ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділю, 31 січня 2016 р.

КНИГИ ВИХІДНОГО ДНЯ ДЛЯ 
УСІЄЇ РОДИНИ 
    Довгі вихідні, шкільні канікули, морозні і засніжені вулиці, святковий настрій і відчуття легкості від переповнюючого відчуття нового життя — чим не привід провести кілька годин з гарною книгою та набратися нових вражень.
    Це добірка книжок, коли нам зимно й хочеться почитати щось тепле, що зігріє зсередини або подарує надію на кращі дні, принесе натхнення й навчить радіти дивам.
  Мирослав Дочинець "Карби і скарби"
 
   Твори популярного українського письменника знають і люблять по всьому світу. На сторінках його нової книги він шукає відповіді на одвічні питання, близькі кожному: хто ми, навіщо прийшли в цей світ, куди йдемо. Ви доторкнетеся до споконвічної  мудрості українського народу, що її зберігають Карпатські гори, віднайдете  ту одвічну гармонію, що є основою нашого існування на землі.  Ця книга неспішна розповідь про  пережите й побачене. Мозаїка образів підкуповує своєю щирістю, простотою і мудрістю, захоплює й не відпускає, навіть коли перегорнена  остання сторінка. 
 "Львів, кава, любов"
 
  Від однієї лише назви стає тепліше. "Львів, кава, любов" збірка оповідань відомих українських авторів. Це різні історії: деякі про щасливу любов, закоханість та романтику, інші ж – гіркі, печальні, про покинутих й тих, хто загубив себе… У будь-якому випадку, оповідання щирі, життєві й написані так, що не залишають байдужими. Ідеальна книга для холодних зимових вечорів і читання за горнятком запашної кави.
Юрій Винничук "Аптекар" 
   Події нового роману одного з кращих письменників сучасної України розгортаються у середньовічному Львові. Молодий доктор, відучившись в університеті і взявши участь у війні з турками, повертається на батьківщину під чужим ім'ям і отримує у спадок аптеку. Книга рясніє детективними сюжетами: хлопець видає себе за вбитого друга, дівчина прикидається юнаком, група молодих людей влаштовує кінне полювання, знахарок оголошують відьмами і піддають тортурам... Автор знову дивує тим, що новий роман, котрий поєднує в собі метафоричність і гострий сюжет, не схожий ні на один попередній.
 Клейтон Крістенсен, Джеймс Олворт, 
Карен Діллон "Як ви збудуєте своє життя?"
  Так чи інакше, ми всі замислюємось над своїм життям, особливо напередодні або після свят, коли все хочеться змінити на краще, розпочати нову сторінку, зробити так, аби все стало на свої місця. Можливо, саме ця книга стане для вас мотивацією, гарним прикладом, дасть натхнення для змін. Не чекати нового дня, першого числа чи понеділка. А розпочати просто зараз. Побудова кар’єри, щасливі сімейні стосунки, гармонійне виховання дітей – ці та інші аспекти, а також конкретні приклади їх реалізації розглядаються в книзі. 
Ноа Кременчуцька "Подорож Україною" 
   Герої книжки подорожують Україною. За сюжетом, молода мама вирішує показати своїй родині (чоловіку й двом дітлахам) Україну. Все сімейство поміщається в жовтий трейлер, подорожує рідними краями й дуже весело проводить час. В проекті представлені п’ять регіонів України: Київ, Одеса, Карпати, Полтава та Донецьк. Кожен з них приносить у книгу свої символи та традиції. А разом, вони показують, що Україна дуже різна, і цим неймовірно цікава. На кожному розвороті – нова область, якою мандрують наші герої. Роздивляючи малюнки діти більш уважні до деталей, ніж дорослі. А кожен розворот – це безліч деталей, які розкривають аутентичний стиль кожної області.
Катерина Бабкіна "Шапочка і кит" 
   "Шапочка і кит" нова книжка від Катерини Бабкіної. Як визначила сама авторка, це доросла дитяча книжка. Книжка для дітей про недитячі речі: про хворобу на рак, дітей, які борються з онкологічними захворюваннями. Хлопчик Шапочка живе в світі, повному обмежень: йому не можна їсти ласощі, бігати, гладити собак, замість того він мусить вживати ліки, адже він бореться з лейкозом. Попри все хлопчик не втрачає оптимізму, й спілкується зі своїм новим другом – Китом. 
Іван Малкович, Софія Ус "Велике місто, маленький зайчик, 
або Мед для мами"
   Книжка про зайчика, в якого мама захворіла, і він вирішив купити їй меду. І пішов з дому. З ним стаються різні пригоди. Мама думала, що це зайченятко загубилося, вона неймовірно переживала. І тут дуже важлива є річ у цій книжці: мама не насварила зайчика, що він пішов за тим медом, що він такий-сякий, а сказала, що він найдорожчий в неї і що вона цінує те, що він зробив. Вона його оцінила, хоча сильно переживала, куди він пропав.
  Це досить психологічна книжка — для батьків і майбутніх батьків. Вона вчить бути вдячними і розуміти, який подвиг зробила дитина заради тебе, підтримати її, а не сварити.