ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

понеділок, 18 лютого 2019 р.

5 книжок про ремесла і 
професії для малят
https://www.rbc.ua/static/img/c/h/child_1864718_1280_1_650x410.jpg 
  "Ким ти хочеш стати, коли виростеш?", – цим питанням дорослі страшенно люблять надокучати дітям! А малюки не завжди й знають, яким широким і багатим є вибір можливих професій. Та що там: без профорієнтаційних курсів не всі дорослі вміють у цьому розбиратися! Виправити таку ситуацію і змалечку відкрити для дітей розмаїтий світ дорослих професій та ремесел допоможуть ці книжки. 
Надія Репетів 
"Абетка ремесел і професій" 
https://kniga.biz.ua/images/goods/big/5514.jpg 
  Що виготовляють бондар, різьбяр чи гончар, чим займаються журналіст, друкар, цукерник? Про це все малята дізнаються, прочитавши віршовану "Абетку ремесел і професій" Надії Репети, героїв якої чудово намалювала Мар’яна Петрів. Таке розмаїття – чудова можливість розширити дитячий кругозір і словниковий запас, розповісти про традиційні ремесла і народну культуру. Ну й, звісно, вивчити літери. Книжка ідеально підійде малим "чомучкам" і їхнім батькам, які з її допомогою зможуть пояснити дітям особливості різних фахів і ремесел. 
Річард Скаррі 
"Місто добрих справ" 
 Місто Добрих Справ (на украинском языке)
  Віммельбух Річарда Скаррі не просто розповідає малюкам про конкретні професії – він загалом пояснює, чим займаються дорослі, коли йдуть на свої роботи, і як їхня діяльність впливає на життя міста. У цій книзі-розглядалці є 12 окремих історій – про подорож літаком та візит до лікаря, роботу пошти чи пожежної станції тощо. І кожна із них поетапно ознайомлює із принципами роботи різноманітних установ чи комунальних служб, а також із тим, яку частку роботи виконують герої. А назви їхніх професій можна прочитати на форзаці.
 Романа Рубан 
"Славні професії борсука"
 
  У книзі малюк познайомиться з важливими і цікавими професіями. Це одна з найцікавіших тем для молодшого дошкільного віку. Концепція чорно-білої серії вибрана не випадково, оскільки відсутність яскравих кольорів і присутність контрасту дозволяє дитині зосередитися на запам'ятовуванні. Крім того, психологами перевірено, що чорно-білі книжки для дітей молодшого дошкільного віку стимулюють візуальне сприйняття речей. Завдяки контрасту вони ідеально засвоюються дітьми і, особливо в перші роки життя, дозволяють максимально розвиватися дитині. 
Ганна Вашкова, Петра Бартікова 
"Хто що робить? Книга ремесел" 
Хто що робить? Книга ремесел
  Що б ми робили без ремісників, які працюють своїми руками? Нам би бракувало звичних речей, які ми використовуємо щодня. Це сукні, виготовлені кравцями, панчохи, зроблені в’язальницями, взуття, яке відремонтували шевці, і це тільки деякі речі. Навіть зараз, коли у нас є заводи й машини, без досвідчених ремісників не обійтися. Тільки майстри та майстрині знають, що має бути зроблено або відремонтовано, і як це зробити. Машина нічого не здатна сказати нам. Нумо подивимося, хто що для нас робить. На нас чекає багато всього цікавого! 
Алла Гутниченко 
"Незвичайні професії"
У хлопчика Андрія – незвичайна родина. Кожен у ній має улюблену роботу і в кожного – незвикла, але важлива й цікава професія. Мама – флорист, тато – палеонтолог, сестра – обіймачка панд, дідусь – тітестер, а бабуся – сурдоперекладач. Є в родині також склодув і повітроплавець, архітектор та піцайоло і кінолог, а сам хлопчик ще не знає, ким стане, коли виросте. У цій книжці-віммельбуху кожній професії присвячено по три розвороти: на одному розповідається про її особливості та зображено сферу діяльності, на другому йдеться про знаряддя, потрібні для роботи фахівцеві, а третя є зазвичай інтерактивною та інформативною. Книжка про дивовижні професії сподобається дітям різного віку.

Подробнее: https://www.yakaboo.ua/ua/nezvichajni-profesii.html
  У цій книжці-віммельбуху кожній професії присвячено по три розвороти: на одному розповідається про її особливості та зображено сферу діяльності, на другому йдеться про знаряддя, потрібні для роботи фахівцеві, а третя є зазвичай інтерактивною та інформативною. Книжка про дивовижні професії сподобається дітям різного віку. Ця книжка надихає, інформує і навіть розважає! Адже на її сторінках ви знайдете цілі розвороти для ігор у стилі "Знайди вихід із лабіринту" та "Відшукай об’єкт на малюнку". А ще вона спонукає замислитися про те, чим дитина мріє займатися у дорослому житті, і спробувати підшукати омріяну професію. 
  Джерело: ВСЛ