ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятниця, 4 серпня 2023 р.

 Українська книга 
англійською мовою
 Українська книга англійською мовою: що подарувати іноземцям 
 Книга  найкращий подарунок. Тож Вікенд підготував добірку українських видань, які можна сміливо дарувати іноземцям. Це книги про Україну, наші культуру, традиції, смаки. І про те, яка класна у нас мова, чудові казки та талановиті ілюстратори. Якщо ви хоча б раз стикалися з питанням, що подарувати іноземним друзям, ви знаєте, як непросто підібрати те, що точно буде цікавим, корисним, зручним у доставці й про Україну.
Богдан Логвиненко 
"Ukraїner. Країна зсередини"
  
 Подарункове, альбомне, красиве видання від проєкту Ukraїner про Україну, якою вона є насправді: з дивовижною природою Карпат та одеськими катакомбами, з синьооким Синевиром і затопленою Бакотою, з дерев’яними церквами Полісся та Острозькими синагогами, гіпсовими печерами Поділля та золотими пісками Олешків. Зібрані в альбомі фотографії та історії унікальні  результат багаторічної праці команди, що не лише відшукує матеріали та розповідає про свої знахідки українською, але й транслює правду про дивовижну країну англійською, німецькою, іспанською, польською, російською та багатьма іншими мовами світу.
Юлія Савостіна 
"Ukrainian Castles and Palaces. Travel Guide"
 
 Найкращі місця України, які варто відвідати. Найсмачніші страви, які варто спробувати. Найцікавіші дороги, якими варто проїхати. Журналістка Юлія Савостіна давно подорожує Україною та ділиться найцікавішими знахідками. Книга про замки та палаци  це спроба відкрити країну такою, якою її мало хто знає: в альбомі зібраний досвід, який авторка отримала за тисячі кілометрів доріг, сотні міст, десятки палаців.
 Ірина Тараненко, Юлія Курова, 
Марія Воробйова, Марта Лешак 
"Travelbook. Ukraine / Книга-Мандрівка. Україна"
  
 Розкішна книга про Україну, під обкладинкою якої зібрані сотні цікавих фактів про країну, яскраві малюнки, дані про туристичні атракції, історичні відомості. Путівник знайомить з видатними українськими постатями, прокладає маршрут найголовнішими містами України, веде через дива та спадщину. Книга посідає місце в категорії дитячих, однак може бути подарунком і дорослим: це крута можливість розповісти іншомовній аудиторії про те, яка насправді Україна!
 Марина Гримич, Ігор Лильо, 
Олена Брайченко, Віталій Резніченко 
"Ukraine. Food and History / Україна. Їжа та історія"
  
 Якщо ви шукаєте по-справжньому красиву книгу, вважайте, ви її знайшли, бо фотографії в цьому альбомі настільки яскраві, соковиті та смачні, що викликають нестримне бажання з’їсти щось ось просто тут і зараз. Ну і звісно опанувати рецепти української кухні. Та цей альбом  не стільки збірка інструкцій з переліком інгредієнтів та їхньої кількості, скільки смаковита розповідь про історії української кухні, традиції української гостинності, сезонні продукти, святкові та обрядові страви та навіть про кулінарну дипломатію. Проте, звісно, не без рецептів. Розкішний подарунок, якщо маєте за мету закохати в українську кухню.
Іван Малкович, Софія Усс 
"Honey for Mommy / Велике місто, 
маленький зайчик, або Мед для мами" 
 
 Книга-бездоганність: у ній ідеально поєднуються неймовірні ілюстрації, зворушливий зміст і лагідна мова. Казка, яку хочеться дарувати, щоб додати в життя отримувача не лише крапельку культури України, її неймовірних людей та оповідань, але й відчуття дива, добро та любов, бо "Мед для мами"  це саме про добро, теплоту, турботу. Це книга про те, чого всім нам завжди хочеться та чого ми всі прагнемо. Варто зауважити, що казка написана для дітей, проте вона цікава й дорослим читачам, бо дійсно сповнена доброзичливості, піклування та щирості.
 Євген Клопотенко 
"Ukrainian Cuisine in 70 Dishes / 
Зваблення їжею з українським смаком"
  
 Людина-бренд, шеф-кухар Євген Клопотенко невтомно просуває Україну, її цінності та культуру на світовій арені. Книга містить 70 рецептів давніх українських страв, поданих у сучасній обробці з урахуванням сучасних реалій. Окрім того, на сторінках знайдете цікаві факти про продукти, поширені на території країни, їхні користь та унікальність, історію та старовинні способи приготування. Автор стверджує, що ми знайомі з українською кухнею лише на 15%, тому він завзято популяризує українські рецепти, зізнаючись у любові до Батьківщини буквально на кожній сторінці альбому. Зізнається та заражає нею.