ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 29 липня 2021 р.

Сміх допомагає 
зміцнити імунітет
NAJNOVIJE VESTI: U skupštinskoj proceduri Zakon o limitiranju prava na smeh
  Вчені нагадали про численні дослідження, які свідчать про те, що гарний настрій, вміння ставитися з гумором навіть до складної ситуації підтримує організм в боротьбі з вірусами та іншими хворобами.
  Сміх вивільняє ендорфіни – гормони щастя, які допомагають позбутися роздратування і смутку. Дослідження британських психологів показали, що після перегляду смішного фільму рівень роздратування у людини знижується у декілька разів. Більш того, настрій випробовуваних піднімався від однієї думки про те, що скоро вони будуть сміятися
  Стресові ситуації в повсякденному житті б'ють по імунній системі, збільшуючи ризик інфекційних захворювань і хвороб серця. Таким чином, очікування веселих новин і сміх запобігають негативному впливу на імунну систему, захищаючи нас від хвороби.
  Навіть 10 хвилин сміху можуть знизити кров'яний тиск і зменшити ризик виникнення холестеринових бляшок. Крім того, сміх стимулює мозок виробляти більше ендорфінів, нейротрансмітерів, які не тільки роблять вас щасливішими, а й зменшують відчуття болю.
  Зміцненню імунітету сприяють і мінеральні речовини, особливо залізо, мідь, магній, цинк. Вони містяться в субпродуктах: печінці, нирках, серці, а також в горіхах, бобових, шоколаді. 
  Джерело: Maximum