ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

субота, 15 квітня 2023 р.

Книги про екологію для дітей та підлітків
 Топ книг про екологію для дітей - Книжкове видавництво "Каламар" 
 Дуже важливо виховувати любов до природи й бережливе ставлення до довкілля з самого малечку. Книги чудово допоможуть впоратись із цим завданням! Сьогодні, у Міжнародний день екологічних знань, зібрали для вас видання про екологію та захист довкілля для дітей та підлітків.
 Євгенія Завалій 
"Місія "порятунок" (серія книг)
 
 Ілюстровані книги Євгенії Завалій розповідають про тварин, які потребують людської уваги та допомоги, аби зберегти свій вид. Кожна книга розповідає про тваринок – ведмедів, бджіл та дельфінів – у двох частинах: спершу це художня історія про дружбу та пригоди головних героїв, а потім – цікаві факти про тваринний світ, які переконають читачів у тому, що зараз саме час змінити своє ставлення до довкілля на більш дбайливе.
 Андрій Бачинський 
"Примари Чорної діброви"
 Книга Примари Чорної діброви 
 У книзі захопливий сюжет переплітається з екологічною проблемою – вирубкою лісу. Роман їде в село на канікули, де дізнається, що якісь чужинці захотіли вирубати Чорну діброву та знищити ріку. Місцеві мовчать. Вони не вірять, що їм під силу щось вдіяти, ще й обіцянки басейнів і аквапарків такі заманливі... Та хіба це замінить старі розкішні дуби та їхню ріку? Друзі не можуть стояти осторонь і, озброївшись порадами дідуся Андрія та великого китайського полководця Сунь Цзи, беруть справу у свої руки. Чи вдасться їм завадити великій вирубці?
Галина Ткачук 
"Книжка про сміття" 
Книга «Книжка про сміття» – Галина Ткачук, купити за ціною ... 
 Ця книжка про те, що ми виносимо з нашого помешкання у сміттєвих пакетах і викидаємо у бак. Або, у найкращому разі, в кілька різних баків. Про те, що зустрічає нас, коли ми приходимо на пікнік до лісу. Про те, що пропливає повз нас у річці або в морі. І про те, що може заполонити всю нашу планету. Простіше кажучи, ця книжка про сміття таку дивовижну річ, яку дуже легко створити, але якої неймовірно важко позбутися. У книжці є спеціальні сторінки, на яких можна записати свої думки, спостереження, експерименти та ідеї.
Софія Россі, Карло Канепа
"Ловець пластику та інші професії майбутнього"
 
  
 Як ловець пластику може рятувати океани від забруднення? Чи вмітиме кравчиня ДНК вирізати та лагодити геноми, уражені захворюванням? І чи вдасться клонувальнику вимерлих видів зберегти ті, яким загрожує небуття? Завдяки цій книжці ви дізнаєтеся, що за кілька років, можливо, матимете змогу відроджувати біологічні види, що вимерли багато тисяч років тому, чи будувати будинки в неможливих місцях. Ви зможете відкривати захворювання, про існування яких ми зараз навіть не підозрюємо, або ж очищувати повітря, яким дихаємо.