ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

суботу, 2 липня 2016 р.

Книги, які варто прочитати 
за літо
  За вікном – пора лінива: діяльності менше, дні – довші, ранки – затяжні. Думки, приймаючи форму запитань, так і лізуть в голову, безперервно лізуть, суцільним потоком. Часто трапляється, що вчасно прочитана книга підказує людині вибір життєвого шляху, професії. Книга допомагає в навчанні та самовихованні, збагачує знання, народжує мрії і вчить, як їх здійснити. Пропонуємо добірку кращих книг для літнього читання, в якій знайдеться багато цікавого для себе.
Софія Андрухович "Літо Мілени" 
   Головні герої повісті – це екзотичні квіти, які снять свої щасливі сни й живуть у своєрідному й дивовижному світі. Зло і цивілізація можуть тільки торкатися цього світу, але не можуть у нього проникнути. І водночас "Літо Мілени" не є цілковитою ідилією, це твір про ідилію, метаідилія, в якій іронічний підтекст резервує для авторки якісь додаткові змістові нашарування.
 Джером Девід Селінджер "Ловець у житі" 
  "Ловець в житі" центральний твір Селінджера. Автор вибирає форму роману-сповіді, найекспресивнішу з можливих романних форм. Тільки-но вийшовши з друку, роман здобув прихильність читачів і вже через кілька місяців займав перше місце у списку американських бестселерів. Твір набув величезної популярності особливо серед молоді і справив істотний вплив на світову культуру другої половини XX ст. Цікаво, що кожне покоління молодих американців сприймало книгу по-своєму — від нігілізму до утвердження гуманістичних ідеалів. 
Юрій Винничук "Таємниці львівської кави"
  Львів – місто з ароматом кави, особливого напою, що змінює настрій і долю людини. Адже саме за горнятком запашної кави ухвалюють важливі рішення, освідчуються в коханні. Кава і Львів це дві легенди, поєднані в єдине ціле. З книгою "Таємниці львівської кави" ви здійсните навколосвітню подорож, опинитеся у найкращих львівських кав'ярнях минулого й сучасного та навчитеся готувати найсмачнішу, найароматнішу і найромантичнішу львівську каву.   
                                                Рей Бредбері "Кульбабове вино"
 Літо у неіснуючому містечку Ґрін Таун 1928 року... Веселі пустощі чотирьох безтурботних хлопчаків... І кульбабове вино, яке готує дідусь... Воно як чарівна капсула часу, що вбирає у себе досвід минулих літ, воно як ностальгія за дитинством, у яке зможе хоча б на мить повернутися кожен, хто візьме до рук цю фантастичну повість. Ця книга острівець, на якому зупиняється час. Її сторінки дихають далекими дитинно-безмежними спогадами теплими, п’янкими, вічними, проте яких нам не спіймати ніколи.
  Вільям Голдинг "Володар мух"
  Внаслідок авіакатастрофи кілька дітей потрапляють на безлюдний острів, дуже схожий на райський куточок. Безмежний океан, тропічні пальми, кришталеве джерело, таємнича печера... Тут є все, крім дорослих. У маленькій громаді відразу визначаються два лідери. Починається боротьба за владу. І надто скоро діти забувають не тільки про дружбу й порядність, а навіть про людську подобу... Межа, яка відділяє людину від тварини, дуже тонка. І боятися треба не того звіра, що десь зовні. Набагато страшніший той, що всередині в кожного... 
Василь Карп'юк "Ще літо, але вже все зрозуміло" 
  Придивляючись до деталей, автор раз у раз відкриває органічну цілісність світу, частиною якого є людина. Стиль письма Василя Карп’юка близиться до розмовної простоти, не втрачаючи виразності особистого голосу, а плин його мови, як це часто буває в розмові, легко переходить від побутових справ до питань метафізичних. Для всіх, хто любить зупинятись і неквапом рушати далі.