ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятниця, 5 серпня 2022 р.

Англійська мова: поради, як вивчити самостійно
 Англійська мова завжди була популярною для вивчення. Знайти спільну мову з іншими під час подорожей, отримати роботу в іноземній компанії або ж працювати на український стартап, який робить продукт для іноземного ринку, лише кілька переваг і причин вчити англійську. Більшої актуальності англійська набула після початку повномасштабної війни: зросла гостра потреба розказати світові, яке лихо коїться в Україні.
 UaModna підготувала для вас добірку корисних порад, які допоможуть покращити англійську. Вивчення англійської мови може бути цікавим і корисним. Однак іноді цей процес може здатися важким або таким, що розчаровує. Але не хвилюйтеся! Наступні поради допоможуть вам покращити розмовну англійську, граматику, словниковий запас, навички аудіювання та читання.
Англійська мова: поради, як вивчити самостійно 1/1
 Поставте мету
 Коли ви вивчаєте мову, важливо мати ціль. Ви повинні подумати, чому ви хочете вивчати англійську мову і чого хочете досягти. Наприклад, ви хочете читати англійською книги або вільно говорити з носіями мови. Після того як визначилися з головною метою, робіть дрібні конкретні кроки для її досягнення. Маючи безліч дрібних цілей, ви можете швидко досягти головної мети. Цей метод допоможе вам залишатися вмотивованими.
Напрацюйте рутину
 Вивчення мови потребує багато часу та практики. Тому корисно, якщо маєте чіткий розклад під час навчання. Ви повинні подумати, скільки часу можете вчитися кожен день або тиждень. Потім можна планувати свій час для створення рутини. Можна займатися 30 хвилин кожен день, чи 1-2 години на тиждень, чи більше. Спробуйте та знайдіть рутину, яка працюватиме на вас.
Робіть помилки
 Ви не вивчите ідеально англійською відразу. Всі учні (і багато носіїв мови!) припускаються помилок. Ці помилки можуть допомогти вам вивчити та покращити свої навички англійської мови. Краще робити все плавно (говорити плавно, зрозуміло) і робити помилки, ніж бути точним і хаотичним водночас. Ви можете попросити людей, з якими спілкуєтеся англійською, акцентувати увагу на ваших помилках. Ці виправлення допоможуть вам краще використовувати мову.
Англійська мова: поради, як вивчити самостійно 1/1
 Потоваришуйте з культурою
 Розуміти англійську мову легше, якщо ви розумієте культуру тих, для кого вона є рідною. Наприклад, якщо вас особливо цікавить британська англійська, ви можете дізнатися про культуру та історію Великої Британії.
Як покращити навички розмовної англійської
  Для багатьох людей можливість швидко говорити англійською є кінцевою метою. Робота над своїми розмовними навичками вимагає часу та зусиль, але ви можете досягти прогресу, якщо будете працювати над цим. Якщо ви трохи соромитеся говорити, не хвилюйтеся!
Практикуйте багато
 Практика удосконалює. Ви повинні використовувати будь-яку можливість говорити англійською. Спробуйте практикуватися в різних ситуаціях, наприклад, по телефону або віч-на-віч. Ви можете приєднатися до розмовних груп, мовного обміну та навіть використовувати програми для спілкування з людьми. Ви навіть можете практикувати розмовну англійську наодинці.
Учіть фрази
 Важливо вчити слова та збагачувати словниковий запас. Однак, щоб вивчити розмовну англійську, корисно знати багато загальних фраз. В інтернеті є безліч сайтів для вивчення мови.
Запишіть себе на аудіо
 Деяким людям не подобається звук власного голосу. Проте це може бути потужним інструментом, який допоможе вам покращити розмовні навички.  Ви зможете почути, як звучите, та помітите помилки. Ви також можете використовувати цей метод, щоб практикувати нові фрази та словниковий запас, а також поліпшити свою англійську вимову.
Як покращити навички аудіювання англійською мовою
 Для багатьох людей швидко говорити англійською є головною метою. Утім, уміння слухати також важливе. Ці навички можуть покращити ваші знання англійської мови загалом. Ось кілька способів покращити свої навички читання та аудіювання англійською мовою:
Слухайте англомовні медіа
 Відомо, що телешоу "Друзі" допомагає людям у вивченні англійської мови. Багато людей також вважають, що прослуховування пісень і перегляд фільмів може допомогти у навчанні. Спробуйте слухати медіа англійською мовою, щоб покращити швидкість і граматику. Крім того, це цікавий спосіб навчання, який може допомогти збільшити ваш словниковий запас.
  Якщо ви маєте багато вільного часу, можете використовувати його, щоб послухати англомовні ЗМІ. Для цього методу корисні як подкасти, так і радіо. Ви можете слухати їх, коли за кермом, в автобусі, займаєтеся домашніми справами чи тренуєтеся. Ця регулярна рутина допоможе вам швидко вивчити англійську мову.
Повторюйте нові слова та фрази
 Коли зустрінете нове слово або фразу під час прослуховування, обов'язково запишіть їх та потренуйтеся. Потім ви можете спробувати метод, як-от інтервальне повторення або картки, які допоможуть вам запам'ятати їх.
Як покращити навички читання та 
письма англійською мовою
 Читання та письмо англійською мовою також є важливими, якщо ви хочете навчатися або працювати за кордоном. Багато людей зосереджуються тільки на говорінні і слуханні, але ці дві навички також потребують вивчення.
Читайте те, що вам подобається
 Якщо у вас є улюблена книга, вебсайт або будь-який інший текст, який вам подобається читати рідною мовою, спробуйте прочитати його англійською мовою. Оскільки ви знайомі з текстом, ви зможете зрозуміти, що він означає англійською мовою. Цей спосіб вивчення англійської з допомогою історій також подобається багатьом людям.
Фрірайтинг
 Писати про своє повсякденне життя це добрий спосіб практикувати свої навички письма англійською мовою. Це також допоможе вам думати мовою і вивчати слова, пов'язані з вашим способом життя. Спочатку вам може знадобитися деякий час, щоб зробити запис, але незабаром стане легше.
Спілкування в соцмережах
 Через програму для мовного обміну ви можете практикувати письмо з носіями мови. Цей метод також допомагає покращити навички читання та граматики, а також означає, що ви можете попросити експерта перевірити вашу роботу.
Як покращити свій словниковий запас англійської мови
 Коли ви вивчаєте англійську мову, важливо знати якнайбільше релевантних слів. Великий словниковий запас допомагає розвивати навички читання, аудіювання та розмовної мови. Це допомагає вам зрозуміти та пояснити світ навколо вас. Ось кілька способів вивчити англійську лексику.
Читайте багато
 Читання різних типів англійської мови, як-от книги, газети та вебсторінки, може допомогти вам зустріти нові слова. Багато з цих слів ви не зустрінете у повсякденній розмові. Потім ви можете додати новий словник до свого списку для вивчення і використовувати інтервальне повторення, щоб вивчити його.
Використовуйте онлайн-перекладач
 У наш час можна просто завантажити застосунок собі на смартфон, щоб він завжди був із вами.
Вчимо загальні слова
 В англійській мові багато слів та варіацій, які можуть здатися важкими для вивчення. Деякі дослідження показують, що ви можете досягти розмовного рівня, вивчивши найпоширеніші від 800 до 1000 кореневих слів.
 Зосередьтеся на словах, які найбільш важливі для вас та вашого життя. Якщо ви хочете використовувати англійську мову на роботі або з друзями, вивчіть словниковий запас, з яким часто стикаєтеся.
Як вивчити англійську граматику
 Граматика є важливою частиною розуміння. Якщо ви хочете розуміти сенс того, що відбувається, і хочете, щоб інші люди розуміли вас, вам потрібно покращити граматику англійської мови.
Слухайте носіїв мови
 Коли намагаєтеся вивчити граматику, корисно слухати людей, які використовують її з народження. Ви можете спробувати дивитися новини англійською, слухати розмови друзів або вивчати реальні розмови. Якщо ви дивитеся англомовні передачі по телевізору, спробуйте використати субтитри, щоб зрозуміти, про що говорять люди.
Вигадуйте свої приклади
 Коли ви вивчаєте новий розділ граматики, підручники та курси часто містять приклади того, як його використовувати. Ці приклади корисні, але щоб засвоїти граматичну основу, ви повинні складати речення, які стосуються вас.
 Створення власних прикладів означає, що ви можете практикувати використання нової граматики. А ще ви з більшою ймовірністю запам'ятаєте нові фрази.