ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 25 липня 2024 р.

 Казкотерапія у книгозбірні
 За вікном ллє дощик, а у книгозбірні №3 казкотерапія. Гаряче какао, смачне печиво і перша книга із серії "Мортіна" "Історія, від якої можна вмерти зі сміху" Барбари Кантіні. Цю книгу бібліотека отримала у межах проєкту #Ukrainian_library_renaissance ("Бібліотерапія"). І вона відразу дуже полюбилася читайликам!
 Книга про дівчинку, котра відрізняється від інших дітей, бо вона дівчинка-зомбі. Найбільше у світі героїня хоче знайти друзів, з якими вона б могла розважатися. Авторка розповідає про пригоди дівчинки та її спроби знайти тих, справжніх, друзів попри все.
 Після прочитання історії разом із дітворою обговорювали почуте. Розмовляли про цінність дружби, індивідуальність кожної дитини, особливості, котрі потрібно приймати, бо кожна людина особлива, про риси характеру, які кожен цінує у друзях. Твір вчить дружити, спілкуватися, взаємодіяти попри стереотипи та заборони. А ще він навчає толерантності, відкритості, неупередженості.
 Після обговорення кожен учасник на папері зобразив свою Мортіну. У всіх діток вона була різною. Бібліотекарка пояснила, що кожна дитина, як і малюнок, є унікальною, зі своїми внутрішніми та зовнішніми рисами. Тож діти повинні сприймати себе та оточуючих такими, як вони є.
 На завершення бібліотекарка підготувала для дітвори на спеціальному аркуші послання від Мортіни. У ньому зазначено поради про те, як знайти справжніх друзів.