ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділю, 17 квітня 2016 р.

10 книг для тих, хто прагне змін
  Нам властиво прагнути змін на краще: в кар’єрі, особистому житті, у світі. З психологічної точки зору, істинні зміни в житті відбуваються тоді, коли ми змінюємо внутрішній стан, тобто своє ставлення до життя, подій, людей. А за внутрішніми змінами вже слідують зовнішні, хоча багато цьому зв'язку так і не помічають.  Тому відома аксіома "хочеш змінити світ – почни з себе" залишається актуальною. 
  Пропонуємо Вам добірку з 10 книг, які навчають мислити по-новому, надихають на нові відкриття та зміни насамперед у собі.
  Стівен Р. Кові "7 звичок надзвичайно ефективних людей"
  Ця книжка вважається працею № 1 у темі особистісного зростання. Вона позитивно вплинула на життя мільйонів людей в усьому світі, серед яких Білл Клінтон, Ларрі Кінг, Стівен Форбс. Для тих, хто хоче стати кращим у професійній діяльності, максимально реалізувати свій творчий потенціал та назавжди змінити своє життя на краще.
Ґебріел Еттінґен "Перегляд позитивного мислення"  
   Книга написана досвідченим психологом для тих людей, які хочуть стати мрійниками-професіоналами. Ця книжка – про бажання та перевірені механізми їх здійснення, зокрема про "ментальне контрастування" та метод "Бажання-Результат-Перешкода-План". "Перегляд позитивного мислення" приведе вас до одної дивовижної думки: те, що, на наш погляд, найбільше заважає нам реалізувати найдужчі наші бажання, може насправді пришвидшити їхнє здійснення.

Саймон SinekСінек "Почни з чому: як великі лідери 
надихають до дії кожного"
 Найвпливовіші світові лідери, стверджує Саймон Сінек, думають, діють і спілкуються подібно і це цілковита протилежність тому, як це роблять усі решта. Ця книжка про природну модель мислення, дії та спілкування, завдяки якій лідер надихає тих, хто поряд. Книга написана на основі біографій реальних людей та історій розвитку компаній, які реалізували цю модель. Усі вони починали з "Чому".
 Марі Кондо "Викинь мотлох із життя! 
Мистецтво прибирання, яке змінить вас"
  Позбавитися можна не лише непотрібних речей, а й зайвих зв’язків і кілограмів. За методом Кондо Марі ви приберете раз і ­назавжди. Він не зводиться до набору правил, як сортувати та зберігати речі. Це інструкція зі способу мислення, яка допоможе вам навести лад у домі та в житті й ніколи не повертатися до безладу.
Роберт Чалдині  "Психологія впливу" 
  Автор доступно і детально описує методи психологічного впливу на людей, закони психологічного тиску і створення конкуренції. Використовуючи яскраві приклади з життя, Чалдині дає поради, як викорінити із себе синдром жертви й не потрапити на гачок нав'язливої реклами і всюдисущих продавців "дивовижного товару тільки тут і тільки для вас". Книжка навчить вас правильно спілкуватися, розуміти поведінку інших та розпізнавати маніпуляторів людською свідомістю.
Браян Трейсі "Зроби це зараз. 21 чудовий спосіб зробити 
більше за менший час"

 Ця книга результат більш ніж тридцятирічного вивчення питань ефективного розподілу часу. Вона розповідає про те, як добиватися вирішення складних завдань, виходячи із зони комфорту. "Ви можете навчитись контролювати свій час та життя, лише змінивши спосіб мислення. Ви можете контролювати завдання та діяльність, лише припинивши робити певні речі й почавши витрачати більше часу на нову діяльність, якої насправді потребуєте у своєму житті...".
 Наомі Кляйн "Це змінює все. Капіталізм проти Клімату"
 На противагу тим, хто досліджує кліматичні зміни, Наомі Кляйн не обмежується лише аналізом екологічної кризи. Вона показує, як наші політичні та культурологічні вподобання обумовлюють ставлення до кліматичних змін. Книжка це спроба розставити все по своїх місцях через призму різносторонніх поглядів, культурологічних досліджень, журналістських розслідувань, зрештою, звернень до кожного читача. Це сигнал, який закликає нас виправити економічну систему, яка вже в багатьох аспектах невиправна.
 Ґері Чепмен, Дженніфер Томас "П’ять мов перепрошення"
  Подружнє життя, батьківство, романтичні стосунки до шлюбу, професійні відносини – всюди потрібні прохання про вибачення. Книжка, яку ви тримаєте у руках, має величезний потенціал налагоджувати й збагачувати стосунки та навіть запобігати розлученням. У реальному житті є реальні люди, які помиляються. Інколи недостатньо просто сказати: "Мені шкода, що так сталося". Потреба в перепрошенні є у кожній сфері стосунків між людьми. Хороша новина полягає в тому, що мистецтво перепрошення можна опанувати. Через своє дослідження та спілкування із сотнями людей консультант доктор Дженіфер Томас та доктор Ґері Чемпен, автор революційної книги "П'ять мов любові", відкрили п'ять основних аспектів, чи то пак "мов", перепрошення.
Пітер Тіль "Від нуля до одиниці. Нотатки про стартапи, 
або як створити майбутнє" 
 Пітер Тіль доводить, що сучасний світ живе в епоху технологічної стагнації, і якщо американські компанії не інвестуватимуть у нелегку справу творення нового, вони приречені у майбутньому, незалежно від того, наскільки високі їхні прибутки тепер. Тіль покроково описує дієвість експоненціального закону у світі стартапів, таємниці роботи із венчурним капіталом, а також інноваційні ідеї майбутнього, які змінять життя людей до невпізнаваності…
Джон Вон Ейкен "Можливо все"
 Навчіться максимально використовувати свої таланти, здібності та потенціал! "Можливо все!" допоможе вам: впевнитися в собі, віднайти ясність і чіткість у всіх сферах вашого життя, завжди досягати поставлених цілей, підтримувати свою мотивацію навіть у складні та нестабільні часи, приймати рішення, які підуть на користь саме вам, долати проблеми, із якими стикаєтеся знову й знову, отримувати справжнє задоволення від життя та роботи, щодня робити неможливе можливим! Наповніть життя досягненнями та перемогами, як прагнете саме ви!