ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятницю, 7 липня 2017 р.

Топ-7 книжок, "заряджених" на літо
  Вирушаєте у мандри і не знаєте, яку книжку обрати для читання у дорозі? Розриваєтеся між бажанням провести спекотний літній вечір з друзями і зануритися у читання захопливого роману? Шукаєте твір, який ідеально пасував би до морського узбережжя і вашого відпочинку? Є кілька чудових і безпрограшних варіантів, як поєднати найкращі літні локації і читання.
Катерина Бабкіна "Заговорено на любов"
  Навіть ті, хто не звик зачитуватися поезіями, знайдуть серед текстів Катерини Бабкіної слова, здатні описати саме їхні любов чи тугу, радість, гіркоту, біль, страхи або надії. Тут із граничною відвертістю постають перед читачем і найсильніші почуття, і сучасна буденність, і свято душі, і війна, котра непомітно, але невідступно пронизує мрії, переживання і вплітається у кожен наш день, у кожну думку, кожен порив серця. Де читати: втекти від усіх за межі чотирьох стін, туди, де сідає сонце і дме теплий вечірній вітер з присмаком польових квітів, і "випити" книжку до дна, до останньої сторінки.
Володимир Єрмоленко "Ловець океану"
Одіссей, воїн і мандрівник, повертається на Ітаку після двадцяти років блукань. Але вдома не знаходить ані своєї дружини Пенелопи, ані свого сина Телемаха. Він розуміє, що став на хибний шлях і тепер мусить виправити свої помилки. Одіссей здійснить свою подорож у зворотному напрямку, від Ітаки до Трої. Він знову зустрінеться з Сиренами, знову відвідає землю Навсикаї, знову буде на островах Каліпсо та Цирцеї, знову спуститься в царство Аїда. Крок за кроком він дедалі краще розумітиме головні сили, які скеровують його життя: кохання, смерть, провину, красу і втрату.
Подробнее на livelib.ru:
https://www.livelib.ru/book/1002211181-lovets-okeanu-istoriya-odisseya-volodimir-ermolenko
  Одіссей, воїн і мандрівник, повертається на Ітаку після двадцяти років блукань. Але вдома не знаходить ані своєї дружини Пенелопи, ані свого сина Телемаха. Він розуміє, що став на хибний шлях і тепер мусить виправити свої помилки. Одіссей здійснить свою подорож у зворотному напрямку, від Ітаки до Трої. Він знову зустрінеться з Сиренами, знову відвідає землю Навсикаї, знову буде на островах Каліпсо та Цирцеї, знову спуститься в царство Аїда. Крок за кроком він дедалі краще розумітиме головні сили, які скеровують його життя: кохання, смерть, провину, красу і втрату. Де читати: у поїзді далекого прямування, на березі моря під шум хвиль.
Катерина Калитко "Земля Загублених, 
або Маленькі страшні казки"
  Земля Загублених щодня дрейфує морями альтернативної географії строго паралельно із нашою щоденною, звичною географією. Земля Загублених виникла для того, щоб надто інші люди, витіснені з "нормального" світу, мали куди піти. Виросла з потреби в укритті та оперті. Вона перероджується і розростається щоразу, коли черговий інакший переживає свою відкинутість, і тому постійно оточена водою, як ембріон. Тому й усі неймовірно різні люди цього малого світу – так чи інакше родичі, так чи інакше повторюють долі одне одного. Ця книжка в ритмі дихання – про них. Кожна історія – як міст через воду, щоб пройти і навчитися дихати в унісон з іншими. Де читати: десь далеко в горах; може, саме час з’їздити в Карпати?

Кент Гаруф "Наші душі вночі"
  "Наші душі вночі" це зворушлива, глибока і ніжна історія про другий шанс, хиткі рамки пристойності та самотність. Невелике тихе містечко Голт дім для багатьох героїв американського письменника Кента Гаруфа. У своїй останній книзі він познайомить читачів з Едді та Луї. Едді та Луї вже немолоді. Вони знають один про одного рівно стільки, скільки належить знати сусідам, що багато років живуть в невеликому містечку на кшталт Голта. У них є дещо спільне великі порожні будинки та почуття самотності після смерті дружини та чоловіка. Одного вечора Едді відвідує Луї та робить незвичайну пропозицію розділити з нею ліжко... Де читати: вдома, в улюбленому кріслі, під шум літнього вечора, що доноситься з вікна, знайшовши трохи часу для себе і двох більше не самотніх людей.
Робін Стоун "Цілодобова книгарня 
містера Пенумбри"
  "Цілодобова книгарня містера Пенумбри" цілком відповідає своїй назві це заклад, переступивши поріг якого, ви більше не захочете його залишати, така собі сучасна скриня з цікавинками, що здатна заінтригувати будь-якого допитливого читача, байдуже, удень чи вночі. Це розповідь про книжки і технології, криптографію і таємниці, дружбу і кохання. Вона починається у Сан-Франциско, у химерній книгарні, але дуже скоро виходить далеко за її межі, у широкий світ та оповите сутінками минуле. Де читати: якась старовинна бібліотека з давною історією чи покинутий замок ідеально пасували б до цієї книги; але, запевняю, підійде і лавочка у парку. 
Алессандро Барікко "Море-океан" 
  Художник, який малює море морською водою; дівчина, що потерпає від емоцій, які наступають на неї звідусіль і змушують лякатися навіть власних кроків – "надміру тендітна, щоб жити, й надто жива, щоб померти"; професор, який пише листи уявній коханій і одне за одним складає до шухлядки, щоб колись зустріти саме ту, яка, здивована й ошелешена, промовить йому: "Ти божевільний!" – і покохає його; жінка, як зрадила свого чоловіка й приїхала до моря приборкати пристрасть… Усіх їх об'єднує готель "Альмаєр", а ще "одне-єдине слово, однак по-своєму безмежне, навіть чарівне, нестерпно просте" – МОРЕ. Якщо ви так само, як і герої Барікко, потребуєте лікування морем, "омивання у хвилях" – не чекаючи, поринайте у морські обійми книжки, адже море тут з перших сторінок хлюпочеться через край. Де читати: будь-де, де ви потребуєте ковтка свіжого повітря із солоним присмаком моря.
 Ернест Гемінґвей "Фієста. І сонце сходить"
  Культовий твір Ернеста Гемінґвея змальовує післявоєнне «втрачене покоління» 1920-х років "пропащих" людей, розчарованих і травмованих, ніби завислих у постійному чеканні, не здатних вповні вхопити життя. Відчути себе справді живими вони можуть лише у рідкісні моменти прояву чистої емоції, яку невпинно прагнуть відшукати. Свою гіркоту й зневіру вони намагаються забути в алкоголі й безладних розвагах, шукають відради на вулицях нічного Парижа, на природі в Піренеях, на боях биків у Памплоні. Короткими лаконічними штрихами, що стали прикметою його стилю, Гемінґвей показує крихку ілюзію балансу, інстинкт саморуйнування, що не дає характерам героїв розгорнутися щосили. Їм зостається лише святкувати, поки триває фієста, і щоразу сподіватися нового світанку. Де читати: не раз перевірено на собі – "втрачене покоління" особливо добре "заходить" десь на турбазі у моря, коли всі ховаються у номерах від літньої спеки.
  Джерело: ВСЛ
Одіссей, воїн і мандрівник, повертається на Ітаку після двадцяти років блукань. Але вдома не знаходить ані своєї дружини Пенелопи, ані свого сина Телемаха. Він розуміє, що став на хибний шлях і тепер мусить виправити свої помилки. Одіссей здійснить свою подорож у зворотному напрямку, від Ітаки до Трої. Він знову зустрінеться з Сиренами, знову відвідає землю Навсикаї, знову буде на островах Каліпсо та Цирцеї, знову спуститься в царство Аїда. Крок за кроком він дедалі краще розумітиме головні сили, які скеровують його життя: кохання, смерть, провину, красу і втрату.
Подробнее на livelib.ru:
https://www.livelib.ru/book/1002211181-lovets-okeanu-istoriya-odisseya-volodimir-ermolen