ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 22 січня 2019 р.

День Соборності України
  22 січня українці щорічно святкують День Соборності, свято, встановлене у честь проголошення Першої Незалежності та Акту злуки УНР і ЗУНР. Цьогоріч українській соборності 100 років.
  Головною традицією у День Соборності став живий ланцюг — історія цієї традиції починається з 1990 року, коли патріотично налаштовані українці вирішили так символічно продемонструвати державну єдність. Він протягувався з Києва до Львову та Івано-Франківську, Стрия, Тернополя, Житомира та Рівного.  
  Так, 22 січня в бібліотеці-філії №3 учні 10 класів НВК-7 зіграли в настільну гру "100 років боротьби. Українська революція 1917-1921 роки". Учасники поділились на три команди "Махновці", "Винниченки" та "Лізогуби". Основна мета цієї гри об’єднати в одну державу всі українські землі.  Перемагає той, хто відповість на найбільше запитань щодо кожного з шести регіонів (Київщина-Лівобережжя, Волинь, Галичина, Поділля, Південь, Схід) вважатиметься, що цей гравець чи команда "об'єднали українські землі". 
  Після запеклої боротьби перемогу здобула команда "Махновці", котра першою назбирала в колекції більше чотирьох карток-питань з наборів кожного із шести регіонів. Тобто, дана команда об’єднала українські землі, і, безсумнівно, добре опанувала події та діячів Української революції 1917-1921 років.