ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 20 січня 2015 р.

СОНЯЧНИЙ КЛАСИК

   Його світ – тонкий візерунок дитячої казки, сплетений із тисячі чарівних образів і найдивовижніших створінь. Його світ – ніби золотаве мереживо сяйва кожного з нових поколінь. Здається, він говорить тими самими словами і малює тими самими пензлями, що й сотні інших письменників і казкарів, але чомусь його творів не можна випустити з рук, не дочитавши до кінця.
    Так ми говоримо про Всеволода Зіновійовича Нестайка – найвідомішого сучасного українського письменника і казкаря, лауреата літературної премії ім. Лесі Українки (за повість-казку “Незвичайні пригоди в лісовій школі”), премії ім. Миколи Трублаїні (за повість-казку “Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків”), премії ім. Олександра Копиленка (за казку “Пригоди їжачка Колька Колючки та його вірного друга і однокласника зайчика Косі Вуханя”). А 1979 року рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури його знамениту трилогію “Тореадори з Васюківки” було внесено до особливого Почесного списку Г.Х. Андерсена як один з  найвидатніших творів сучасної дитячої літератури.
     До 85-річчя від дня народження Всеволода Нестайка в бібліотеці-філії №3 була підготовлена виставка "Сонячний класик". 

 

суботу, 10 січня 2015 р.

15 найкрасивіших і вражаючих  книжкових скульптур

    Старі важкі книги створюють відчуття нескінченного колодязя мудрості і в той момент, коли ви знімаєте книгу з полиці і витираєте товстий шар пилу з її обкладинки, вона повна чарівництва. Крім знань і непорівнянних відчуттів, які залишаються після прочитання книги, можна отримати естетичне задоволення від її споглядання. Деякі художники дають старими книгами друге життя, перетворюючи їх на дивовижні скульптури.
   
1. Печера всередині книги.