ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 24 грудня 2019 р.

5 книг для найменших читачів 
https://promum.com.ua/wp-content/uploads/2017/12/books_christmas.jpg
  Коли хочеться більше снігу, морозу і візерунків на шибках – це означає, що всі чекають Різдва, Нового року та інших свят зимового циклу. Це також значить, що час купувати подарунки та шукати авдент-календарі на прийдешній рік. Одним із найкращих подарунків для малечі і дорослих в часі новорічно-різдвяних свят є книжки. Тож пропонуємо добірку від "Видавництва Старого Лева", що найбільше западуть в душу саме діткам.
 Сніговірші для малят
Сніговірші для Малят - Фото 1
  Діти надзвичайно полюбляють віршики. Тож до Різдва Старий Лев підготував цю ошатну книжку для читання в родинному колі. А допомогли йому в цьому сучасні українські поетеси, поети та ілюстраторки. У "Сніговіршах для малят" багато веселих забав зі снігом, чарівних дарунків від святого Миколая і таємничих моментів Різдва й Нового року. А ще Старий Лев віршами нагадує маленьким читачам, аби дбали узимку про пташок і звірят. 
Смаль Юля 
"Лист до Миколая"
Лист до Миколая (909287) - зображення 1
  Щороку діти пишуть святому Миколаю безліч листів. Адже він може здійснити усі їхні мрії. І хоч іноді дитина просить гору подарунків, та врешті залишає найважливіше прохання. Здогадуєтеся, що найбільше хотів би отримати хлопчик з вірша Юлі Смаль? Картонка в чудовому оформленні художниці Марти Кошулінської познайомить малят з найулюбленішим святим українських дітей. 
Скоттон Роб 
"Різдво для Сплета" 

  Настала ніч перед Різдвом. Кіт Сплет не може склепити повік: раптом він був не дуже чемним і не заслужив на найбільший у світі подарунок? Треба дочекатися Санту і самому розповісти йому про всі свої подвиги... Та Санта не приходить. Невже Сплет і справді був не досить слухняним? Невже даремно допомагав мамі по господарству? Вірний Сеймур і молодша сестричка ведуть Сплета у вітальню, а там... Чорний пухнастик просто не міг залишитися без свята. 
Гербіш Надійка
"Одного разу на Різдво" 

  У цій дивовижно світлій та домашній казці живе справжній дух Різдва. Родина їжачків тато, мама та троє їхніх діток - не лише разом готуються до свята, переказують історію про народження Ісуса, а й приймають несподіваних гостей - двох маленьких ховрашат, які заблукали у лісі. Усі разом вони вчаться бути мудрими, розважливими і відкривати серця для доброти.  
Гаріді Алекс, Давідссон Сесілія, Янссон Туве
"Різдво приходить у Країну Мумі-тролів" 

  Одного ранку в грудні урвався довгий зимовий сон родини Мумі-тролів. Світ за стінами будиночка змінився до невпізнання: щось біле й загадкове вкрило всю Долину Мумі-тролів, туди й сюди сновигали чепурулі й гемулі, обвішані подарунками й пакунками зі святковими наїдками та напитками. Усі перебували у схвильованому очікуванні чогось, що прямувало до Мумі-долини. Те загадкове Щось видавалося дуже небезпечним і називалося Різдвом.