ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 13 березня 2024 р.

Бібліотечний урок 
"Подаруй книзі нове життя"
 13 березня працівниці книгозбірні №3 організували для другокласників міського ліцею №7 бібліотечний урок. На початку заходу з дітками вивчили девіз, який сприяє гарному настрою, а далі за допомогою долоньок та оплесків у цікавій формі познайомилися.
 Тоді розпочали урок, на котрому розповіли про структуру книги: обкладинку (палітурку), суперобкладинку, титульний лист, анотацію, ілюстрації, основний текст, зміст. Для того, щоб учням легше було сприймати матеріал, їм роздали дитячі книги подільських митців слова. У такий спосіб вони змогли самостійно знаходити усі елементи книги та запам’ятовувати.

 Опісля зіграли в гру "Відгадай бібліотечний предмет". Бібліотекарки показували дітям різноманітні предмети, як-от: газету, журнал, читацький формуляр, поличний роздільник, закладку тощо. А хлопчики й дівчатка мали пояснити значення і мету існування кожного.
 Також зачитали повчальний твір Остапа Вишні "Любіть книгу". А після говорили про прочитане, роздумували над вчинками героя та зуміли зробити власні правильні висновки, котрі озвучували вголос.
 Насамкінець організаторки подарували учням пам'ятки читача, а дітки наклеїли їх у щоденниках, щоб ніколи не забувати, як потрібно ставитися до книг.