ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

субота, 22 травня 2021 р.

 Читаємо на свіжому повітрі
  Нарешті до нас прийшло стійке тепло, тож можна вирушати з книжкою на природу, читати в гамаку та вигріватись на сонечку у компанії захопливих історій і корисного нонфікшну. Що для нас готують нові книжки, і як не прогавити життя – дізнаєтесь з цієї добірки від сайту Yakaboo.
Ольга Саліпа "Теплі історії про справжнє. 
Як бути щасливим попри все" 

  Якщо ви любите читати, загорнувшись у м’який плед і гріючи руки до гарячого горнятка улюбленого напою, то ця книжка для вас. "Теплі історії про справжнє" про найсвітліше та найсолодше, що є в людському житті: про кохання, яке долає всі перешкоди, про міцну родину, щирість людських душ. Кожне оповідання по-домашньому затишне і трохи казкове, воно наче промовляє: "Світ прекрасний! Життя чудове!".
 Сара Джіо 
"Бунґало"
 
  1942 рік. Доля Енн Келловей уже чітко окреслена вона заручена з Джерардом Ґодфрі й упевнена, що буде щасливою. Але за кілька тижнів до весілля Енн вирішує разом зі своєю подругою дитинства Кітті піти на фронт медсестрою. Там, на Бора-Бора, вона зустрічає солдата Вестрі Ґріна, і їхня дружба переростає в справжнє кохання. У покинутому бунгало закохані створюють власний маленький світ посеред кривавих баталій. Війна закінчиться, і цим двом доведеться повернутися до колишнього життя й зробити вибір якщо їм ніщо не завадить бути разом. Через багато років уже бабусі Енн надходить лист від незнайомки, який повертає її в ті часи. Та чи матиме ця історія щасливий кінець?
 Анна Топіліна "Люби без ілюзій. 
Як звільнитися від токсичних стереотипів і 
побудувати здорові стосунки"

  Усі ми прагнемо кохати і бути коханими. Проблема лише в тім, що на шляху до щасливої любові стоїть забагато перепон, хибних уявлень і патріархальних стереотипів. Особливо якщо ми народилися дівчатками. Ця книжка присвячена саме ілюзіям, що перешкоджають побудові приємних і плідних стосунків. Авторка аналізує власний досвід та намагається розібратися, чи щось із накопичених людством знань і мудрості (а надто  немудрості) про жінок, чоловіків та їхні взаємини можна систематизувати, впорядкувати і практично використати для створення "єдинорога" наших часів здорових стосунків. 
 Тетяна Лукинюк, Людмила Колб 
"Як хотіти і отримати все (але це не точно)"

  Коли ми чуємо історію успішної людини, то зазвичай захоплюємося красивою картинкою. Але, аналізуючи далі, думаємо а чим їй довелося пожертвувати заради свого успіху? Авторка цієї книжки переконана: якщо доводиться чимось жертвувати, значить, щось точно іде не так. Тетяні вдалося побудувати успішну кар’єру керівниці міжнародної компанії. Крім того, вона викладає, виховує двох доньок, заснувала книжковий клуб. Її робота не зупиняється після офіційного закінчення робочого дня, водночас Тетяна ніколи не "вимикає" дім, коли на роботі...
Селія Різ "Міс Грем. 
Кулінарна книга шпигунки" 

  Державні таємниці, зрада, шпигунські ігри, жіноча дружба і навіть кулінарні рецепти. Історія роману розвивається у період після закінчення Другої світової війни. Едіт Ґрем працює вчителькою німецької мови, але прагне пригод. У цей час уряд Великобританії створює Комісію з контролю, яка наймає британців на роботу в Німеччині для відбудови зруйнованої нації і викриття злочинів війни. Шкільна вчителька зголошується на заклик. 
Лейні Тейлор 
"Мрійник Стрендж" 

  Лазло Стрендж не знає ні свого справжнього імені, ані походження. Він виріс у сиротинці абатства і, скільки пам’ятав себе, мріяв про дивовижне, загублене в пустелях місто з дивними звірами й хоробрим воїнством. Щось сталося в тому місті дві сотні років тому, і воно наче зникло з лиця землі, утратило своє справжнє ім’я нині його називають Плач. Згодом молодшому бібліотекареві Стренджу випадає щаслива нагода долучитися до почту Еріл-Фейна на прізвисько Боговбивця очільника загадкового міста у товаристві видатних науковців з різних країн. Їхньою метою є розв’язати проблему Плачу, яку Еріл-Фейн тримає в таємниці від решти гурту.