ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятницю, 20 грудня 2019 р.

Читання на вихідні: 
гарячі грудневі новинки
дитячі книги про різдво
  Якщо Миколай не приніс вам бажаних книжок, то можна попросити їх у Санта Клауса! Так, для особливо чемних читачів це працює. Але найприємніше самому бути Сантою. Пропонуємо наступну добірку. 
  Yakaboo
Етель Ліна Уайт 
"Дама зникає"

  Айріс Карр збентежена: міс Фрой, її сусідка по купе у поїзді, раптом зникає. А інші пасажири впевнені що ніякої міс Фрой і не було! День, звісно, був важкий, Айріс знепритомніла на сонці, можливо запаморочення? Чи у інших є причини не помічати зникнення? І до кого звернутись за допомогою в такій непевній ситуації? Адже коли поїзд прибуде за місцем призначення, щось дізнаватись буде вже запізно!
Алекс Норт "Шепотун"
Книга Шепотун
  Тихе провінційне містечко сколихнула моторошна звістка. Жахіття двадцятирічної давнини повернулося. Невловимий маніяк-імітатор викрадає і вбиває малих хлопчиків. Із вуст у вуста діти переказують вірш-жахастик про Шепотуна, від якого кров холоне в жилах батьків. Чия дитина стане наступною? Хто зупинить невловимого злодія? Загадкова й моторошна історія у книзі Алекса Норта "Шепотун". 
Кетрін Вудфайн
"Загадка механічного горобця"

  На початку ХХ століття в оповитому туманами Лондоні стається неабияка подія: відкривається величезний універсальний магазин багатія Едварда Сінклера. У цей самий сам юна Софі Тейлор, дівчина із колись багатої родини, а тепер кругла сирота, змушена шукати роботу. Чи варто описувати її радість, коли вона проходить конкурс на посаду продавчині? Напередодні відкриття чудового універмагу звідти викрадають унікальну колекцію коштовностей, яку власник збирався продемонструвати на виставці з особливої для нього нагоди. І ось Софі опиняється під підозрою, адже її того злощасного вечора бачили в залі з коштовностями. Тепер завдання Софі та її нових друзів – знайти справжнього зловмисника... 
Хелен Черські "Буря в склянці води.
Захоплива фізика повсякденного життя"
Книга «Буря в склянці води. Захоплива фізика повсякденного життя» – Хелен  Черські, купити за ціною 230 на YAKABOO: 978-617-12-6112-9
  Кавові плями, попкорн та улюблені магнітики на холодильнику. Ці речі оточують нас у повсякденному житті. Як і ми, не задумуючись, оточуємо себе ними. А чи міркували ви над тим, що спільного між ними та зміною клімату, енергетичною кризою й медичними інноваціями? І до чого тут узагалі фізика? Просто та з гумором Елен Черскі пояснює, які наукові ідеї ховаються за буденними явищами та як усе це тісно переплітається між собою. Надзвичайні фізичні закони, під вплив яких ми щодня потрапляємо та яких не помічаємо й не можемо пояснити. 
Лорі Готтліб "Хочете про це поговорити?
Нотатки психотерапевта в 58 сеансах"
Лорі Готтліб: Хочете про це поговоріті? Нотатки психотерапевта в 58 сеансах
  Чи знаєте ви, що означає емоційна компетентність? Ідеться про вміння розпізнати й зрозуміти власні емоції й емоції людей, з якими ми так чи інак контактуємо. Уміння керувати цими емоціями й будувати якісні гармонійні взаємини з близькими, колегами і навіть просто випадковими людьми. Зрештою, це вміння позбутися всіляких гризот і бути щасливими, уміння жити в гармонії з собою і світом. Саме цього Лорі Ґоттліб нас і навчає бути щасливими, може, навіть несвідомо, бо запевняє, ніби книжку про щастя їй написати не вдалося.