ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 10 січня 2019 р.

Книги, з яких варто почати 
новий рік, щоб стати кращими
ТОП-5 книг, які допоможуть почати 2021-ий рік вдало (література нон-фікшн)  : 07:01:2021 - 20 хвилин Тернопіль
  З приходом нового року пов’язані нові сподівання, цілі і мрії. Кожен із нас прагне змінити своє життя на краще. Для когось це пов’язано з професійною діяльністю, хтось ще шукає свій шлях. Інші потребують внутрішніх змін, натхнення та мотивації. Щоб усе це втілити, є незамінні помічники — нон-фікшн книги, які налаштовують на потрібний лад, допомагають повірити в себе або підштовхують на необхідні зміни у житті. Перед вами топ-5 книг, з яких варто почати новий рік, щоб він став успішним та по-справжньому щасливим. 
  Yakaboo
Раян Голідей, Стівен Генсільман "Зберігайте спокій. 
Щоденна інструкція з вирішень проблем" 
 Книга Зберігайте спокій. Щоденна інструкція з вирішення проблем
  Є те, що ми можемо змінити, і те, що ні. Хоч би як сильно ми сварилися з представником авіакомпанії, яка скасувала рейс через погодні умови, це не зупинить шторм. Хоч би як ви нервувалися в заторі, ви не поїдете швидше. Ви не примусите техніку не ламатися в найневдаліший момент, не станете нижчим або вищим, не народитеся в іншій країні. Але нервуючись через те, що не змінити, ми витрачаємо сили, ресурси й час, які могли би спрямувати на те, на що справді можемо вплинути. У книжці використано особливе оформлення із плакатом-суперобкладинкою. 
 Емі Морін "13 звичок, яких 
позбулися сильні духом люди"
13 звичок, яких позбулися сильні духом люди (українською мовою)
  Завжди довіряєш найбільше авторам, які описують не лише чийсь досвід, а й свій власний. Емі Морін, психолог за освітою, описує свій тривалий шлях до подолання депресії. Раптово втративши найдорожчих людей, вона довго не могла оговтатися. Однак, завдяки своєму життєвому досвіду та аналізу  причин розладів власних пацієнтів, авторка дає поради з відкриття життєвого потенціалу та подолання комплексів. Морін виокремила 13 людських слабкостей, що їх немає у міцних духом людей, зазначаючи, як із ними впоратися. Це допоможе вам стати кращою версією самого себе, сміливо робитимете те, що вважаєте за потрібне. 
Наталія Самойленко
 "Їж, пий, худни. Здоров'я без дієт"  

  Окрім професійного розвитку та особистісного зросту, нас завжди хвилює тема здоров’я. І початок нового року можна пов’язати з ціллю подовжити молодість організму. Контроль ваги, гормони, міфи про схуднення, корисна інформація про жири, білки та вуглеводи, фізичні вправи – про це все розповість Наталія Самойленко. Вона пропонує вдумливий, турботливий підхід до свого здоров’я. Легкий та зрозумілий авторський стиль, оригінальні ілюстрації, гарне оформлення – все це мотивує на позитивні зміни, які ви точно відчуєте вже найближчим часом. 
Стефан Гарньє
 "Думай і дій як кіт" 

  Поради від власного кота, щоб жити щасливо! Книга, яка не лише підійме настрій, а й стане справжнім керівництвом по самодопомозі в різноманітних життєвих ситуаціях. Коти знають як отримувати насолоду від життя і це розуміють всі, хто вдома має цих улюбленців. Автор цієї книги пильно спостерігав за котами і намагався зрозуміти їхній спосіб мислення. Так йому вдалося виокремити сорок особливих рис характеру, які властиві всім кішкам. І саме ці риси можуть допомогти людям в складних життєвих ситуаціях, на роботі, вдома та при спілкуванні з іншими. Тепер позбутися стресу буде набагато легше.
Томас Фрідман "Дякую за запізнення. 
Керівництво для оптимістів сучасності"
%D0%94%D1%8F%D0%BA%D1%83%D1%8E+%D0%B7%D0%B0+%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D1%96%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8F%3A+%D0%BA%D0%B5%D1%80%D1%96%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%86%D1%82%D0%B2%D0%BE+%D0%B4%D0%BB%D1%8F+%D0%BE%D0%BF%D1%82%D0%B8%D0%BC%D1%96%D1%81%D1%82%D1%96%D0%B2+%D1%81%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%96 - фото 1
  Спосіб життя людства швидко трансформується. Світ мчить із шаленою швидкістю і часом незрозуміло, куди ми прямуємо. До розвитку або ж навпаки, до повного самознищення? Часто ми відчуваємо пригніченість і виснаження через несамовитий темп змін. Тож автор цієї книги пропонує нам трішки… запізнитися. Як адаптуватися до змін, вміти вчасно сповільнюватися та не втрачати вічні цінності, як налагодити максимально ефективну взаємодію між людьми тощо. Він наголошує на важливості робити паузу для того, щоб не панікувати у переломні моменти і краще зрозуміти навколишній світ.