ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 12 січня 2017 р.

10 книг про бізнес, успіх та мотивацію
  Сьогодні книжкові магазини рясніють безліччю видань, орієнтованих на особистісний розвиток, самоосвіту, ефективний менеджмент та розповідають про історії успіху великих. Книги надають безмежні можливості не тільки для отримання нових знань, але і для повного перегляду ставлення до себе та інших. Тим, хто подумує про зміну місця роботи або мріє рухатися далі по кар'єрних сходах, відчуваючи, що при цьому стоїть на місці, варто звернути увагу на літературні твори для професійної мотивації, які допоможуть самовдосконалюватися і рухатися далі по життю з упевненістю у власних силах.
Брене Браун “Стань сильнішим” 
  Цей світ любить переможців. Але практично кожен з нас пережив періоди як влетів так і падінь. Тільки різниця  тому, що деякі люди  зазнав поразки швидко оговтуються і рішуче приступають до нової справи, а багато хто зневірюється у власних силах, впадає у депресію та не наважується робити нові кроки. Як правильно діяти у такий ситуації? Автор цього бестселера, Брене Браун, вважає, що ні один психолог не відчує так нюансів вашого психологічного стану як ви самі. Потрібно не ховати емоції, не намагатися їх пригнітити, а навпаки уважно поспостерігати за ними, проаналізувати та зробити висновки. Кожна життєва ситуація здатна багато чого нас навчити. Правильно пережиті емоції роблять людину мудрішою.
Дік Свааб “Ми – це наш мозок”
  Науково-популярна книга всесвітньо відомого нідерландського нейробіолога й одного з найавторитетніших у світі дослідників мозку є захоплюючою мандрівкою в цю справжню terra incognita людини. Спочатку ця науково-популярна книга стала бестселером на батьківщині автора, а з часом і у всьому світі. На її сторінках Свааб описує як і де люди відчувають щастя, як поведінка батьків впливає на дитину, чи можна протистояти хворобі Альцгеймера та багато іншого. Щоб відповісти на всі ці запитання, вчений, який є співавтором близько 200 книжок і справжнім фанатом мозку, прослідковує людське життя від зачаття і до смерті, описуючи це в простій формі.
Ешлі Венс “Ілон Маск. Tesla, SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє”
  Серед легенд технологічного бізнесу, мабуть, саме Ілона Маска найбільше обдаровують гучними епітетами та приголомшливими порівняннями: його називають і Леонардо да Вінчі нашої епохи, і новим Стівом Джобсом. Без нього не було би ані платіжної системи PayPal, ані електромобілів Tesla, ані перших приватних космічних польотів. Він замірився не тільки пересадити людство на електромобілі, зняти його з нафтової голки завдяки сонячній енергії та мережі супер-зарядок для електромобілів, але й розпочати колонізацію Марса та зробити людську цивілізацію міжпланетною. Ця книга є біографією Ілона Маска, написана Ешлі Венсом та видана у 2015 році. Книга описує життя Маска від його дитинства і аж до часу, що він провів у Zip2 та PayPal, а потім у SpaceX, Tesla та SolarCity. Венс написав книгу на основі інтерв'ю з Маском, його близькими та людьми, які були поряд з ним у найважливіші миті життя.

Джейсон Фрайд, Девід Хейнмейер Ханссон “Rework. 
Ця книга переверне ваш погляд на бізнес”
  Інколи для успішного бізнесу потрібно забути все, що ви знали до цього. Автори книги “Rework. Ця книга переверне ваш погляд на бізнес” пояснюють, чому насправді підприємцям потрібно менше, аніж вони думають. Окрім цього, вони вчать, як розпочати власну справу чи вдосконалити уже існуючий бізнес. Тож якщо ви відчуваєте, що підприємництво ваше покликання, ця книжка для вас; або ж вам набридло постійно працювати в усталених рамках. В будь-якому випадку Джейсон Фрайд і Девід Хейнмейер Ханссон змінять ваші уявлення про ведення бізнесу.
Барбара Шер, Енні Готтліб “Мистецтво мріяти. 
Як отримати те, чого насправді бажаєш”
   Кожна людина мріє, фантазує про те, чого по-справжньому хоче, не хтось із її оточення, а саме вона. Та не завжди бажання відображаються в реальному житті. Тому якщо це саме про вас, потрібно починати щось змінювати, і ця книга допоможе вам, адже уже допомогла мільйонам людей по всьому світу зрозуміти себе, реалізувати свої мрії, стати успішними. Автор Барбара Шер підготувала для читачів різноманітні вправи для визначення цілей, підібрала найкращі поради, як можна подолати життєві труднощі. Все, що потрібно від вас, це подолати власний страх та продовжувати рухатись вперед!
 Ден Вальдшмідт “Вийди за межі. Забудь про успіх – стань видатним!” 
  Ви можете працювати по 20 годин на день, однак так і не стати успішною людиною. А знаєте чому? Все просто тому що успіх від цього не залежить! Такої думки дотримується маркетолог і підприємець Ден Вальдшмідт, автор книги “Вийди за межі. Забудь про успіх стань видатним!”. На її сторінках ви знайдете безліч надихаючих історій, які покажуть, що саме сприяє успіху. Вони змінять ваш світогляд, завдяки чому ви зможете вийти за межі і стати тим, ким хочете.
 Кейт Феррацці “Ніколи не їжте наодинці та інші секрети 
успіху завдяки широкому колу знайомств” 
  Нове – це добре забуте старе. І головна заповідь кар’єриста про зв’язки, які "вирішують усе", перетворилася на сучасний нетворкінг – мистецтво зав’язувати корисні знайомства для ефективного вирішення життєвих та бізнесових проблем. "Ніколи не їжте наодинці" – одна головна порада, яку автор дає у своїй книзі. Ставитися до знайомств як до соціального капіталу, який поліпшить ваше життя, але найголовніше – будувати стосунки щирі, відверті та не боятися дати більше, ніж можеш отримати, – таким є перше правило нетворкінгу.
Джефф Сазерленд “Scrum. Навчись робити вдвічі 
більше за менший час”
  Підвищити ефективність праці вдвічі? Звучить, як фантастика, проте є щоденною реальністю для тих, хто вже живе у світі Scrum! Ця нова революційна стратегія організації праці, яка створена для розробників програмного забезпечення, продовжує доводити свою геніальність для виробництва автомобілів, будівництва космічних кораблів чи планування весілля або ремонту будинку. Унікальна методика Scrum розповідає, як побудувати ефективну діяльність кожної компанії, швидко та якісно виконати будь-які проекти, створити успішні креативні команди, досягти досконалості в роботі та заробляти більше.
Олексій Геращенко “Економiка ХХІ” 
  Коли мова йде про економіку, багато хто навіть слухати не хоче, тому що знає, що мало що зрозуміє. Однак це не вихід, адже всі ми живемо в економічному світі: ми купуємо щось, продаємо, відкладаємо кошти на майбутнє, порівнюємо власні доходи із доходами інших людей.. Таким чином, цей економічний світ творимо ми з вами, і він є відображенням нашої поведінки та ставлення до грошей. Автор книги “Економiка ХХІ” Олексій Геращенко зумів простими та доступними словами розповісти про економіку, показати, якою вона є насправді. Для цього він наводить історії та прості приклади. Прочитавши її, ви знатимете, що і як вам потрібно змінити у власному житті.
 Мартін Форд “Пришестя роботів. Техніка і загроза 
майбутнього безробіття” 
  Чи зможе машина перевершити людину, проникнувши в усі сфери діяльності останньої? Чи, можливо, є більше шансів, що машина стане причиною масового безробіття і нерівності? Мартін Форд, футуролог із Массачусетського технологічного інституту, моделює недалеке майбутнє і роль в ньому машин, які зможуть замінити людину, і жити своїм життям. В своїй книзі він пише про штучний інтелект та робототехніку, можливості яких можуть на рівні конкурувати з людським мозком. Якщо тематика бізнесу, політики, економіки, технологій близька для вас, обов’язково поповніть свою домашню бібліотеку цією книжкою.