ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 14 січня 2020 р.

Топ 5 книг про 
чарівних істот
Топ 5 книг про чарівних істот на будь-який смак | ВСЛ
  Юним особистостям часто хочеться пізнати щось незвичайне, те, чого не можна побачити дорогою в садочок, але з легкістю можна вигадати, уявити чи зустрітись з ним уві сні. Малюки наближені до дива значно більше, аніж дорослі, то ж гортання сторінок з прекрасними створіннями перетворюється на магічний ритуал, який дарує щире захоплення, нотки цікавості, бажання все швидше гортати книгу і проводити рученятами по дивовижних ілюстраціях, які так близько до дитячої фантазії. Якщо ви хочете спостерігати за дуууже милим процесом свого маляти і отримати велику кількість запитань, то ось вам книги, які точно викличуть дитячий захват.
Теміса Серафіні
 "Таємне життя єдинорогів" 
 Таємне життя єдинорогів
  А якщо існування єдинорогів − це зовсім не вигадка? У чудовій ілюстрованій енциклопедії "Таємне життя єдинорогів" доктор Теміса Серафіні, яка присвятила своє життя вивченню цих міфічних істот, ділиться своїми знахідками і результатами досліджень. Ви дізнаєтеся про усі шість видів єдинорогів, які живуть у різних куточках світу − від скелястих схилів Евересту до палючих сухих пустель Сахари, зможете дослідити їхню еволюцію та спосіб життя, особливості кожного виду і зрозуміти, що чарівний світ − ближчий, ніж нам здається! Чи зуміємо ми захистити єдинорогів, і чи зможемо повернути їх до нашого світу тепер, коли вони стали вкрай рідкісними?
Кейті О’Нілл 
"Товариство чайних драконів" 

  Книга-комікс для тих, хто полюбляє Японію і аніме, адже історія має особливу характеристику наближеність до манґи японських коміксів із впливом західної культури. Ілюстрації та текст не просто дозволить вам насолодитись читанням про дружбу, добро і традиції, а ще й розповість про особливих, чайних драконів, яких захочеться й собі завести. Милі історії, яких вистачить рівно на стільки, щоб випити чай, адже про чайних драконів потрібно читати лише з чаєм.
 Дара Корній "Чарівні істоти 
українського міфу. Духи природи" 
 
  Ця книжка чарівна. Ви не просто погортаєте її сторінки ви поблукаєте стежками правічного лісу, почуєте його дихання, подивитесь в очі старенькому лісовикові, послухаєте чугайстрову сопілку. Може, вам щось прошепоче мавка або побалакає з вами поважний цар Ох... Ви постоїте біля річки заскочите русалок за їхніми пустощами, а звідти недалеко й на гостину до суворих болотяника й болотяниці. А далі прогулянка полем і луками, де вас зустрінуть і польовик, і спориш, і луговик... Та й вітри з повітрулями супроводжуватимуть вас під час мандрівки. І насамкінець свої таємниці відкриють духи пір року. 
Сильвія Леманн 
"Світ фей" 

  Феї чарівні створіння. Вони допомагають тваринкам у скруті, дбають про природу, навіть опікуються людьми. Це все, що ми знаємо про фей. А як вони живуть? Чим? У що вбираються, які роблять зачіски? І як називаються, скажімо, феї, котрі живуть у горах чи ще деінде? Про це вам розкаже справжня енциклопедія життя і побуту фей.
Мацєй Шимановіч 
"Гномики. Факти, міфи, нісенітниці"
https://images.ua.prom.st/1888595167_w640_h640_gnomiki-fakti-mifi.jpg
  Кажуть, гномиків не існує? А якщо існують, то вони невидимі, тож дослідити їхні звички та побут доволі складно. Але в цій книжці ви знайдете те, чого нема деінде, й дізнаєтеся: звідки беруться гномики, де мешкають, як подорожують, якими видами спорту займаються, що ховають у шухлядах і що у них всередині… Одне слово, усе про існування гномиків, їхні розваги та улюблені заняття! Без них життя би не було таким цікавим!