ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 12 липня 2017 р.

7 книжок, щоб читати у відпустці
  Із читанням у відпустці асоціації типові – легке, жанрове, ненав’язливе. Проте, погодьтеся, коли з’являється зайвий час для книжки, не завжди хочеться обирати найпростіший варіант. Відпочиваючи, цілком можливо і мозок підзарядити, і набратися нових ідей, і розважитися історіями, але не лише заради самої розваги, але й щоб продовжити свої читацькі експерименти. Тому в добірку на липень потрапили дуже різні тематично та настроєво книжки: для читання легкого, але вдумливого; розважливого, проте із корисною метою. Обирайте до смаку.
Ліна Данем "Не така. Молода жінка 
розповідає, чого вона "навчилася"
  "Не така дівчина…" щира, іронічна, подеколи шокуюча і провокуюча розповідь про те, чого у своєму житті вчиться кожна дівчина. У героїні можна легко впізнати себе, свою подругу або будь-яку бодай трохи знайому молоду особу… Історію про перетворення незграбного й негарного дівчиська на сучасну, сильну і впевнену в собі молоду жінку, про подолання власних комплексів та самотності написала Ліна Данем виконавча продюсерка, сценаристка й режисерка комедійного серіалу "Дівчата". Вона добре знається на прикрощах, незручних ситуаціях і всіляких негараздах. І залюбки розповідає, як їх подолати. Як не почуватися смішною, товстою, самотньою, непривабливою? Читайте в цій книжці. Увага! Рекомендовано при душевному авітамінозі, невпевненості в собі та коли ви не в гуморі.
Джоджо Мойєс "Останній лист від твого коханного"
  У пошуках цікавого матеріалу, молода журналістка на ім'я Еллі натикається в архіві на старі листи, написані палким закоханим чоловіком. Слова в листі настільки щирі та зворушливі, що вона вирішує відшукати ким вони були написані та кому призначалися. Але Еллі не могла й подумати, що поки буде шукати чуже кохання, знайде своє. А за півстоліття до цього молода аристократка Дженніфер потрапляє в автокатастрофу, яка забрала у неї пам'ять. Вона погано пам'ятає своє життя до аварії та відчайдушно намагається дізнатися, хто надсилав їй любовні листи, підписавшись загадковою літерою "Б". Чи вдасться їй дізнатися правду та повернути втрачені спогади?.. Так книжка "Останній лист від твого коханого" стала історією двох жінок, які шукали любов...
Наталка Доляк "Шикарне життя у Вупперталі"
  Молода українка Зоя їде до Німеччини по програмі о-пер (працевлаштування студентів в європейських сім’ях на термін до року). Родина, яка прийняла дівчину, аристократи з міста Вупперталь. Для Зої таке шикарне життя це щось не з реальності, а з фільмів. Оселя, де вона тепер житиме, нагадує невеличкий палац. Але… Не все так ідеально і просто… За першим несподіваним і нерозгаданим убивством хазяйки дому тягнеться ціла вервечка загадкових і незрозумілих душогубств. Над самою Зоєю та її вихованцем Куртом також нависає убивча небезпека, але все обертається врешті-решт на добре. І всю кримінальну інтригу розкриває не доблесна вуппертальська поліція, а проста студентка з України Зоя Кирпач. Іронічна подача тексту робить його доволі легким, не зважаючи на те, що кілька людей стали жертвами безжалісного маніяка.
Стівен Вітт "Як музика стала вільною. 
Цифрова революція та перемога піратства"
  "Як музика стала вільною" це приголомшлива історія про масове божевілля, музику, злочинність і великі гроші. Це опис життя провидців і аферистів, магнатів і технічно підкутих підлітків. Американський журналіст Стівен Вітт розповідає про найбільшого музичного пірата в історії, найпотужнішого керівника музичного бізнесу, революційний технологічний винахід і нелегальний веб-сайт, який учетверо перевершив обсяг музичного онлайн-магазину iTunes Music Store. Це книжка про унікальний історичний момент, коли звичайне життя назавжди поєдналося зі світом інтернету, а вся музика, записана на звуконосіях, раптом стала доступною та безкоштовною для всіх.
Ганья Янаґігара "Маленьке життя"
  Четверо колишніх однокласників переїжджають до Нью-Йорка й там відшукують власний шлях у житті. Життя їх шмагає, носить по хвилях, а тримаються друзі на плаву тільки завдяки дружбі і прагненням. Минають десятиліття, стосунки поглиблюються, затьмарюються, приправляються пристрастю, успіхом і гордістю. Та всі розуміють,що найбільшою проблемою є Джуд, дуже талановитий юрист і страшенно безталанний чоловік, його розум і тіло пошматувало важке дитинство, його переслідують страхи і травми, які він ніколи не зможе подолати, і саме вони назавжди визначають його життя. Про що ж розповість книга "Маленьке життя"? Про пошук себе, про спробу втекти від минулого, про совість, мораль та гуманізм, про дружбу, яка часом сильніша за кохання. У ній кожен знайде щось для себе, а знайдене ще довго не буде відпускати читача...
А. С. А. Гаррісон "Мовчазна дружина"
  Важко передбачити, як поводитимуться навіть цілком успішні й адекватні люди, у яких руйнується життя, кого вони звинуватять у своїх бідах і які методи захисту оберуть. Подружнє життя героїв цього роману, в яких усе пішло шкереберть, змальоване так майстерно, з такого ракурсу, події у ньому розгортаються так неочікувано, що читач ще довго роздумуватимете над прочитаним після того, як перегорнете останню сторінку. Ця вражаюча розповідь про темний бік сімейних стосунків, про обман та обопільну помсту зацікавить усіх, хто любить розумні книги.
Джинні Раян "Нерв"
  "Нерв" приголомшливий молодіжний трилер про актуальні проблеми сучасності та нашого з вами майбутнього. У цьому захоплюючому динамічному романі межа між віртуальним світом та реальністю дуже тонка. Бажаючи знайти гроші на навчання, Ві стає учасницею популярної онлайн-гри під назвою "Нерв", яка транслюється в прямому ефірі. Учасники цього реаліті-шоу мають виконувати різноманітні завдання, які придумують для них інші користувачі. У разі успіху гравці отримують приз у вигляді грошової винагороди. І чим складніші та небезпечніше завдання, тим більша нагорода. Проте ставки ростуть, і те, що почалося для Ві як весела та хвилююча забава поступово перетворюється на справжню небезпеку для життя, де наступне завдання може стати останнім... Що можна дізнатись про людину в інтернеті? І для чого може бути використана ця інформація? Ві не задумувалась над цим. А дарма…