявах та іпостасях: до друзів, рідних, до своєї домівки і міста, до книжок, музики і котів, до цинамону, меду і вершків, до мандрів і змін, до спокою і затишку, любов до Бога і врешті до себе самого, бо іноді, аби повірити у диво, треба повірити у себе.


Меган Гебхарт "52 чашки кави"

   Натхненна і мотивуюча книга американки Меган Гебхарт "52 чашки кави" — набагато більше, ніж нон-фікшн твір, це масштабний і унікальний проект винахідливої й комунікабельної дівчини, що взялася шукати рецепт шляху до успіху, спілкуючись з непересічними жінками і чоловіками. Вона поставила собі мету: щотижня зустрічатися з цікавими, незвичайними, талановитими людьми і писати про їхній досвід у блозі. А що може бути кращим приводом для розмови, ніж чашечка кави? За рік тих "чашечок" назбиралося 52, хоча останню Меган пила на самоті, підбиваючи підсумки свого неймовірного експерименту.

   Йоанна Яґелло "Кава з кардамоном" 

    Перша прозова книга Йоанни Ягелло «Кава з кардамоном» знайшла відгук у серцях не лише польських, а й українських читачів. Головна героїня    15-річна гімназистка Лінка живе своїм непростим, сповненим проблем та маленьких радощів,  життям. Її  дівоча душа прагне любові, дружби, розуміння. Вона відкрита до світу, який не завжди буває добрим до неї самої. Випадково знайшовши давню фотографію своєї мами, вона відчуває її зв’язок з дивними уривками фраз, недомовками, таємничими подіями та розмовами у її родині… Непрості стосунки з мамою, зворушлива турбота Лінки про свого молодшого братика, перше кохання – все це письменниця описує з глибокою реалістичністю. Та все ж ця книга дихає оптимізмом і вірою в краще, а ще – зачаровує ароматом кави з кардамоном…
    Цей роман буде цікавим не тільки підліткам, а й їхнім батькам, адже, цитуючи Й. Ягелло: "…в книзі є чимало моментів, які примушують багато над чим замислитися, особливо дорослих".

Наталія Гурницька "Мелодія кави у тональності кардамону"

   Драматична історія забороненого кохання юної дівчини до набагато старшого за неї одруженого польського шляхтича, яка розгортається в атмосфері Львова XIX сторіччя! Що це — мінлива пристрасть чи справжні почуття? Для неї — це перше кохання, для нього — мабуть, уже й останнє...
Чи отримають закохані шанс змінити власну долю, залишитись разом і чи взагалі можливо побудувати щастя, балансуючи на краю прірви та порушуючи всі можливі заборони?..

Приємного читання і кавування!