ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 12 лютого 2020 р.

Книги для дітей про екоусвідомленість 
https://www.menslife.com/upload/iblock/35a/udivitelnye_proekty_kotorye_spasayut_planetu.jpg
  16-річна Грета Тунберг уже довела, що дітям і підліткам далеко не байдуже майбутнє нашої планети. Тому ми вирішили розповісти про книги, які допоможуть дитині краще розібратися в тому, що така зміна клімату, усвідомлене споживання й екологічна усвідомленість.
  Anywell
 Євгенія Завалій 
"Це всі ми"
https://bizlit.com.ua/image/cache/data/images9/kniga-ce-vsi-my-1-350x465.webp 
  "Це всі ми" – повість про те, як звичайні підлітки можуть змінити своє місто на краще. Одного дня Андрій та його друзі знаходять на березі моря багато мертвої риби. Вони намагаються з'ясувати причини екологічної катастрофи і знайти шляхи її вирішення. Читачі дізнаються про дельфінів і забруднення морів, про волонтерів і сортування відходів, як збирати підписи під петиціями і формувати громадську думку. Це книга про любов до тварин і природи, справжню дружбу і прагнення змінювати світ.
Галина Ткачук 
"Книжка про сміття" 
http://www.chytomo.com/wp-content/uploads/2019/05/Knygka_pro_smittya-e1557433175200.jpg 
  Ця книжка про те, що ми виносимо з нашого помешкання у сміттєвих пакетах і викидаємо у бак. Або, у найкращому разі, в кілька різних баків. Про те, що зустрічає нас, коли ми приходимо на пікнік до лісу. Про те, що пропливає повз нас у річці або в морі. І про те, що може заполонити всю нашу планету. Простіше кажучи, ця книжка про сміття таку дивовижну річ, яку дуже легко створити, але якої неймовірно важко позбутися. У книжці є спеціальні сторінки, на яких можна записати свої думки, спостереження, експерименти та ідеї.
Зої Такер, Зої Персіко 
"Грета і Гіганти" 
http://bukvoid.com.ua/img/751027_1_original.jpg 
  Коли Ґрета була ненабагато старша за тебе, вона дізналася про явище, яке називається зміною клімату. Через зміну клімату світ стає дедалі теплішим, і це призводить до великої шкоди. Ґрета знала все це й не могла зрозуміти, чому ніхто цьому не протидіє. Тож коли їй було 15 років, вона пішла на страйк замість школи, сівши під будівлею парламенту Швеції з плакатом, на якому був напис: "Страйк заради клімату". За якийсь час поруч із нею почали зупинятися люди, а тепер її протест спонукає дітей і дорослих з усього світу теж протистояти зміні клімату. 
Еріка Файві, Білл Славін 
"Сміттєва революція. Порушуючи 
круговерть марнотратства" 
 Сміттєва революція. Порушуючи круговерть марнотратства (українською мовою)
  Ця книга ідеально підійде дітям, які навчаються в молодшій школі. Її авторка Еріка Файві дуже докладно розповідає про повний цикл існування звичних для нас речей, починаючи з тих, які знаходяться у школяра в його рюкзаку, від того, як ці речі потрапляють до нас, до того моменту, коли вони викидаються чи потрапляють на переробку. Книга розділена на глави, кожна з яких присвячена конкретним групам так, діти дізнаються, звідки береться вода, яка тече з домашнього крана, одяг, який вони носять, пластиковий посуд, металеві предмети й електроніка, а також як мобільний телефон може захистити тропічні ліси та що відбувається з відходами в космосі.