ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середа, 17 серпня 2022 р.

 Книжкове перезавантаження: 
про саморозвиток і мотивацію
 Прагнете до самовдосконалення, вам бракує натхнення і мотивації, але знаєте, з чого розпочати? Розпочніть з читання хорошої та корисної книжки. Зібрали для вас добірку видань, які допоможуть навести лад у справах і думках, розвинути корисні звички, а також надихнуть на нові досягнення.
 Ґретхен Рубін 
"Порядок довкола – спокій у душі"
 Чому гармидер довкола так дратує, а порядок умиротворює? Що робити з усім мотлохом, який безупинно накопичується і заважає нормально працювати та насолоджуватися життям? Дивлячись на свої речі, ми немов бачимо власну суть, стверджує відома дослідниця порядку Ґретхен Рубін. Її короткі й змістовні поради допоможуть зрозуміти, що саме є непотребом для вас і який спосіб наведення порядку годиться саме вам. А коли врешті впорядкуєте свій простір додайте у нього трохи краси й оригінальності. Відтак отримаєте більше місця для щастя! 
Петра Бок "Mindfuck. 
Як позбутися бар’єрів у своїй голові"
 Світ змінився, а ми все ще керуємося давніми страхами, застереженнями і сумнівами. Ми шукаємо безпеки і не наважуємося ризикувати та змінюватися. Як почати вірити в себе й довіряти собі? Як припинити себе применшувати? Сучасне суспільство до цього готове, кожен із нас насправді готовий теж. Треба тільки розпізнати і подолати Mindfuck. А давні механізми самозбереження цілком можуть працювати на нашу користь замість перешкоджати. Як це зробити, радить Петра Бок, одна з найвідоміших коучинь Німеччини, яка багато років допомагає клієнтам досягти нових кар’єрних сходинок, розділити робоче й особисте на користь комфортного самопочуття і по-новому поглянути на власні цінності та успіхи.
Тоні Б'юзен
 "Мапа думок" 
 Як застосовувати мапи думок, плануючи робочий тиждень, готуючись до іспиту, кар’єрних змін чи вирішення конфліктних ситуацій? "Мапа думок" це найавторитетніший і найдоступніший посібник зі складання мап думок, що ґрунтується на п’ятдесяти роках дослідження і вдосконалення мап думок їхнім винахідником Тоні Б'юзеном. Книжку написано і для тих, для кого концепція мапи думок є новою, так і для досвідчених укладачів мап, які хочуть підвищити свій інтелектуальний та творчий рівень.
Ден Аріелі 
"Добре бути ірраціональними" 
 У книжці "Добре бути ірраціональними. Як мислити нелогічно та отримувати несподівані переваги" поведінковий економіст Ден Аріелі ділиться результатами експериментів і, традиційно, розповідає, якими насправді нераціональними є люди. Проте, на відміну від "Передбачуваної ірраціональності", автор відстоює думку, що така ірраціональна природа й робить нас прекрасно людяними і додає життю фарб наприклад, наша здатність знаходити сенс у роботі, закохуватися в наші творіння та ідеї, готовність довіряти та здатність адаптуватися. Книжка також є чудовим прикладом, по-перше, мистецтва сторітелінгу, а по-друге, здатності автора пояснювати важкі та складні психологічні поняття простими словами.
Джейн Б. Бурка, Ленора М. Юен 
"Прокрастинація" 
 Відкладаєте важливі й дрібні справи на завтра, на потім, на останній тиждень перед дедлайном? Тоді ви справжнісінький прокрастинатор. Відомі психологи Джейн Б. Бурка та Ленора М. Юен пропонують проникливий, чутливий, а іноді смішний погляд на проблему, яка зачіпає всіх: студентів та вчених, офіс-менеджерів та керівників, домогосподарок та продавців. Бо, напевне, навмисне затягування часу має свої причини, і їхнє коріння у нашому дитинстві та дорослому досвіді.
Стівен Р. Кові, Сандра Кові, Джон М. Кові, Джейн П. Кові 
"7 звичок високоефективного шлюбу" 
 Бурхливі часи вимагають сильних, відданих особистих стосунків, вважає автор книжок "Сім звичок високоефективних людей" та "12 важелів успіху" Стівен Річардз Кові. А здорове подружжя і родина – підвалини цивілізації, та цегла, з якої будується суспільство. Міцні стосунки не можуть просто відбуватися, вони потребують сукупної енергії, таланту і бажання усіх членів родини. Два подружжя родини Кові діляться у книжці своїм досвідом подружнього життя, наголошуючи на 7-ми основних звичках високоефективного шлюбу, які допоможуть визначити пріоритети у стосунках, будувати щасливе й ефективне подружнє партнерство, об’єднатися довкола спільної мети та мрій, бачити місію шлюбу і правильно розподіляти час між роботою та родиною.
Аріанна Гаффінґтон 
"Досягай і процвітай" 
 У цій книжці авторка відверто розповідає про те, як важко їй давалося поєднувати роботу і виховання двох доньок, жонглювати бізнесовими питаннями і сімейними справами. Цей шалений танець "подарував" їй не менш шалений стрес і клопоти зі здоров’ям, та вона зуміла з цим впоратися, бо знайшла для себе той шлях, який приносить радість, а не виснаження. Спираючись на сучасні дослідження у сфері психології, спорту й фізіології, авторка ділиться дієвими практиками, що допоможуть кожному з нас змінити застарілу формулу успіху, а за нею і власне життя.