ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

суботу, 15 лютого 2020 р.

Канадська книгарня 
для кошенят
 
  Віднедавна книгарня-кав’ярня "Otis & Clementine" у канадському містечку Галіфакс, Нова Шотландія, з просто місця, де можна придбати книжки і посмакувати кавою, перетворилася ще й на притулок для кошенят. Щодня там поміж книг граються кілька кошенят, які чекають на "своїх людей".
  Видавництво Старого Лева
 
  Власниця "Otis & Clementine" Еллен Гельмке у травні 2019 року вирішила використовувати простір книгарні для допомоги бездомним тваринам. Спершу це мав бути тимчасовим притулком для котиків, поки для них шукають нових власників. Відтоді з місцевого притулку до книгарні перебралися десятки кошенят, а сам заклад став місцем, де можна не лише провести час з пухнастиками, а й подарувати їм домівку.
   
  Як розповідає Еллен, книгарня відкрила свої двері для відвідувачів 2011 року, але увага до закладу зросла з появою у ній тварин. Сьогодні, зайшовши в "Otis & Clementine", побачити кошенят можна на книжкових поличках, на підвіконні чи на руках в інших відвідувачів.
 
 
  "Ця книгарня ідеально підходить для проживання котів. Вони роблять простір затишнішим, – каже Еллен. – Іноді люди заходять просто, щоб подивитися на тварин, а іноді відвідувачі навіть не знають, що тут коти. Це дуже мило".
 
  Вона вважає, що така ідея допомогла їй стати успішнішою і щасливішою як підприємиці й як просто людині: "Це притягує клієнтів до магазину, а кошенята соціалізуються і легко знаходять житло".