ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

понеділок, 5 жовтня 2015 р.

Книжковий ресторан 
 
   Уявіть, що ви заходите у ресторан, сідаєте за столик і розумієте, що довкола вас сила-силенна книг: на поличках, підлозі, підвіконні, на столиках усюди. Просто мрія книгомана. А найцікавіше те, що такий заклад насправді існує та майже десять років приймає гостей у Бельгії. 
  У 2006 році пара креативних бельгійців Дебора Дріон і Седрік Лежейн ризикнули створити оригінальний концепт – книжковий ресторан "COOK & BOOK". В сучасному світі безперервного онлайну, електронних носіїв, гаджетів і девайсів вони подарували нам можливість знову опинитися серед прекрасних паперових книг.
 
  На території 1500 квадратних метрів розташувалися 9 тематичних залів розділених на два блоки. Основну частину доходу власникам приносять ресторани, хоча ціни на книги цілком сприяють успішним продажам. 
   Перший зал із задоволенням оцінять любителі коміксів і супергероїв. Тут також можна знайти мангу (у тому числі і на японській мові).
  Дитячий зал розташований на другому поверсі.
   Скляна підлога дає можливість розглянути залізну дорогу в деталях. Для кожного поїзда свій маршрут. Варто тільки натиснути на кнопку.
 
 Легендарний американський автофургон фірми "AIRSTREAM" запрошує в захоплюючі подорожі по всьому світу. У залі зібрані не тільки путівники, але також багато цікавих видань про країни, записки мандрівників.
   Зал мистецтва спроектований з урахуванням проведення невеликих нарад і конференцій в окремому відсіку з кольорового скла. По периметру розташовані полиці з величезною кількістю книг із мистецтва, архітектури, фотографії, дизайну, графіки, живопису та ін.
 
  У музичному залі представлені диски (відмінний вибір джазу, року, класики) і вінілові пластинки. Тут досить місця для невеликих концертів, перегляду фільмів, а також приватних вечерь.
  Зал літератури містить величезну кількість новинок.
  Втім, є місце і для класики. Під стелею знаходяться цілих 800 книг!
 
  Зал психологічних видань та книг з ведення домашнього господарства, догляду за садом, книги про тварин.
 
  Італійська тратторія переносить нас в гастрономічний зал. Тут представлені книги про кулінарію, корисні новинки для кухні і навіть грибниці в картонних коробочках.