ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

понеділок, 9 листопада 2015 р.

У рідній мові цілий світ
                                                               Любіть Україну у сні й наяву,
                                                  Вишневу свою Україну,
                                                        Красу її вічну живу і нову,
                                        І мову її солов'їну.

                                                                                        В. Сосюра
    Першим до нас приходить слово... З колисковою материнською піснею, тихою казкою, доброю ласкою. "Мама, тато", – говорить дитина. Які дивні перші двоскладові слова! Дитина спинається на ноги, пізнає за день десятки нових слів, звучних та красивих: сонечко, квітка. Світ, немов казка. І пізнаємо ми його за допомогою слова.
   За допомогою слова відкриваємо таємничість і складність інших наук. Яка ж вона чиста, гарна, багата і мелодійна наша українська мова. Кожен народ гордий з того, що він має свою державу, свою мову, волю і гарне життя у своїй країні. Кожен народ – патріот своєї країни, він любить її, поважає її закон і бореться за її незалежність і волю.
    6 листопада, у рамках відзначення Дня української писемності та мови, в бібліотеці-філії №3 відбулося свято рідної мови "О, мово рідна! Золота колиска!". На свято були запрошені учні 7-В класу СЗОШ №29. Бібліотекар ознайомила школярів з історією виникнення української писемності, розповіла про Преподобного Нестора-Літописця – послідовника Кирила і Мефодія. А ще всі бажаючі мали змогу переглянути книжкову виставку "У рідній мові цілий світ".
  Завершили ж свято своїм солов’їним співом вихованці ДШМ "Райдуга", фольклорний ансамбль "Горина" (керівник Ірина Тищук, концертмейстер Руслан Посікера). Вони виконували українські пісні "Кучерики", "Тече вода каламутна" та інші, зачарувавши усіх присутніх чудовим виконанням.