ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 25 червня 2019 р.

5 книг для гармонії у 
шлунку, в мозку і в душі
 
  Навколо стільки джерел про правильне харчування, дієти тощо, але кому ж вірити? Радимо довіряти насамперед експертам. Саме тому підготували для вас підбірку книг, які відкриють очі на філософію їжі, розкажуть про користь і шкоду та посортують в голові хаос із теорій щодо їжі та всього, що з нею пов’язано. Якщо лінуєтесь готувати щось космічне і обходитесь вибухово калорійними сендвічами, запиваючи йодовими цукрами, то ця підбірка для вас. А ще наступних 5 книжок переконають, що смачно і корисно буває й швидко!
Джеймі Олівер 
"Супер’їжа на щодень"
https://chytayka.com.ua/media/catalog/product/cache/3/thumbnail/500x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/9/7/9786176796664.jpg 
  У книжці "Супер'їжа на щодень" Джеймі поєднав свій яскравий талант із порадами та досвідом дієтологів, лікарів і прихильників здорового способу життя з різних куточків нашої планети. Так народилося 90 рецептів сніданків, обідів та вечер, виникли цікаві ідеї перекусів і напоїв. Страви від Джеймі Олівера корисні, вишукані й прості. До кожного рецепта ретельно прораховано калорійність та визначено баланс інгредієнтів. "Супер'їжа на щодень" – особлива філософія їжі від Джеймі Олівера та крок до здорового і дуже смачного життя! 
Стівен Р. Ґандрі 
"Рослинний парадокс" 
https://starylev.com.ua/files/44545fcee4f580ed87f133be2ef9ea25.jpg 
  Відомий кардіохірург доктор Стівен Р. Ґандрі представляє нову кулінарну книгу, в якій зібрано 100 простих рецептів для здорового харчування. Автор крок за кроком розкриває секрет здорового харчування і ділиться найулюбленішими і корисними рецептами. Серед розмаїття найпопулярніших страв, що схвалені програмою "Рослинний парадокс", кожен знайде свої найулюбленіші: рецепти пончиків і млинців, піци й страв тайської кухні, фрикадельок і спагеті, тістечок і морозива тощо. До списку рецептів увійшли неймовірні страви від кухарів володарів кулінарних премій. Ласкаво просимо до кулінарної книги "Рослинний парадокс"! 
Євгеній Клопотенко 
"Зваблення їжею" 
https://starylev.com.ua/files/file_667_14.jpg 
  Євген Клопотенко познайомить вас не лише з добіркою смачнючих рецептів, випробуваних практикою, але й з власною філософією кулінарії. З цього моменту сніданок, обід, вечеря стануть для вас не буденною необхідністю, а часом насолоди, творчості та щастя. Кулінарні стереотипи у вашій голові ламатимуться, а мозок протестуватиме проти нового. Харчуватися усвідомлено, відмовлятися від звичних продуктів і просто насолоджуватися готуванням вдома – це рух вперед до буденного щастя. Змінивши своє ставлення до їжі, ви зміните якість і смак свого життя. 
Ліса Москоні "Їжа для мозку. 
Наука розумного харчування"
 
  Це книга-інструкція, в якій покроково висвітлено шлях до оптимального харчування, необхідного для активної роботи мозку. Авторка розповідає про важливість їжі, кризу здоров’я мозку, його потреби, воду, психологічне ставлення до харчування, співвідношення якості та кількості продуктів, рівні нейрохарчування, рецепти для покращення активності мозку та навіть дієти для нього. У книжці йдеться про мозок як окремий організм. Ліса Москоні описує його життєдіяльність впродовж тижня, даючи нам краще зрозуміти власний організм, його потреби та бажання. 
Гордон Рамзі та Bread Street Kitchen 
"100 рецептів смачних ресторанних страв 
для приготування вдома" 
 
  Для тих, хто цінує вишукані ресторанні страви і водночас надає перевагу приготуванню їжі вдома, пропонуємо рецепти страв, що є ідеальними не лише на сніданок, обід і вечерю. Скориставшись ідеями та порадами відомого шеф-кухаря, можна швидко й без зусиль накрити стіл до пізнього сніданку, званого обіду чи, скажімо, романтичної вечері. Їжа, як відомо, віддзеркалює стиль життя, тож кожен із нас шукає рецепти, які відповідають саме його уявленням про раціональне харчування, про корисність і смакові якості страв. Допомогти у цій непростій справі покликане наше видання. 
  Джерело: ВСЛ