ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 6 жовтня 2015 р.

Топ-5 книг, які зігрівають
   Коли жовтень вступає в свої права і негода за вікном стає абсолютно нестерпною, найбільше хочеться загорнутися в теплу ковдру і запастися величезною чашкою какао з порцією печива. Й чудово, якщо можна загорнутися ще й в затишну, добру історію, яка нагадає, що сонячних днів буде ще дуже багато. Пропонуємо підбірку книжок, які зігріють холодними осінніми вечорами, наповнять любов’ю, теплом, посмішками і навчать кожної миті радіти життю. 
Святослав Черній "Теплі історії мрійника"
   Світ складається з усмішки, віри, надії, любові. Іноді – з долонь, квітів, поглядів і слів, а ще з мрій, простих, невибагливих, але дуже яскравих, тут і тепер. Ця книжка – спроба знайти панацею від повсякдення. Часто по-дитячому, іноді по-­філософськи, з дрібкою гумору та іронії автор описує буденні предмети та явища й наголошує на тому, що мрії роблять ці речі живими, а з ними й життя – цікавим, унікальним, гармонійним і щасливим.

Надійка Гербіш "Теплі історії до шоколаду"

   Ця книжка збірник добрих, теплих, шоколадних, цілющих слів. Тут містяться історії про різних людей, життя, любов, слова, дружбу, смуток, пошуки, усміх, подорожі, домашню випічку, міста, кутові будинки, про велосипеди, кіно й картини, про музику, лікарні, студентів, книжки, про неосвітлені вулиці й старі листи, маленькі дрібниці й великі зміни.
 Мар’яна Савка "Пора плодів і квітів" 
   Книга зібраних віршів була видана 2013 року й увібрала в себе значну частину поетичного доробку авторки. Попри те, що тут зібрано вірші, написані з 1995 і до 2013 року, поетична книжка сприймається цілісно, знаходячи відгук і розуміння в серцях читачів. Це поезія ніжної і сильної жінки, де від сприймання образів переходиш до смакування словами, звуками, мелодією вірша.  
Туве Янссон "Країна Мумі-тролів"
     Одна із найзнаменитіших казкарок, фінська письменниця й художниця Туве Янссон створила чарівний світ мумі-тролів, повний домашнього затишку, любові й безтурботних веселощів, та поселила своїх героїв у Долині мумі-тролів. В основу цього світу покладений образ дому – затишного куточку, де на тебе чекають родина, смачна вечеря, тепле ліжечко, і куди завжди можна повернутися, наскільки далеко не занесло б життя. Приємним додатком до історій про мумі-тролів стане книжечка 'Рецепти Мумі-мами".
Люсі-Мод Монтгомері "Енн із Зелених дахів"
   Уперше роман був опублікований 1908 року, однак українські читачі побачили вітчизняний переклад не так давно – 2012 року. Це перша книжка з циклу про пригоди Енн Ширлі, яку взяли зі сиротинця вже немолоді брат з сестрою, Метью та Марілла Катберти, що мешкали на фермі Зелені Дахи. Та трапилося дивне непорозуміння: замість хлопчика, який міг би допомагати їм у господарстві, до них прибуло худеньке дівча із зелено-сірими очима і двома товстелезними сліпучо-рудими косами. Читаючи цей роман, ви поринете у світ дитячої наївності, безпосередності, щирості й життєлюбства, разом з Енн плакатимете від розчарувань і втрат та радітимете її щастю.