ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятниця, 27 січня 2023 р.

 Що почитати під час блекаутів?
  
 Вже налаштувались на чотиригодинний робочий день, але досі не знаєте що робити у ті проміжки, коли немає світла? ВСЛ пропонує вам повернути хорошу традицію наших предків читання при свічках. З вас свічки або ж альтернативне джерело освітлення, а з нас добірка книг для читання! 
Аманда Лі Коу 
"Світло далекої зірки"

 Ця розповідь починається з випадкової світлини, зробленої на одній з артистичних вечірок у міжвоєнному Берліні, де вперше перетнулися життєві траєкторії трьох жінок Марлен Дітріх, Анни-Мей Вонг та Лені Ріфеншталь. Перша з них німкеня, що покинула рідну країну в час нацистського панування й стала американським символом свободи. Друга американка китайського походження, чужа в Америці і в Китаї, чия акторська кар’єра це ненастанне долання культурних стереотипів. Третя німкеня, авторка визнаних кіношедеврів, яка поховала свій талант, поставивши його на службу Адольфові Гітлеру.
Елізабет Ґілберт  
"Суворі чоловіки"

 Ворожнеча за право ловити омарів триває вже кілька поколінь. Мешканці двох маленьких островів ведуть власну боротьбу, відділені від реального світу. В них є свої закони та правила життя. Перспектив на острові зовсім немає, як і можливостей для розвитку. Але не для Рут. Рут вісімнадцятирічна юнка, яка вирішує залишитись на острові та нехтує порадами родичів переїхати на материк. У кожного мешканця острова своя історія сімейні драми та проблеми. Втім Рут збирається примирити мешканців двох островів та продовжити риболовецьку справу своїх пращурів.
 Меґан Міранда
"Ідеальна незнайомка"

Електронна книга « Ідеальна незнайомка» – завантажити безкоштовно книгу у  форматі epub, fb2, mobi, pdf від автора Меган Міранда на YAKABOO
 Колишня журналістка Лія Стівенс намагається втекти від свого життя та почати все спочатку. Вона прагне забути свої помилки та таємниці, а тому разом із подругою тікає в Пенсільванію. Але привиди минулого наздоганяють дівчат. Біля річки знаходять жінка, яка дуже схожа на Лію. Хто вона, сестра-близнючка чи родичка? Усі мешканці містечка дивляться на Лію з підозрою, а подруги немає поруч. Хоча поліціянти стверджують, що подруги насправді ніколи не існувало.
Аньєс Мартен-Люган
"Закохані в книжки не сплять на самоті"
%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D1%85%D0%B0%D0%BD%D1%96+%D0%B2+%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B6%D0%BA%D0%B8+%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%BF%D0%BB%D1%8F%D1%82%D1%8C+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%82%D1%96 - фото 1
 Діана втратила коханого чоловіка та маленьку доньку. З кожним днем вона намагається віднайти сенс свого життя та повернутись до нормального існування. В неї є все для цього вірний приятель, улюблена справа та чоловік, який її кохає. Втім Діана не може забути далеку Ірландію, де під час розпачу віднайшла вірних друзів та справжню любов. Що краще: аби кохали тебе чи кохала ти? Першій варіант набагато безпечніший, бо вбереже від розбитого серця, втім другий варіант по-справжньому розкриває смак та цінність життя. Отримувати кохання це одне, але відчувати його до людини та знати, що це взаємно, це справжній подарунок долі.
Зоя Казанжи
"Щось таке як любов"
Щось таке як любов - фото 1 - id-p1725603909
 Героїні Зої Казанжи закохуються, розчаровуються, п’ють каву та кохають до нестями. Вони повстають проти деспотичних батьків та чоловіків, плачуть в подушку і сміються щосили. Вони це ми. Збірка життєвих історій про жінок, їхні радощі та біль. А зрештою, хто тут ідеальний? Усі ми часами опускаємо руки, кохаємо неправильних людей, а подекуди самі робимо боляче іншим. Зоя Казанжи написала збірку оповідань, де кожна читачка впізнає себе.