ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 9 квітня 2019 р.

8 ранкових ритуалів, 
які варто встигати до 8
https://mizky.com/sites/mizky.com/files/2016-02/9.jpg 
  Протягом дня людина має впоратись з безліччю завдань. Вона вирішує проблеми, відповідає на телефонні дзвінки, постійно кудись поспішає. Але якщо зранку вона виділить трішки часу лише для себе, то згодом помітить приємні зміни в житті. За допомогою цього короткого набору з 8 звичайних ранкових дій, ваше життя швидко почне змінюватися на краще.
  1. Витрачати на сон 7 і більше годин. Гляньмо правді в очі
сон настільки ж важливий для людини, як їжа та вода. Незважаючи на це, мільйони людей сплять недостатню кількість годин, і, в результаті, мають безліч проблем. Від цієї статті не буде жодної користі, якщо ви не зробите сон пріоритетним для себе. Що з того, якщо ви прокидаєтесь о 5 ранку, а лягаєте о 3 ночі? Ви так довго не витримаєте. Навіть використання стимуляторів не стане порятунком, тому що організм буде виснажуватись, а здоров’я погіршуватиметься. Мета змінити своє життя повинна бути довготерміновою і стійкою.
  2. Медитація, щоб сприяти ясності та достатку. Після здорового сну медитація має вирішальне значення для зосередження на позитиві. Вона допомагає висловити вдячність за все, що у вас є, а це розширює горизонти мислення.  Вдячність може бути найбільш важливим ключем до успіху. Недарма її називають матір’ю всіх чеснот. Якщо ви кожного ранку оточуватимете себе атмосферою вдячності та ясності, то притягуватимете все найкраще, що є у світі, і не будете відволікатись.
  3. Фізичні навантаження. Незважаючи на те, що всі знають про важливість тренувань, мало хто все ж таки дотримується цього пункту. Однак якщо ви хочете бути здоровими, щасливими та продуктивними, фізичні вправи мають стати для вас звичкою. Незалежно від ваших уподобань, не припиняйте рухатись. Вправи допоможуть знизити рівень стресу, тривоги, а також допоможуть уникнути депресії. А ще вони пов’язані із досягненням успіху у робочій сфері. 
  4. Споживайте 30 грамів білка. Дональд Лейман, професор університету штату Іллінойс, рекомендує вживати не менше 30 грамів білка на сніданок. Вживати 30 грамів білка після пробудження рекомендує також Тім Ферріс, автор книги “The 4-Hour Body”. Споживання білка зменшує потребу в білих вуглеводах (наприклад, випічка, тости), через які людина набирає вагу. Окрім цього, можна також їсти бобові, зелень, горіхи та насіння.
  5. Приймайте холодний душ. Занурення в холодну воду полегшує фізичне і психічне самопочуття. Якщо холодний душ приймати регулярно, це забезпечує зміни в імунній, лімфатичній, кровоносній і травній системах, а це покращує якість вашого життя. Холодна вода підвищує метаболізм, що призводить до втрати ваги.  Поринайте в воду різко, а не поступово. Спочатку ваше серце почне битися, як божевільне. Потім, після 20 секунд, ви відчуваєте себе прекрасно. Такий душ підвищує силу волі, заспокоює, розслаблює, а декого навіть надихає і мотивує на досягнення цілей.
  6. Слухайте або читайте те, що піднімає дух. Звичайні люди шукають розваг; незвичайні
прагнуть здобути освіту і дізнатися щось нове. Найуспішніші люди читають як мінімум одну книгу за тиждень. Вони постійно вчаться! Тож намагайтесь виділяти 15-30 хв. щоранку на літературу, яка піднімає настрій або є джерелом нової інформації. Протягом тривалого періоду часу ви подужаєте сотні книг, і після цього будете інформовані про багато речей, станете думати і бачити світ по-іншому, а ще легко спілкуватись на різні теми.
  7. Переглядайте свої погляди на життя. Всі ваші цілі повинні бути записані
як короткотермінові, так і довготермінові. Дивлячись на цей список всього кілька хвилин щоранку, ви побачите, як ваші плани впливають на ваш день. Якщо ви будете щодня читати ваші довготермінові цілі, то почнете частіше думати про них. А якщо ви думаєте про них кожен день і проводите дні, рухаючись в правильному напрямку, вони почнуть здійснюватися.
  8. Робіть хоча б один крок назустріч своїх довготермінових цілей. Наша здатність приймати якісні рішення слабшає з плином часу. Чим більше рішень ви приймаєте, тим менш якісними вони стають. Отже, складні і важливі речі потрібно робити зранку. Якщо ви цього не зробите в першій половині дня, то просто не встигнете. Знайдеться мільйон причин, щоб відкласти справи на завтра, а “завтра” означає “ніколи”. Якщо ви почнете кожен день робити один крок назустріч своїй меті, то зрозумієте, що перебуваєте від неї зовсім близько!
  Висновок. Почніть робити ці нескладні дії кожен день
і ваше життя незабаром зміниться! Ви будете краще справлятися зі своєю роботою. Ви станете щасливішими, впевненішими, сміливішими! Ви зрозумієте, що робите роботу, яку ви любите! Ваші стосунки стануть пристрасними, змістовними, глибокими і приємними. Ви відшукаєте внутрішню свободу!
  Джерело: Мізки.com