ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 13 грудня 2022 р.

 Від книжок-картинок до казок про світло
 15 найкращих дитячих книг за версією «The Telegraph» | ВСЛ 
 Патріотичні книжки-картинки, які можна дарувати іноземцям, шалені пригоди й свіженький детектив для середнього шкільного віку у нашому огляді книжкових новинок для дітей.
 Галина Манів 
"Киці-мандрівниці. Книжка 5"
 
 Киці Муля й Манюня так люблять мандрувати! Не подумайте, що на сусідню вулицю, ні! До інших країн! І в кожній з кицями стаються неймовірні пригоди. Хочете помандрувати разом з ними? Читайте про Мулю і Манюню в Сан-Марино, на Мадагаскарі та в Парижі!
Олена Харченко, Майкл Семпсон 
"Розповідь про Україну. Гімн слави та свободи" 
 
 Ця книжка-білінгва розповість маленьким читачам українською та англійською мовами історію України через рядки державного Гімну. Де бере витоки українська культура, які видатні особистості прославили Україну на весь світ, чому українці пишаються своєю країною і як виборювали її незалежність, як і досі хоробрим українським воїнам доводиться боронити свою Батьківщину від зазіхань ворогів про все це діти дізнаються, читаючи книжку Олени Харченко і Майкла Семпсона та розглядаючи чудові ілюстрації Поліни Дорошенко.
 Леся Антонова "Знайомтеся, Шерлок! 
Як воно бути йорком?"
  
 Привіт! Познайомимося? Я – песик, йоркширський тер’єр, Шерлок Федоренко! Так-так, Федоренко! У мене і паспорт є! Кажуть, зі мною не занудьгуєш, бо ж я потрапляю у безліч кумедних історій! А як інакше – навкруги стільки цікавого!.. Я пізнаю світ, вчуся впевненості, шукаю і зрештою знаходжу себе, а справжні друзі допомагають мені зрозуміти, що я унікальний і неповторний. Зацікавив? Ось тобі моя маленька кудлата лапка! Тримай міцніше – і вперед до найвеселіших пригод!
 Саша Войцехівська 
"Таємна рада вітрів"
 %D0%A2%D0%B0%D1%94%D0%BC%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0+%D0%B2%D1%96%D1%82%D1%80%D1%96%D0%B2 - фото 1 
 Однієї спокійної та погожої днини бриз Війчик гасав пляжем і зіткнувся з вітром-дикуном. Так безіменний забіяка потрапив на щорічну Таємну раду вітрів, став частиною родини й дістав ім’я Задувай. Коли Задуваєві доручили владарювати бризом, Війчик опинився перед складним вибором: ким бути йому. У пошуках самого себе він наразить на небезпеку весь світ, дізнається, як важливо приймати інакшість, опановувати емоції та вірити в дружбу. Ця добра історія навчить дітей прислухатися до власних почуттів, покладатися на друзів і не зраджувати їх. 
 Христина Лукащук 
"Казка про світло"
  
 Від часів створення української землі, через найтемніші роки і до остаточної перемоги у війні над злом "Казка про Світло" дає нам можливість пройти цим шляхом і знайти важливі відповіді для себе та своїх дітей. Дороговказами у цій подорожі слугуватимуть глибинні образи-символи, відтворені авторкою в тексті і малюнках. Насправді ці символи не нові, вони здавна були джерелом гармонії і внутрішньої сили кожного українця. Джерелом потужного Світла, що несуть у собі українська історія, культура й мова. І це Світло не знищить жоден ворог, яким би великим і підступним він не був.
 Маруся Щербина
"Усі під підозрою!"
 купити: Книга Усі під підозрою! 
 Остап мріє стати детективом. І ось трапляється нагода: у школі зникають козацькі монети! Звісно ж, хлопець одразу береться шукати злочинців. І не сам: виявляється, його брат Олег теж зацікавився дивним зникненням монет, як і Соня, новенька зі школи. Утім, розслідувати злочини не лише дуже захопливо, а й важко, бо під підозрою опиняються геть усі. На друзів чекають шалені пригоди: загадкові справи, допити, справжнісінькі скарби і навіть замки з привидами. Чи вдасться юним детективам знайти винних?  
"Читаємо малюкам"
 Читаємо малюкам - фото 6 - id-p1696489806
 Читання книг змалечку затишна і приємна родинна традиція! Малюк ще не може довго сидіти на місці і раз по раз тягнеться, щоб перегорнути сторінку. Адже малюнки такі цікаві! Саме для найменших слухачів ми й підготували цю книгу. Казки у ній прості й короткі, зрозумілі малюкові. Можна читати по одній казці щодня. А потім повторювати прочитання найулюбленіших. Віршики кумедні та ритмічні. Ви швидко запам'ятаєте їх разом із крихіткою. Нехай веселі рядки супроводжують ваші щоденні справи. І головне: читаючи дитині, ви не тільки розвиваєте її, але даруєте свою любов і піклування.