ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середа, 23 жовтня 2019 р.

Жовтневі цікавинки 
для дітей та підлітків
https://4mama.ua/uploads/images/photo_article/4154_one_max.jpg?1508246495 
  З першими прохолодними осінніми днями як малечі, так і тінейджерам, що вже встигли знудитися від безкінечних уроків у школі, так і хочеться проводити все більше часу вдома. Хочеться закутатись у тепленький пледик, запастися гарячим какао та читати, читати, читати, занурюючись то в одні, то в інші захопливі історії… І якщо з пледиками й какао ми вам ніяк не допоможемо, то обрати гарненьку книжечку для затишного вечора – залюбки! Тож не зволікайте, дізнавайтеся про новинки українського книжкового ринку від Букмоль та обирайте саме свою.
 Олеся Мамчич 
"Ким працюватиме Яся"
https://detmir.com.ua/wa-data/public/shop/products/31/47/344731/images/88081/88081.745.jpg 
  Це історія про дівчину Ясю, яка замислилася про свою майбутню професію. Інколи дорослим важко визначитися в цьому питанні, а юній леді тим паче. Тому Яся вирішує від теорії відразу перейти до практики. Спочатку дівчина працює деревом, потім ніччю, згодом песиком, холодильником та пензликом. Але жодна робота не пасує їй так, як улюблена футболка. Аж раптом з’явилася Страшна Ротата-Бородата Халепа, яка перевернула її думки з ніг на голову. Це все дивно, але завдяки цьому всьому Яся знаходить професію по душі.
Кетрін Пайл "Матінка 
Кряква та шестеро каченят" 
 https://i.grenka.ua/shop/1/9/727/matinka-kryakva-ta-shestero-kachenyat_545_300_300.png 
  Це напрочуд добра книжка для тих, хто сумує за чарівністю та простотою сільського життя, наївності дитинства, тупоту маленьких ніжок і радощам відкриттів, з якими кожного дня стикаються маленькі учасники цих історій. Книжка розповідає про пригоди шістьох каченят, що живуть на березі річки та досліджують світ навколо себе під турботливим крилом своєї мами, Матінки Крякви. На маленьких читачів чекають зустрічі зі звичайними та незвичайними лісовими мешканцями та вміло завуальована мораль наприкінці кожної історії. 
Люсі Деніелс 
"Котик-безхатько" 
https://img.yakaboo.ua/media/catalog/product/cache/1/image/398x565/234c7c011ba026e66d29567e1be1d1f7/i/m/img591_1_90.jpg
  Після переїзду до бабусі Амелія почувається самотньою. Вона сумує за великим містом і друзями, аж доки не потрапляє до "Ковчега для тварин" місцевої ветеринарної клініки. Невже нарешті здійсниться найзаповітніша мрія дівчинки допомагати лікарям рятувати тварин?! Та спершу Амелія має довести, що достатньо відповідальна для такої справи. Разом зі своїм новим другом Семом вона мусить знайти маму новонароджених кошенят. І часу в них зовсім обмаль…
Барбара Кантіні "Мортіна. Історія, 
від якої можна вмерти зо сміху"
https://knygy.com.ua/pix/20/7c/6f/207c6f7b7fb15ac7b9016184f3dc169f.jpg 
  Маленька Мортіна дуже відрізняється від інших дітей, бо вона є… дівчинкою-зомбі. Мешкає Мортіна на Покинутій Віллі з тітонькою Домовиною та вірним песиком породи левретка на ім’я Смуток. Найбільше у світі Мортіна хоче знайти друзів, з якими можна бавитися і розважатися. Але їй заборонено потрапляти на очі дітям із селища, бо вони можуть її злякатися. Аж ось одного дня з’являється гарна нагода свято Гелловін, коли Мортіні не треба навіть маскуватися під костюмом монстра… Але що може статися, коли інші діти дізнаються, що насправді вона не надягала маски і що її вигляд це зовсім не маскарадний костюм?..
Марцін Палаш 
"Ключик до Ельфа"
https://book24.ua/upload/resize_cache/iblock/f98/259_390_1/f98d0199707a8a6937daf302c4831add.jpeg 
  Кожен, хто коли-небудь мав собаку, знає, що це найпростіший шлях до великої любові. Одного дня головний герой книжки вирішує взяти песика з притулку, і його життя змінюється. Адже це не простий собака, а ЕЛьФ, від англійського Extraordinary Life Form, тобто Дуже Незвичайна Форма Життя. Тож іще не відомо, хто кого приручить, а до того ж розв’яже проблеми з капосною сусідкою та допоможе поліцейським вистежити злодія… 
Галина Ткачук "Білка Квасоля та 
Опівнічний пожирака"
https://bizlit.com.ua/image/cache/data/images9/kniga-bilka-kvasolja-600x800.jpg 
  У стародавньому Києві на Подолі жила собі дівчинка на ім’я Квасоля. У ті часи багато хто з киян умів перетворюватися на тварин чи птахів. Квасоля була білкулакою, бо перекидалася на білку. Якось у Києві з’явився таємничий невловимий злодій Опівнічний Пожирака. Квасолин тато відьмак Буряк, вирішив знайти спосіб відлякати ненажеру. Небезпечними й химерними околицями Києва Квасоля разом із бузиновим чоловічком Патикославом вирушають на пошуки інгредієнтів для чарівного зілля Буряка. 
Саша Камінська 
"Не кажи нікому"
https://www.ranok.com.ua/images/objects_object/2/6/5/6/0/image/328x435/r1006001u_poketbuk14_nekazhinikomu_oblozhka.jpg 
  Книга побудована, як історія-щоденник 14-річної дівчинки Аріни, яка бунтує проти батьків, робить безглузді вчинки, потрапляє в небезпечні ситуації та намагається зрозуміти та прийняти себе. Історія сповнена реальних подій, переживань, почуттів та першим коханням, яке в такому віці приносить як насолоду, так і розчарування. Коли читаєш цю книгу, то хочеться просто підкреслювати влучні вислови, яких так багато і над якими замислюєшся не один раз.  
Катерина Соболь 
"Серце бурі" 
 https://img.yakaboo.ua/media/catalog/product/cache/2/image/546x/00c1a1eab9920e00d38dc8798e6142c9/i/m/img825_1_93.jpg
  Смертельна небезпека насувається на казкове королівство. Чи вдасться Генрі врятувати від загибелі своїх друзів і близьких, усе те, що він так цінує і любить? Заради цього він ладен знову стати пішаком на ігровій дошці або й зовсім її покинути… Та спершу він спробує здолати могутню, безжальну силу, яка у багато разів перевершує його власну. У битві за дивовижний казковий світ, створений Барсом, Генрі залучить усю його доброту, мужність, рішучість і, звісно, один із найчарівніших у світі дарів дружбу.
Наталія Ясіновська 
"Українка по-американськи" 
https://detmir.com.ua/wa-data/public/shop/products/38/47/344738/images/88706/88706.745.jpg
  Американка чи українка? Можливо, американка по-українськи? Чи все ж українка по-американськи? На ці запитання хоче знайти відповідь 12-річна Марія. Першу половину свого життя вона прожила в Україні, а більш свідому другу в Америці. Марія ходить в американську школу, переймається своїми підлітковими проблемами… А ще має цікаву й заплутану родинну історію. І намагається розібратися в собі та зрозуміти своїх рідних.