ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 25 грудня 2018 р.

5 дитячих книг, 
які надихають мріяти
  Заповітні мрії повинні здійснюватися. Що для цього потрібно? Щонайперше, це наважитись мріяти й не зупинятись виконувати прагнення своєї душі. Хоч запропонована збірка дитячих книжок не зможе реалізувати наших найсокровенніших мрій, проте вона вкотре нагадає про їхню рушійну силу у житті кожного. Тож нехай те, що сьогодні було мрією, вже завтра стане частиною життя.
Галина Вдовиченко "Чорна-чорна курка"
 
  "Курку з курсу не зіб'єш" – девіз однієї, на перший погляд, звичайної чорної курки (точніше, чорної-пречорної, через що господиня називає її іспанкою), яка, виявляється, є неабиякою активісткою, організаторкою та мрійницею. Ведення "Чорнокурківського вісника", спорудження гнізда на старому горіху, заняття з курячого фламенко – ось далеко не повний перелік ідей, котрі виникають у голові нашої пернатої вигадниці. Та у чорної-чорної курки є одна найзаповітніша мрія – навчитися літати. Опановуючи мистецтво польоту, вона раз у раз вибирається на пагорб і. злітає вниз у шоломі й на лижах. "Чорна-чорна курка" – добра і дотепна історія про віру у себе та власні сили всупереч усьому, бо "якщо соромитися й боятися бути смішною – то й не навчишся нічого".
 Дана Кавелі 
"Неперевершений Сильвестр"
 
  Стати будь-ким – грушею, квіткою, пташкою – лиш би не бути собою. Бо якщо ти сіреньке мишеня, хто ж захоче мати такого друга? Сильвестр, а саме так називається наш самотній хвостатий герой, якось почув гру на скрипці й змайстрував для себе з маленького ключика скрипку. "Неперевершений Сильвестр" – проста, з прекрасними авторськими ілюстраціями, світла, тепла та зворушлива історія про неймовірну дружбу і прийняття себе таким, яким ти є, про музику, що здатна творити дива, та про важливість мрій у житті кожної людини.
 Торбен Кульман"Ліндберґ. 
Історія неймовірних пригод Мишеняти-летуна"
  Колись давно, у німецькому Гамбурзі, жило-було собі дуже дружелюбне, допитливе та розумне Мишеня. Та одного дня воно залишилося саме-самісіньке у рідному місті: всі миші кудись зникли. Як приєднатися до них? Мишеняті доведеться подолати чимало перешкод, злетів і падінь, аби підкорити небо й перелетіти через Атлантичний океан. "Ліндберґ. Історія неймовірних пригод  Мишеняти-летуна" це дебютна книжка письменника-ілюстратора, з дитинства закоханого в малювання, історію винаходів та аеронавтику, що є своєрідною присвятою американському пілоту Чарльзу Ліндберґу, здійснившому у 1927 р. перший трансатлантичний безпосадковий переліт з Нью-Йорка до Парижа.
 Крістіан Жолібуа, 
Крістіан Хайнріш "Назустріч мрії"


  У курятнику настав час нести яйця. Але маленька курочка Кармела твердо вирішила: не буду, бо у житті є й інші, набагато цікавіші справи. "Колись я теж піду подивитися на море!" мріяла вона, слухаючи розповіді баклана Педро про морські подорожі. І ось, однієї ночі, Кармела залишає рідне гніздо. "Назустріч мрії" це перша книжечка серії "Відважні курчата", котра вчить дослухатися до свого серця та з якої, до речі, можна довідатись, хто насправді відкрив Америку та привіз кукурудзу до Європи. Захоплююча, динамічна та весела історія, з повноколірними кумедними ілюстраціями, що викличе щиру усмішку у читача будь-якого віку.
Надійка Гербіш 
"Пуанти для Анни"
 
  Дівчинка Анна та її батьки переїхали з Дому-на-узліссі у центр великого міста. Одного дощового суботнього ранку, сидячи на підвіконні, вона побачила, як до службового входу театру забігали феї. "Пуанти для Анни" – щира й надихаюча історія про перші кроки на шляху до мети, розчарування, без яких не обійтись, щоденну працю та наполегливість, котрі обов'язково приносять свої плоди, про любов, турботу та батьківську підтримку, а також про те, як важливо наважитися мріяти й не боятися втілювати свої мрії у життя.
  Джерело: ВСЛ