ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

понеділок, 24 травня 2021 р.

 5 книг з корисними лайфхаками
https://maximum.fm/uploads/1200x670_DIR/media_news/2019/12/5dea7d855478a761663274.png 
  Автори цих книжок пропонують подумати й поговорити про речі, які нас непокоять, зрозумівши, як це – радіти життю і просто бути собою. Вони вчать почуватися комфортно, допомагають позбутися страху, розуміти свої почуття і правильно реагувати на ситуації. 
Святослав Беш "Три сторони щастя. 
Подорож із власної глибини" 

  Кожна людина в певний момент запитує себе: "Який сенс мого життя? Навіщо я все це роблю? Як бути щасливим? І взагалі, що таке щастя?". Хтось ставить це питання після втрати коханої людини. Хтось після того, як потрапляє в ДТП чи опиняється за крок до смерті. Хтось прокидаючись рано-вранці холодного дощового дня, перш ніж йти на роботу. А когось це підступно захоплює зненацька, поміж буденних клопотів.
  Брюс Дейслі "Задоволення від роботи. 
30 способів кайфувати від своєї справи"

  Брюс Дейслі, творець топового британського бізнес-подкасту “Eat Sleep Work Repeat” глибоко переосмислив сучасне сприйняття роботи й задоволення, яким вона може для нас бути. На думку автора, підвищити свою продуктивність можна не жертвуючи особистим життям чи задоволенням від зробленого. В цій книжці Брюс щедро ділиться конкретними техніками й твіками продуктивності, менеджменту, офісного співжиття і командної взаємодії та водночас глибокими інсайтами про сам робочий процес. Ця книжка допоможе вам суттєво підвищити якість свого робочого життя і віднайти в ньому насолоду.
 Ембер Рей "Обирай себе. Як подолати 
страх та сумніви на шляху до повноцінного життя"

 Що про мене подумають інші, коли я пофарбую волосся в цей колір? Чи сподобається батькам моє нове захоплення музикою? А чи варто мені змінити цю роботу? Може, усе це неправильно? Досить! Час обирати себе. Годі плакати за минулим і спотикатися об чужі оцінки. Ніхто не ідеальний. Хіба що ця книжка-інструкція, яка відкриє тобі повноцінне життя. З нею ти зможеш: подолати деструктивний перфекціонізм; позбавитися настанов "я не зможу/не вмію/ніколи цього не досягну"; уникати руйнівної сили гніву та заздрощів; викреслити страх осуду, страх помилок, неприйняття та тривогу; забути про порівняння себе з іншими та потребу у схваленні.
 Джудіт Ґрізел "Завжди замало: 
про залежність, з досвіду та нейронауки"

  Після 25 років роботи неврологом, ця книжка стала підсумком всього, що Джудіт дізналася про залежність. Вона розповідає, як люди, подібні до неї, відрізняються ще до прийняття першого наркотику і що наркотичні речовини роблять із нашими мізками. До залежності можуть вести стільки шляхів, скільки є узалежнених, проте є загальні принципи функціонування мозку, які лежать в основі нав’язливого споживання. "Я писала цю книжку з метою розповісти про ці принципи й таким чином пролити світло на біологічний глухий кут, який без кінця змушує вживати дедалі більше наркотичних речовин" зазначає Джудіт Ґрізел. 
Ґевін Кеннеді "Домовлятися завжди. 
Як досягати максимуму в будь-яких перемовинах"

  На її сторінках ви знайдете інформацію про те, як змусити свого співрозмовника почути ваші пропозиції, як протистояти залякуванням і фіксувати домовленості на папері, а також тести із самоконтролю, які допоможуть вам відстежити свій прогрес. Незалежно від того, хочете ви попросити свого роботодавця підвищити вам зарплатню чи переконати в чомусь свою вперту дитину, ви можете навчитися корисним і дієвим навичкам ведення переговорів для досягнення бажаних результатів.