ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

суботу, 28 травня 2016 р.

Кращі журнали для дітей!
 
  Чи потрібно читати періодику, або тільки  книги? Поряд з читанням книг в наш час дитяча періодика здатна замінити дитячі енциклопедії, задачники, розмальовки, адже багато журналів особливу увагу звертають саме на розвиток інтелекту дитини, її творчих здібностей.  В Україні на даний момент видається більше 70 видів дитячих журналів та газет всеукраїнського рівня, які здатні задовольняти вимоги найпримхливішого читача. Тематична різнобарвність і поліграфічна якість дитячих видань, яскравість та виразність художнього оформлення приваблюють малих читачів та їх батьків. Кожен дитячий журнал має свою аудиторію, яка визначається її віком. 
  Бібліотека-філія №3 пропонує наступну добірку журналів для дітей молодшого віку, з якими вони можуть ознайомитися, завітавши до нашої читальні.
 
"Барвінок" 
    Сайт: http://www.barvinok.info/
  Щомісячний літературно-художній і загальноосвітній журнал для дітей молодшого та середнього шкільного віку. Журнал "Барвінок" – найстарше українське дитяче періодичне видання, перші його номери вийшли ще на початку 1928 р., щоправда, під назвою "Жовтеня". Останні 20 років "Барвінок" дотримується свого визначеного стилю. Пропонує читачам різноманітні рубрики, серед яких "Хто? Що? Як? Де? Коли? й Чому?", "Календарик Нагадайлик", "Ми любимо читати!", "Наш скарб – рідна мова", "Балакучий Мотя", "Секретні файли про тебе", "Торбинка дядечка Запитайлика", "Книга золотих казок" та ін. Безперечною перевагою журналу є саме авторські рубрики, які ведуть дитяча письменниця Л. Мовчун, дитячий письменник В. Верховень.  Із усього сучасного розмаїття художніх творів для дітей "Барвінок" уже досить тривалий час друкує оповідки Г. Малик про вуйка Йойа. Кілька сторінок відведено для казок народів світу. Головний герой журналу – хлопчик Барвінок – постійно вітає з днем народження своїх передплатників, є Президентом Барвінкової республіки, веде власну фан-зону для читачів.
 
"Пізнайко від 6"
    Сайт: http://posnayko.com.ua/
   Знайомство з Пізнайком (якщо, звичайно, ви ще не знайомі) можна розпочати із сайту редакції і безпосередньо журналів. Тут є розповідь про те, як створювалося видання, звідки виникла ідея. Журнал має свою історію, з часом він вдосконалився і популяризувався. У всесвітній мережі можна зустріти багато відгуків від прихильників журналів. На сторінках багато цікавих ігор, розвиваючі заняття, казки, віршики і багато-багато іншого. Приємним додатком до журналів також є CD-диск з розвиваючими іграми та заняттями. А також для тих, хто цікавиться вивченням англійської мови, є англомовне видання.
 
"Яблунька"
    Сайт: http://www.dimsadgorod.com/magazines/apple/about
  Улюблений розважально-пізнавальний журнал "Яблунька" для малят і школярів, батьків та вчителів. Цікава та корисна інформація: захопливі розповіді про таємниці природи, історії походження тварин та рослин, казки та легенди, забави для кмітливих, смішинки-веселинки, розфарбовки, вікторини, смачні рецепти з "Веселої кухні", узори для вишивання, іграшки-саморобки, сторінка з англійської
"Ми вчимо англійську", ігрові завдання з призами для діток та подарунками для батьків і ще багато цікавого та корисного! 
  Також пропонуємо добірку сайтів з іншими корисним журналами  для дітей та батьків.
   1.  "Мамине сонечко від 1 до 3" та "Мамине сонечко від 2 до 5" єдиний журнал в Україні, що розрахований на вік від 1 року, всі номери наповнені якісною інформацією, різними іграми, саморобками, розмальовками, віршиками, казочками http://www.feya.net.ua.
   2. "Ангелятко" та "Ангеляткова наука" журнали для читання з дітьми віком 2-9 рр., на сторінках якого можна знайти добрі веселі та цікаві казки, віршики, завдання на розвиток уваги, мовлення, логіки, дрібної моторики, просторової уяви http://www.angelyatko.com.ua/main.php.
   3. "Світ Дитини" літературно-художній журнал, призначений для дітей молодшого і середнього шкільного віку. Видання публікує релігійні оповідання, історичні розповіді, переклади творів сучасних  дитячих письменників, знайомить зі славетними людьми України, навчає дітей українських традицій і звичаїв, пісень, публікує творчі роботи юних літераторів і митці https://www.facebook.com/sv.dytyny.
  4. "Крилаті" журнал розрахований на дітей від 6 до 10 р. Хоча цікавинки для себе можуть знайти всі, навіть батьки, а також виховники молодшого юнацтва. Велика кількість інтерактивних завдань полегшить читання та запам’ятовування корисної інформації http://www.krylati.org/.
  5. "Стежка" пізнавально-розважальний дитячий журнал розрахований на дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Увесь матеріал подається у формі гри – найзручнішої та найефективнішої для дітей віком 5-10 років http://stezhka.com.ua/
  6. "Зернятко" український журнал, адресований дітям 6-12 р. Основна тематика журналу пов'язана з вихованням у дітей християнської моралі за допомогою цікавих розповідей на морально-етичну тему, коміксів, малюнків, кросвордів http://svichado.com/periodichni-vidannya/zhurnal-zernyatko.html.
  7. "Джміль" яскравий журнал, в якому багато цікавої інформації, ігор, віршиків, оповідань для дошкільнят і учнів молодших класів. Зараз цей журнал до кожного випуску видає електронні додатки до публікацій (добірки інтерактивних пізнавальних презентацій). Деякі з них можна безкоштовно завантажити із сайту http://jmil.com.ua/.