ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятниця, 20 вересня 2024 р.

 Сучасна мисткиня слова 
Віоліна Ситнік
 На зображенні може бути: 11 людей та текст 
 Літературний марафон триває, продовжуються літературні зустрічі. Особливо теплою була та, котру провела книгозбірня №3, запросивши на неї письменницю Віоліну Ситнік. Відбувся захід 20 вересня, слухачі  одинадцятикласники ліцею №7.
 Чудова сучасна українська мисткиня слова Віоліна Ситнік. Її вміння зацікавити молодь, спілкуватися щиро, відкрито, надаючи кожній темі важливого й необхідного змісту помітно захопили молодих людей.
 Зустріч стала спілкуванням. Учасники дізналися багато про авторку, її творчість, особисте життя, мрії, книги та творчі плани на майбутнє. Кожен міг запитати про те, що спадало йому на думку під час розмови.
 Каже завідуюча бібліотеки-філії №3 Ліана Яцюк: "Спілкування з пані Віоліною було дуже особливим. Її творчість приваблює велику кількість наших читачів. Тому ми й організували зустріч з цією авторкою. Вона цікава, комунікабельна та креативна навіть у розмові".

середа, 18 вересня 2024 р.

 Мій край  частина України
https://scontent.flwo4-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/460521993_1031662585637020_4453098247375432288_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=833d8c&_nc_ohc=WUzSKGFzg58Q7kNvgH7YPJk&_nc_ht=scontent.flwo4-1.fna&_nc_gid=AU71PV3-3o1VMEORr95F5Sv&oh=00_AYBPNAe5k0VoxiCujh8qzmOGJSapN5FWmnXiYQvuAndrvw&oe=66F0ED2E
 18 вересня у книгозбірні №3 для четвертокласників організували захід "Мій край  частина України" (з нагоди Дня міста, котрий відзначатимемо невдовзі).
 Дітям розповіли про історію Хмельницького, його вулиці, райони, символіку, дитячих та дорослих місцевих письменників тощо.
 Опісля діти створили поетичний ланцюжок  розповіли поезію Віталія Міхалевського «Серце подільського краю».
 Для того, щоб хлопчики й дівчатка змогли ще більше дізнатися про наше місто, бібліотекарка познайомила дітвору з книгою Нелі Мальованої "Проскурів в головоломках".
 Насамкінець працівниці книгозбірні запропонували учасникам заходу створити патріотичні  закладки з символікою Хмельницького. Під час творчого процесу діти ділилися своїми емоціями, в котрих передавали любов до рідного міста та захоплення ним.
 На зображенні може бути: 13 людей та люди навчаються
На зображенні може бути: 4 людини та текст

четвер, 12 вересня 2024 р.

 5 книг, які знищать вашу лінь
 
 Лінь  це стан, який заважає досягати поставлених цілей та розвиватися. Через лінь багато талановитих людей не можуть здійснити мрії, залишаючись на одному місці, або ж взагалі піддаючись деградації знищують себе. Багато кому навіть ліньки читати, дізнаватися щось нове або ж бути в курсі подій. Але ж ви не хочете, щоб лінь була у вашому житті? Ви хочете її позбутися? Якщо так, пропонуємо вашій увазі 5 книг, які вам у цьому допоможуть.
 Джеймс Клір "Атомні звички. Легкий і 
перевірений спосіб набути корисних звичок і 
позбутися звичок шкідливих"
  
 У книзі Джеймс Клір ділиться надзвичайно цікавою і по-справжньому продуктивною методикою напрацювання корисних звичок. В її основі лежить поняття чотириступеневої моделі звичок (подразник, прагнення, відгук, винагорода), а також чотири породжені цією моделлю закони зміни поведінки. Викладений матеріал підтверджується результатами наукових досліджень, проте книгу слід трактувати не як наукову розвідку, а як посібник з експлуатації, що містить мудрі практичні поради та пояснення механізмів створення і змінювання власних звичок.

вівторок, 10 вересня 2024 р.

Книжки з осіннім настроєм
 Осінь – найкращий час для читання! Духмяна, спокійна, з прохолодними вечорами, які так і хочеться прикрасити захопливим бестселером! І щоб ви поринули у цю затишну атмосферу з головою, ми підготували добірку книжок з осіннім настроєм… Читаєш і відчуваєш аромат сезонних квітів, прохолодного повітря, чуєш шурхіт опалого листя… Чи то шурхіт сторінок? Читайте! І залучайте своїх дітлахів – для них ми також дещо обрали!  
 Рей Бредбері
"Літо, прощавай"
 
 Не усім відомо, та культова книга "Кульбабове вино" Рея Бредбері отримала ще й продовження аж за пів століття. Дуглас Сполдінг із друзями змагається із стариганами міста Грінтаун в Іллінойсі. Понад усе йому хочеться зробити так, щоб молодість перемогла старість, а літо тривало вічно. Все ж рано чи пізно неминуче приходить осінь, і з віком доведеться із цим змиритися. Як би не було добре в теплі дні, варто розуміти й цінувати усі періоди життя.
 Джоджо Мойес
"Париж для самотніх та інші історії" 
  
 Романтична, несподівана, непримиренна історія "Париж для самотніх", як і десять інших оповідань, що увійшли до цієї книги, захоплює читачів легкістю і життєвістю, що знайома кожному серцю, яке колись кохало. Це блискуча колекція оповідань, сповнених романтики, шарму, авантюризму, гумору і надзвичайної чуттєвості.

четвер, 5 вересня 2024 р.

  Місця, куди не варто брати книгу,
а ми все одно беремо
 
 Родичі та лікарі час від часу турботливо, а то й дратівливо кажуть, що "тут" і "так" читати не можна. Вони дбають про наш зір, поставу, але ж правила завжди приємно порушувати. Ми склали перелік таких місць, де кожен хоча б раз зависав із книгою. 
Ліжко
  Найзатишніше читання – в ліжку. Жодних заперечень. Альберто Мангуель тонко підмічає: читаючи в постелі, ми не просто розважаємось, ми отримуємо дещо більше – особливе усамітнення. Це інтимний простір, де можна цілком віддатися читанню. Взяти книжку в постіль – синонім найкращого відпочинку. Цікаво, що в римлян були спеціальні ліжка, які називали лектами і якнайкраще слугували для письма та читання.
Ванна
  Особлива потіха нагода прийняти ванну, читаючи новий роман. Це омріяний момент для студентів-книголюбів, які в гуртожитку тішаться ванною як восьмим дивом світу. Та це місце несприятливе для книги через надмірну вологість і ймовірність скупатися разом з вами. Якщо ви в когось її взяли почитати, добре зважте, чи піддаватися такій спокусі. Якщо таки вирішили продумайте, як поясните "хвилеподібність" сторінок. Читання електронних книг у ванній потребує ще більшої обережності.
Туалет
  Місце, яке за популярністю може конкурувати з ліжком. Кожен хоч раз усамітнювався в туалеті з книгою, але мало хто зізнається в цьому. Юстина Соболевська у своїй "Книжці про читання" присвятила читанню в цьому місці окремий розділ "А що ти читаєш у туалеті?". Проти зібраних нею фактів не спрацюють жодні аргументи. Бо статистика свідчить, що один із десяти чоловіків регулярно читає в туалеті (жінки всього 0,4%). Таке читання британська традиція, якою там пишаються, а на Amazon можна знайти спеціальну рубрику "Найкращі книги для читання в туалеті". Можливо, в когось виникають при згадці про це не зовсім приємні асоціації, але навіть Умберто Еко заявляв: "Найцікавіші книжки я читаю в туалеті". І все-таки, засиджуватися там із книгою не радимо: турбуйтеся про власне здоров’я та ваших співмешканців.

вівторок, 3 вересня 2024 р.

 Аби пам’ять про Героїв міцніла
 2 вересня в книгозбірні №3 оформили виставку-огляд "Ми згадуємо тих, хто став щитом нації". Переглянути її запросили ліцеїстів  учнів 6-В класу. У такий спосіб молоді запропонували згадати та вшанувати десятки тисяч полеглих у російсько-українській війні захисників і захисниць.
 Запрошені дізнались про загиблих Героїв Хмельницької міської тергромади: Артема Задоянчука, Павла Жука, Євгенія Ролдугіна, Віталія Леськова та інших, котрі в лавах ЗСУ берегли небо України, свою рідну землю. А також почули про Героїв України з позивними "Да Вінчі", "Моджахед", "Сенека". "Кожен день 
це нагода для всього суспільства разом зробити усе, аби пам’ять про Героїв була збережена та міцніла багато поколінь",  ствердили бібліотекарки.
 А у відповідь М. Бербелюх зазначив: "Герої не вмирають! Вони навічно залишаються в наших серцях і пам’яті. Пам’ятаємо і будемо пам’ятати".