ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятниця, 23 липня 2021 р.

 Вчимося читати по складах
Мама вчить маленьку дівчинку 
  Як навчити дитину читати? Ось чотири прості етапи. Перший – навчіть її поєднувати голосом дві букви, спочатку голосні, а потім голосну та приголосну. Другий – тренуйте читання закритих і відкритих складів. Третій – переходьте до двоскладових, а далі й трискладових слів. Четвертий – читайте короткі та зрозумілі речення. Поступово ускладнюйте тексти. Більше книжок з корисними порадами та дієвими підходами для читання по складах українською у добірці блогу Yakaboo
Надія Малащенко 
"Я хочу читати" 
 
  "Я хочу читати" – це унікальний посібник для швидкого оволодіння навичками читання. Відрізняється від букварика тим, що не вимагає від дитини довгого поступового запам’ятовування літер. Для більш комфортного процесу навчання, по кожній темі посібника є відео пояснення, для цього треба відсканувати QR-коди смартфоном внизу сторінок. Читанка "Я хочу читати" чудово себе зарекомендувала для інклюзійної освіти, як інструмент корекційного педагога при роботі з особливими дітьми. 
Василь Федієнко 
"Буквар для дошкільнят. Читайлик" 

  Мета посібника – формування у дитини старшого дошкільного віку початкових навичок читання. Книга також допоможе в розвиткові фонематичного слуху, розширить словниковий запас дитини. Дитина отримає уявлення про поняття: звук, буква, склад, наголос, основні види слів, речення тощо. Заняття за "Букварем" стимулюватимуть також розвиток сприйняття, уваги, мислення та мовленнєвих навичок. Посібник адресовано батькам, педагогам та малятам, що прагнуть навчитися читати. 
Велика книга дошкільняти 
 
  Ґрунтовне й добре ілюстроване видання допоможе вам у важливій справі цікаво, весело й плідно подолати етап підготовки вашої малечі до школи. Книга містить різноманітні завдання з математики, розвитку навичок з читання, знайомить із грамотою та навколишнім світом. 
Антоніна Малярчук, Людмила Вавіна 
"Букварик для дошкільнят" 
 
  Навчальний посібник рекомендовано всім тим, які прагнуть допомогти дитині ще в дошкільному віці вивчити українську абетку й навчитися читати. У цій книжці дорослі знайдуть багато корисних порад: як навчити дитину правильно вимовляти звуки, як зливати букви у склади, а потім у слова тощо. На кожній сторінці подано поради логопеда щодо вимовляння звуків. Ці поради допоможуть попередити письмові помилки, які найчастіше роблять діти у шкільному віці. 
 Тренажер з читання
"Тренажер з читання" Торсінг
  Цей тренажер призначений малятам, які роблять перші кроки в оволодінні читанням, і турботливим батькам, які хочуть допомогти своїй дитині. За допомогою цього посібника малюк навчиться розпізнавати голосні і приголосні звуки, створювати склади і читати слова. Скоромовки, чистомовки, а також кумедні віршики, що містять тренажер, сприятимуть розвитку мовлення і привнесуть у навчання елемент гри.
Кумедні діточки. 
Читаємо 5 хвилин
 
  Захопливі короткі історії для дітей, що починають опановувати самостійне читання. Книжки серії розподілено за рівнем складності. Тексти розраховані на чіткий хронометраж від 5 (200) до 15 хвилин (600 слів). У словах проставлені наголоси. Яскраві ілюстрації зроблять заняття цікавішим і необтяжливим. Книжки дозволять батькам самостійно перевірити техніку читання своєї дитини.