ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

понеділок, 18 січня 2016 р.

 ВИТОКИ УКРАЇНСЬКИХ ТРАДИЦІЙ ТА СВЯТ
 
     Існують скарби, які заховані в землю, а є такі, що розташовані на поверхні і передаються з покоління в покоління, чаруючи людську душу. До таких скарбів належить пам’ять роду, його звичаї, традиції.Світ українських традицій нескінченно багатий. Століттями складалася гармонійна система обрядів та вірувань, які на сучасному історичному етапі знову набувають популярності. 
   Українські звичаї, традиції, обряди – це втілені в рухи й слова світовідчуття, світосприймання та взаємин між людиною та природою, між людиною і людиною. Це найдорожчий скарб, який допоміг вижити нашій нації, зберегтися у віках, розвиватися та вдосконалюватися.
    Пропонуємо вашій увазі добірку книг, які присвячені українським народним звичаям, традиціям фольклору та побуту.
 Енциклопедія зимових свят. Зима іде свята веде
   Майже цілий рік усі ми – й дорослі, й малята з нетерпінням очікуємо зимові свята. День святого Миколая, Новий рік, Різдво, Водохреща та інші урочисті дні несуть із собою веселощі та розваги, ігри на свіжому повітрі, співи та танці. Пропонована збірка має ознайомити вас із історією виникнення зимових свят, цікавими народними обрядами та піснями, колядками і щедрівками, сценаріями свят тощо.
Юліта Ран "Зимові свята України"
   Традиційні зимові свята українського народу є змістом цієї збірки. Вона подарує багато народних пісень та колядок, щедрівок та творів українських поетів, допоможе підготувати цікаве та веселе свято.
Брати Капранови "Веселих свят!" 
 
   Книжка “Веселих свят!” коротко, зрозуміло, ілюстративно й практично розповідає історію свят із прадавніх часів, про те, як їх святкувати нині. Видання містить пісні з нотами, ігри з правилами й лічилками, страви з рецептами, рукомесло зі схемами, бо ж свято – це не тільки застілля. Окрім народних свят, у книжці є інформація про офіційні й міжнародні: День Незалежності, Новий Рік, День Книжки, День Знань тощо.
Свята українського народу 
  Світ українських традицій нескінченно багатий. Століттями складалася гармонійна система обрядів та вірувань, які на сучасному історичному етапі знову набувають популярності. Книжка розповідає про народні традиції, обряди і свята. Вірші, оповідання з української міфології та історії культури не залишать байдужим жодного читача.
 Ілюстрована енциклопедія українського народу. Звичаї. 
Свята. Традиції / Упоряд. Сметана І.І.  
   Енциклопедія охоплює широкий пласт культури українського народу. На сторінках книги вміщено опис календарних і церковних свят, українського побуту, традиційного вбрання, національної кухні, дозвілля й пісні, музикальних інструментів, сімейних обрядів та звичаїв, ремесел та промислів.
Лещенко Наталка, Павлюк Руслан "Українська культура. 
Свята, традиції, обряди"
    Двомовне подарункове видання великого формату (240×340 мм), пухка обкладинка, безліч чудових яскравих ілюстрацій та фото, стародавні документи й легенди, захопливі статті українською та англійською мовами, легенди — усе це надихне на пізнання традицій наших предків. Чудовий подарунок для всіх, хто цікавиться культурою України!
       Тамара та Ольга Угнівенко "Духовний скарб українського народу" 
   В книзі подана глибока характеристика особливостей українських костюмів, вишивки, писанок, рушників всіх областей України. Фотоматеріал використаний для створення книги, відтворює красу музею "Українського костюму та української писанки", ініціатором та організатором  створення якого є Тамара Угнівенко.