ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятниця, 11 серпня 2023 р.

 Читання на вихідні: 
новинки серпня
 Книжкові новинки серпня: що цікавого прочитати 
 Книжковий серпень – чудовий час, щоб начитатися досхочу, а може, уже й запасатись книжечками на затишну осінь. Зібрали для вас добірку найкращих новинок цього місяця, щоб вам точно було з чого вибрати. Насолоджуйтесь! 
Джон Медіна "Правила мозку для роботи. 
Наука мислити розумніше в офісі та вдома"
Правила мозку для роботи. Наука мислити розумніше в офісі та вдома
  Що я маю зробити, аби віднайти баланс між особистим життям і роботою? Як мені зацікавити людей під час своїх презентацій? Що я можу змінити у своєму офісі, аби з нетерпінням чекати приходу до нього в понеділок? Як мені підвищити продуктивність своєї команди, свого відділу, своєї компанії? Відповіді на ці та багато інших запитань стосовно нашої роботи знають науковці. Автор досліджує різні аспекти трудової діяльності крізь призму науково доведених фактів, спираючись на сучасні погляди наук про мозок та еволюційної біології стосовно організації офісного простору, динаміки влади, взаємодії на роботі під час і після пандемії COVID-19 та багатьох інших питань.
 Райлі Сейґер 
"Востаннє, коли я збрехала"
 https://bizlit.com.ua/image/cache/data/images11/kniga-vostannje-koly-ja-zbrehala-382x525.jpg
"Дві правди і одна брехня"  гра, в яку повсякчас грали Вів’єн, Наталі, Елісон та Емма у елітному літньому таборі "Соловей". Та однієї ночі ігри та дружба уриваються: Емма крізь сон бачить, як коліжанки вислизають із будиночка у темряву ночі. Дівчат так і не знайшли, вони зникли назавжди. Розчинилися в густих хащах лісу, чи потонули у моторошному Північному озері? Хоч і минуло вже п’ятнадцять років, Емму не відпускає цей загадковий трагічний випадок. Жінка над усе прагне довідатися, що сталося з дівчатами того літа. І її сподівання не виявляються марними: Вів’єн залишила їй підказки. 
Ґай Морпасс 
"П'ятеро"
 
 Нарешті людство знайшло розв'язання проблеми перенаселення планети – тепер у кожного є вибір: або дожити тільки до 80 років або, як зробили наші головні герої – об'єднатись у комуну, де п'ять розумів ділять одне тіло, і жити аж 150. Біллі Мілліган нарешті почувався б довершено в цьому світі. Бажаючи купити покращення для свого наступного тіла-господаря, герої вирушають до Парку Смерті, де на час можна грати, як на гроші в азартних іграх. Але один із них зникає. Хтось намагається вбити членів комуни. Але чому? Звичайний детектив ускладнюється тим, що... вбивцею можеш бути ти. Ну тобто той, хто живе з тобою в одному тілі. 
 Елін Гільдербрант 
"28: Наступного літа в той самий час"
  
 Він і вона – добрі, трохи дивні та кумедні люди. Вони випадково зус­т­рілися у пляжному котеджі Меллорі, на парубоцькій вечірці її брата. Зблизились і розповіли одне одному про все: проблеми, мрії, очікування. І зрозуміли, що їм легко й добре разом. Меллорі та Джейк домовляються щороку зустрічатися в той же час і в тому ж місці – як у старому фільмі. Ці теплі, але дивні зустрічі тривають багато років. Чому всі ці роки вони відмовлялися від чогось більшого? 
Надія Гуменюк 
"Тінь Командора"
  
 Для журналістки Рути Ружин знову знаходиться робота. Усе розпочинається з викрадення її старого комп’ютера з редакції та бронзової скульптури – з музею. Місцеві оперативники заходять у глухий кут. Їхня єдина версія – комп’ютер украв якийсь жартівник, а статую забрав скульптор. І лише Рута впевнена, що поліція помиляється, та вперто продовжує розслідування.  
Фріда Мак-Фадден 
"Служниця" 
  
Міллі Келловей втомилася жити в автівці та харчуватися сандвічами, тому радо погодилася працювати служницею у Вінчестерів. У Міллі є таємниця, яку вона ретельно приховує. Але жінка навіть не підозрює, чого не розголошують її роботодавці. Щодня Міллі наводить лад у будинку, готує смачну їжу, пере, але стосунки з украй знервованою Ніною Вінчестер напружені. Згодом Міллі дізнається про неї дещо, від чого в жилах стигне кров. Невже ця жінка здатна на таке?