ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 10 вересня 2024 р.

Книжки з осіннім настроєм
 Осінь – найкращий час для читання! Духмяна, спокійна, з прохолодними вечорами, які так і хочеться прикрасити захопливим бестселером! І щоб ви поринули у цю затишну атмосферу з головою, ми підготували добірку книжок з осіннім настроєм… Читаєш і відчуваєш аромат сезонних квітів, прохолодного повітря, чуєш шурхіт опалого листя… Чи то шурхіт сторінок? Читайте! І залучайте своїх дітлахів – для них ми також дещо обрали!  
 Рей Бредбері
"Літо, прощавай"
 
 Не усім відомо, та культова книга "Кульбабове вино" Рея Бредбері отримала ще й продовження аж за пів століття. Дуглас Сполдінг із друзями змагається із стариганами міста Грінтаун в Іллінойсі. Понад усе йому хочеться зробити так, щоб молодість перемогла старість, а літо тривало вічно. Все ж рано чи пізно неминуче приходить осінь, і з віком доведеться із цим змиритися. Як би не було добре в теплі дні, варто розуміти й цінувати усі періоди життя.
 Джоджо Мойес
"Париж для самотніх та інші історії" 
  
 Романтична, несподівана, непримиренна історія "Париж для самотніх", як і десять інших оповідань, що увійшли до цієї книги, захоплює читачів легкістю і життєвістю, що знайома кожному серцю, яке колись кохало. Це блискуча колекція оповідань, сповнених романтики, шарму, авантюризму, гумору і надзвичайної чуттєвості.
 Клер Ломбардо
"Так весело нам ще ніколи не було"
 
 Осінь – час сімейних саг та заплутаних родинних клубків. Час розкриття таємниць та пошуку скелетів у шафах, адже й в ідеальних, на перший погляд, шлюбах є те, про що воліють не говорити, те, що воліють не помічати. В Мерилін і Девіда Соренсонів на позір все прекрасно, навіть рідні доньки вважають батьківські стосунки досконалими. Та не буває такого, щоб замовчуване та не вийшло на яв. Проблеми, накопичені за десятиліття спільного життя, от-от прорвуться на волю. А каталізатором стане Джона – син однієї з доньок, про якого ніхто досі не знав...
 Джон Ірвінг
"Правила будинку сидру"
 
 Америка, штат Мен, духмяна і барвиста осінь, аромат багаття, стиглих яблук та сидру… На тлі цих декорацій уявіть напівзабутий сиротинець. В ньому відбувається безліч історій: трагічних, веселих, інтимних і таких, що ставлять дуже непрості питання. Зрада, дружба, насилля, аборт, щастя, життя і смерть… Ця книжка однозначно породить у вас цілий феєрверк думок, змусивши подорослішати після її прочитання, як подорослішали її герої. Читати? Безсумнівно! 
Агата Крісті
"Вечірка на Гелловін (Привиди у Венеції)" 
 
 Дівчинка-підліток стає випадковим свідком вбивства, про що оголошує під час вечірки на Гелловін. Гості їй не вірять, святкування завершується, а дівчинку знаходять вбитою. Серед відвідувачів була присутня і Аріадна Олівер – знаменита авторка детективів. Щоб знайти злочинця, вона звертається до свого друга – Еркюля Пуаро. І той, звичайно, не підводить! Що тут скажеш, Агата Крісті – справжня королева детективного жанру! Ласкаво просимо в атмосферу класичного осіннього злочину!
Барбара Кантіні
"Мортіна. Історія, від якої можна вмерти зо сміху"
 Книжки з осіннім настроєм 0 
 А ваші дітлахи бояться монстрів? Почитайте разом цю книжку і страхи пройдуть самі собою! Головна героїня Мортіна – дівчинка, яка любить бавитися, гратися зі своїм песиком Смутком і так далі… Але їй не можна виходити за межі вілли, де вона мешкає з тітонькою Домовиною, бо вона… зомбі! Але ж так хочеться завести справжніх друзів. Аж ось геніальна ідея! На Гелловін Мортіна тікає з дому і вирушає у село до дітей, вдягнутих як монстрики. Мортіні костюм, очевидно, не потрібний… Чим це завершилося? 
 Мартіна Баумбах
"Осінь на Бузиновій вулиці"
  
 Ця книга розповість вам про пригоди п’ятьох друзів, які мешкають в одному будинку на Бузиновій вулиці. Кожен новий день приносить їм веселощі, цікаві пригоди й життєві уроки. А ще маленькі й великі радощі, із яких і складається щасливе дитинство: запускання повітряних зміїв, порятунок їжачка, вирізання ліхтарика з гарбуза… Розгортай книгу та насолоджуйся затишними історіями про справжню дружбу, доброту та взаємодопомогу.