ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

суботу, 27 жовтня 2018 р.

Читання на вихідні: що читати,
якщо не ввімкнули опалення
http://www.bohuslav-cbs.edukit.kiev.ua/files2/images/t/original.gif?size=10
  З суботи на неділю переводимо годинники, тож маємо ще трошки більше доби літнього часу і додаткову годинку до зимового. Чому б не використати цей час на читання? До речі, якщо ваші батареї ще не потеплішали, хороша книжка може зігріти осінніми вечорами. 
Дмитро Білий  
 "Кабінет доктора Калігуси"
 
  Молода вродлива аспірантка Інга приїздить до подільського містечка Млинник на запрошення тамтешнього товариства краєзнавців – досліджувати спадщину загадкового етнографа Ґустава Калігуси, що був звинувачений у злочинах, пов’язаних із темою його наукових зацікавлень – магічними обрядами. Та невдовзі, опинившись у небезпечному колі, дівчина починає шукати вже не академічні здобутки, а спосіб урятуватися. Містика, історія, наука, детектив… Новий роман Дмитра Білого. Трилер, загадка для читачів, подорож лабіринтами психіки, де прояви тілесності пов’язані з історією, насиллям та магією…
 Бернар Вебер
"Завтра будуть коти"
  
  Подивитися на світ людей очима братів наших менших пропонує культовий французький письменник і філософ Бернар Вербер. Кішка Бастет – домашня улюблениця. Намагається порозумітися з людьми, налагодити повноцінне спілкування з ними. Кіт Піфагор – лабораторний кіт. Його господиня, дослідниця, вмонтувала йому в череп спеціальний прилад з USB-портом, завдяки якому кіт виходить в інтернет, здобуває інформацію про людство, охоче ділиться нею і вміло використовує задля перемоги. У книжці – роздуми про одвічні цінності, про життя і смерть, любов і ненависть, релігію та науку, відповідальність за тих, хто поряд, за тих, кого приручили… коти.  
Андрій Курков
"Сірі бджоли"
 
  …У селі Мала Староградівка, яке знаходиться в так званій сірій зоні, залишилися жити лише двоє  – пенсіонер 49 років  Сергій Сергійович і його колишній однокласник Пашка. І вони, маючи абсолютно протилежні погляди на життя, змушені миритися, хоча до одного заходять в гості українські військові, а до іншого – сепаратисти. Головна турбота Сергійовича – як і куди з настанням весни повезти подалі від війни своїх бджіл, вивезти туди, де не стріляють, щоб потім у меду не було присмаку війни. Його поневіряння шляхами Запоріжжя та літо, проведене в Криму, призведуть до того, що він навчиться не довіряти не лише людям, а й власним бджолам.
Клер Макінтош
"Я дозволила тобі піти"
  Трагічна аварія, у якій гине п’ятирічний Джейкоб, докорінно змінює життя багатьох людей, адже причетні до неї їдуть геть, навіть не зупинившись. Так, з місця події можна втекти, але як утекти від минулого? Це питання не дає спокою ні матері загиблого хлопчика, ні винним в аварії, ні поліцейським, що, розпочавши розслідування, кружляють хибними шляхами. Тільки зупинившись і поглянувши минулому в очі, герої роману отримують те, чого прагнуть: покарання для винних і звільнення від тягаря провини для решти.
Любомир Гузар
"Про гріхи і чесноти"
  Любомир Гузар займає чільне місце серед моральних авторитетів, а його "Про гріхи і чесноти" – книжечка для тих, хто хоче відкрити у собі щось добріше. Суть людини грішна і не треба цього боятись – прочитується на сторінках збірки, але гріх не прагнути бути кращим, якщо можеш таким бути. Короткі історії, щедро ілюстровані дитячими малюнками, розповідають про добрі наміри і байдужість, про те, як важливо не смітити та не курити, а ще вчать бути вдячними та виховувати у собі позитивні риси. 
Фредрік Бакман
"Брітт-Марі була тут"
 https://blog.yakaboo.ua/wp-content/uploads/2018/10/brittmary.png 
  Роман "Брітт-Марі була тут" розповідає про одну з героїнь попередньої книжки Фредріка Бакмана "Моя бабуся просить їй вибачити". У ньому йдеться про 63-річну жінку, що переживає родинну кризу. Її зрадив чоловік, який був всім життям для Брітт-Марі. З розбитим серцем героїня книжки вирішує змінити свою долю, вирушаючи у закинуте містечко Борг, щоб отримати першу за останні 40 років роботу. Брітт-Марі опиняється серед футбольних фанатів, фріків і навіть хуліганів. Попри те, що економічна криза майже спустошила Борг, у ньому ще залишилися люди, які не збираються здаватися. У будь-якій незрозумілій ситуації Брітт-Марі починає прибирати.
Ніл Ферґюсон "Площі та вежі.
Соціальні зв’язки від масонів до фейсбуку"
 
  Традиційний опис історичних процесів подає історію людства як ієрархічну структуру, вершина якої – правителі у високих вежах. За цією концепцією, зміни відбулися із приходом технологій, які поставили на перше місце мережеве суспільство. Історик Ніл Ферґюсон переконує: мережі – не новий феномен нашого часу. Інтернет лише пришвидшив і підсилив їхню роль, ставши новим варіантом утілення громадських площ. У цій книжці Ферґюсон аналізує роль мереж в історії людства, споконвічне протистояння між мережами та ієрархічними структурами, а також пропонує засвоїти уроки, які дає історія поширення мереж. 
Сергій Дзюба, Артемій Кірсанов
"Позивний “Бандерас"
 
  "Позивний "Бандерас" – справжній військовий бойовик, чи не найперший в Україні, заснований на реальних подіях. У зоні АТО у вересні 2014 р. за "наводкою" диверсанта скоєно теракт – сепаратисти знищили маршрутку, загинуло дванадцятеро дорослих і дитина. Стає відомо, що інформатор ворога – службовець української армії, водночас шляхом радіоперехоплення з’ясовується, що в цьому регіоні чекають на прибуття полковника російського ГРУ. Розпочинається операція зі знешкодження диверсанта, здійснення якої доручають групі контррозвідників на чолі з капітаном Антоном Саєнком…
Віталій Зубков
"Lingva Incognita"
 
  Кожною з багатьох іноземних мов Віталій почав говорити за 2-3 тижні. Його метод і практика викладання доводять: за правильних умов такий результат доступний кожному. Він зміг перевести свої «унікальні» здібності в доступну та ефективну методологію і тепер прагне поділитись цим з якомога більшою кількістю людей. З цією книгою ви отримаєте можливість нарешті почати розуміти та говорити іноземною мовою швидко та без надзусиль. 
Яніс Варуфакіс "Розмови
з донькою про економіку"
https://blog.yakaboo.ua/wp-content/uploads/2018/10/img750_1_42.jpg 
  Грецький економіст Яніс Варуфакіс пояснює своїй 13-річній доньці принципи, за якими діє світова економіка. Послухаємо разом з нею, про те, чи справді світом керують гроші? Чи, може, їхній постійний брак та гонитва за збагаченням? А, можливо, технології зроблять революцію у грошовому потоці та поставлять економіку з ніг на голову. А за помічників авторові і грецькі мислителі, і герої міфів, а ще літературні доктори Франкенштейн і Фауст і навіть клонований мільйони разів матричний агент Сміт. 
  Джерело:  Yakaboo