ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 23 травня 2012 р.

 Екскурсія в бібліотеку
    Бібліотека – це справжнє “книжкове місто”, тут є свої вулиці і площі, палаци й будинки, є й самі мешканці – книжки. Кожна книжка має свій дім, а будинок – адресу. Вона написана на ось такому розподільнику. Ця адреса свідчить про те, що назва книжки починається на цю букву або з такої літери починається прізвище письменника. У такому разі нам зрозуміло, що тут мешкають книжки, написані цим письменником.
   Буває, що книжки мешкають не лише на простих книжкових полицях, а й у справжніх палацах – на так званих книжкових виставках. На книжкових виставках стоять найкращі книжки, і за змістовим наповненням, і за зовнішнім виглядом – обкладинкою та поліграфією.
    Книжки стоять кожна на своєму місці, й чекають на своїх читачів. Стоять вони ніби мовчки, але варто тільки взяти книжку в руки, відкрити першу сторінку – і вона заговорить. Ставши читачами нашої бібліотеки, ви братимете їх додому, а прочитавши, обов’язково повернете в бібліотеку.
    А допоможе вам розібратись у книжковому світі бібліотекар. Бібліотекар – немов провідник, який книжковий світ нам відкриває, цю працю любить, до неї звик, чарівний світ цей добре знає. На найвиднішому місці в бібліотеці розміщено словники, енциклопедії та інші книжки довідкового характеру.
     Ви маєте цінувати книжку – джерело знань, дуже бережливо ставитися до неї. Тож варто запам’ятати правила поводження із книжкою та правила користування бібліотекою.

ПРАВИЛА ПОВОДЖЕННЯ ІЗ КНИЖКОЮ
1. Беріть книжки чистими руками.
2. Не перегинайте книжки, псується обкладинка і випадають сторінки.
3. Не кладіть у книжку олівці та ручки, від цього вона рветься й брудниться.
4. Не загинайте сторінок, користуйтеся закладками.
5. Не читайте книжки під час їжі.
6. Щоб книжки чи підручники служили вам довго, обгорніть їх.

ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ БІБЛІОТЕКОЮ
1. Вибрані для читання книжки можна тримати вдома не більше 10 днів.
2. Обов'язково слід повертати книжки до бібліотеки.
3. У бібліотеці є книжки в одному примірнику, тому вони не видаються додому, їх можна почитати у читальному залі.

   В бібліотеці-філії №3 Хмельницької ЦБС для нових користувачів обов'язково проводяться екскурсії для ознайомлення з відділами бібліотеки.