ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

суботу, 16 листопада 2019 р.

6 книг, які врятують 
від осінньої депресії 
 
  Осінь приносить із собою не тільки яскраві барви, теплі пледи, шурхотливість опалого листя, але й затяжні дощі, прохолоду, задимлені вулиці, втому та меланхолійні спогади про літо. Тут і до сезонної депресії недалечко, особливо якщо на роботі не все гаразд чи хатні клопоти поглинають час на відпочинок. Варто запастися терпінням. А перечекати тужливий період допоможе книжка. Утім, кожна з книг може стати чудовим літературним антидепресантом.
Наталка Доляк 
"Шикарне життя у Вупперталі" 
 
  Події "Шикарного життя..." відбуваються далеко за межами України, в одному з невеличких, але, як і вся "Стара Європа", а зокрема Німеччина, затишних містечок, де панує колоритна атмосфера спокою й розніженого заможного життя. Стати частиною "цього раю земного" спробувала й головна героїня – Зоя, молода українка, яка прибула за однією з програм обміну й отримала обов'язок доглядати малого хлопчиська в родині Мангайм-Груберів. І тут почалося – вбивства, сімейні таємниці, коханці-коханки, підозри, хибні докази, теорії, припущення, знову вбивства, скандали і... сміх, багато-багато сміху. 
Сергій Оксеник 
"Вбивство п'яної піонерки" 
  Сповнений іронії та щемкої ностальгії детективний роман "Вбивство п’яної піонерки" це історія подвійного розслідування злочину, яке ведуть і дорослі, і діти. Несподівано тихе село Варварка стає центром загадкових подій, сплетених у кримінальний клубок, який доведеться розплутувати героям роману. За злочином стоїть не лише людина, за злочином радянська система, безнадійно загрузла в брехні. Хто ж залишається по-справжньому чесними, так це діти, приречені невпинно дорослішати в непростому, зрадливому світі дорослих.
Еріх-Еммануель Шмітт 
"Мадам Пилінська і таємниця Шопена" 
 
  У цій невеличкій автобіографічній історії письменник шукає розгадку генія Шопена та музики, а натомість знаходить буркотливу й водночас ексцентричну мадам Пилінську, яка й виявляється тим натхненням. Як прислухатися так, аби справді почути, вдивлятися у дрібниці й деталі, щоб розгледіти сокровенне, і не забути, в потрібну мить, сказати найважливіше людям, які тебе справді люблять. Ця книга стане втіхою для тих, хто хоче надихатися й надихати, вчитися добре писати чи грати на музичних інструментах, або й просто жити не втрачаючи ані секунди. 
Ірен Роздобудько 
"Все, що я хотіла сьогодні" 
 
  Мирослава, головна героїня роману, зважується на цей відчайдушний крок, дізнавшись про страшну хворобу. Унормоване, "розкладене по поличках" життя летить шкереберть, і тепер Мирослава готова до будь-яких авантюр. На "почати все спочатку" уже немає часу, але його дрібки може вистачити хоча б на один день. Та чи зможе вона в цей один-єдиний день стати такою людиною, якою навіть не мріяла бути: зважитися на справжні вчинки, сміливо подивитися в майбутнє й нарешті відчути щастя? Лише зіткнувшись сам-на-сам із викликами долі, жінка розуміє справжню цінність життя. 
"Теплі історії"
 
  Серія книг "Теплі історії" справжнісінькі ліки від поганого настрою. Це солодощі для душі, які розрадять, зігріють прохолодними осінніми вечорами, подарують приємні враження та наповнять серце спокоєм. Вони ніби спеціально створені для боротьби за ваш хороший настрій. Герої цих історій прості жителі звичайних містечок загублені, знайдені, закохані, замислені, умільці надихати, й такі, що за клапоть натхнення готові поділитися останньою філіжанкою кави. Відшукати власні маленькі дива вам допоможуть "Теплі історії до кави", "Теплі історії про дива, коханих і рідних", "Теплі історії: Він і Вона", "Теплі родинні історії" та багато інших, для кожного знайдеться маленька затишна історія. 
Роальд Дал 
"Відьми" 
 
  Для приємного читання з дітьми і самотужки чудовою книгою є захоплююча історія «Відьми», від класика британської дитячої літератури Роальда Дала. Це дотепна, кумедна, але водночас доволі серйозна та повчальна казка про боротьбу з відьомським злом, що випала на плечі маленького хлопчика та його бабусі. Автор постає справжнім другом дітей, розуміючи їхні вподобання, цілі, прагнення та роздуми. Популярність творів Дала не згасає до тепер. Вигаданими і неймовірно веселими книгами захоплюються діти й дорослі у всьому світі.